Reklama

Reklama

Jak vykrást banku

  • Francie Faites sauter la banque ! (více)
Trailer

Louis de Funès jako Victor Garnier - obchodník a prodavač ve vlastní prodejně s loveckými potřebami, investuje celý rodinný majetek do akcií dolů v Africe, na doporučení svého bankéře. Když jsou africké doly zestátněny, přijde o všechny své vložené úspory. Jednoho dne se rozhodne, že si své vložené peníze vezme zpět. Jeho dům naštěstí sousedí s bankou a tak se s celou svojí rodinou začne postupně do banky přes svůj sklep prokopávat. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (144)

T-pack 

všechny recenze uživatele

Imitátor. Nevěděl jsem, že Funèse dabuje někdo jiný, alespoň ne do chvíle, než jeho postava poprvé v češtině promluvila. Pokud jste zvyklí na Filipovského nebo i třeba jen toho Krampola, pak vás to taky trkne hned. Přepnul jsem si na originální znění, ne snad, že by mě dabing tolik odrazoval, ale protože už jsem dojedl a původní hlas Louise de Funèse je navíc pro mě podobně cizí, jako Faltusův. Jak vykrást banku se v tomhle filmu rozhodně nenaučíte. Napadá mě sousloví rodinný podnik a s mírou opatrnosti, kterou pan Garnier při plánování vykazuje, bych mu nesvěřil ani zalévání kytek. Svižná komedie, ve které je kladen důraz spíše na dialogy a méně už na Funèsovy trademarkové výbuchy a ksichty. Humor je méně typicky francouzský a více takový obecný, rozhodně to ale není ke škodě. Potěší i pointa. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Člověk by nevěřil, co všechno se může postavit do cesty tunelu do sousedního domu. Počínaje kanalizací konče příbuznými. Ač bych tomu ještě při úvodních titulcích nevěřil, překvapivě se z toho vyklubala zatím nejzábavnější Funésova komedie, kterou jsem viděl, nebo si vzpomínám, že jsem viděl. Komicky naivní taškařice, která balancuje na hraně grotesky a s nečekanou lehkostí vrší gagy a absurdní situace, jištěné místy téměř geniálními "přestřelkovými" dialogy. A za dabing díky, přestože výsledek rozhodně není dokonalý. Na vině totiž asi nebude Václav Faltus, ale spíš North Video, kterého chtělo mít všechno honem a levně, takže neposkytlo dabérům na práci dostatek času. ()

Reklama

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Film je to naprosto průměrný, vzhledem k tomu, co Funes točil, spíše podprůměrný. Na jedno zhlédnutí použitelný však je. Jen bych připodotkla k dabingu: jestli skutečně Faltus celou roli namluvil za jeden den, klobouk dolů. Není profesionální dabér, ale to prakticky nebylo znát. Chyboval spíše ve svém oboru, tedy v imitaci, když mu mnohdy z důvodů nadměrného šišlání nebylo rozumět. Věřím však, že kdyby dostal více prostoru ke kvalitní práci, byl by výsledek skvělý. Některé pasáže to totiž naznačují. ()

Ještěřák 

všechny recenze uživatele

Naprosto roztomilá záležitost: během scény, kdy se Fuňas/Garnier zbavuje otravných bratránků (Přesně tak, rodina má držet pohromadě. Vyspěte se v hotelu.), jsem se řezal jak dobytek. Skvěle gradující dabing pana Faltuse v neméně gradující absurdní komedii. Situaci, kdy hlavní hrdina bez skrupulí zasypal X denní dřinu grupy kopáčů nemakačenků hlínou ze svého tunýlku (Víte, to je pro ženu. K narozeninám... Taková Alibabova jeskyně na chalupě. Ale malá.), k dokonalosti též mnoho nechybí. ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Trochu se zpožděním jsem objevil tuhle málo známou lahůdku a se slabostí pro vše francouzské jsem spokojen. Příjemná potřeštěná taškařice se zřetelným rukopisem režiséra Giraulta, který v tomhle roce instinktivně vsadil na Funèse a dobře udělal. Než se Funèsovou dvorní manželkou stala Claude Gensac, tady na sebe tenhle úkol vzala typově podobná a roztomilá Yvonne Clech. Snad je jen na škodu příliš očividná laciná výprava, celé se to odehrává v nijak zajímavých kulisách (ten bankovní trezor!). K dabingu Václava Faltuse se nechci vyjadřovat, říkám si - díkybohu aspoň za toto, i když místy vážně šišlá. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama