Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Milý, a tak trochu nešťastný smolař, Antoine Maréchal jede na dovolenou do Itálie , ale auto mu nabourá boháč Léopold Saroyan se svým Rolls-Roycem. Jako zadostiučinění mu bohatý gangster nabídne cestu do Bordeaux bílým vozem značky Cadillac. Konečně našel toho nejvhodnějšího prosťáčka k pašování diamantů, zlata a drog ukrytých v luxusním autě. Jenže další gang je jim na stopě... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (3)

Ukázka z filmu 1

Recenze (146)

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Bourvil a Funes jsou výborný pár. Jejich nejlepší film je bezesporu Velký flám. Tato gangsterka je poměrně povedená, i když kvalit Velkého flámu nedosahuje díky řadě hluchých míst. Když už to ale začíná nudit trochu moc, začne se vždycky něco dít, pár fakt povedených gagů to vše napraví. Slušná komedie, kterou si ale do filmotéky nezaložím. Něco tomu přece jen chybí. 70% ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Námět je hodně podobný tomu z filmu Záhadný kontraband (1964) s Belmondem. Bourvil mne nikdy příliš neoslovil, ani v komediálních, ani v charakterních rolích, tohle byl snad dokonce jeho nejslabší výkon. Funès je zde ve výborné kondici, ale bohužel nemá takový prostor jako v mnoha jiných filmech, které byly postaveny na jeho komediálním talentu. Ale chvíle, které patří pouze Funèsovi, jsou silné, sprchování v kempu, nebo nenápadka na celnici. ()

Reklama

George.Camel 

všechny recenze uživatele

Tento herecký koncert dvou vynikajících francouzských komiků si nenechte ujít. Cestovat Itálií s cadilakem plným heroinu, zlata a diamantů není jen tak. Zatímco Bourvill potřebuje ke svým výkonům dialogy, Funés si vystačí s mimikou a gesty. Oba hlavní představitelé mají v sobě jiný druh humoru a ten se vzájemně doplňuje a tvoří docela harmonický celek. Nejlepší scéna filmu je v autoservisu, kdy si Funés, před očima automechanika a jeho syna, za hudebního doprovodu sám opraví auto. Je to geniální a už jen kvůli tomu stojí za to film vidět. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Je tu někdo? - Ne, nikdo tady neni. Komediální road movie gangsterka s vynikajícím de Funésem, ve které nejde o nic menšího, než o diamanty, zlato či heroin. Cesta rozpálenou Itálií, spousta intrik, krásných žen i scenérií, ale hlavně skvělého humoru. Smolař kdysi býval, společně s třetím Fantomasem a Velkým flámem, mou nejoblíbenější Funésovkou a i dnes si na něho rád udělám čas. Oddychovka jako stvořená. P.S. Moc nerozumím tomu, proč se de Funés před natáčením bál, že ho Bourvil herecky zastíní. Vždyť Louis byl asi tak tisíckrát lepší herec, což tady koneckonců potvrdil. ()

FireTight 

všechny recenze uživatele

Velký flám to není, přesto se jedná o velice dobrou (a milou) francouzskou komedii. Bourvil a Louis de Funès se nádherně doplňují, cesta po Itálii má něco do sebe a ty různý autíčka taky nejsou zrovna k zahození (hlavně ale prosím bez cukru). Upřímně řečeno mě dost často napadá, jak by Funès dopadl jako mafián ve vážně laděném filmu... Obstál by? ()

Galerie (31)

Zajímavosti (19)

  • Auto v titulní roli je Cadillac DeVille Convertible typ 6267F, modelový ročník 1964. (Stejšn)
  • Pri scéne, v ktorej Louis de Funès opravuje Cadillac, je použitá skladba "La danza tarentella napoletana" od G. Rossiniho. (lemonova)

Reklama

Reklama