Reklama

Reklama

Jak vykrást banku

  • Francie Faites sauter la banque ! (více)
Trailer

Louis de Funès jako Victor Garnier - obchodník a prodavač ve vlastní prodejně s loveckými potřebami, investuje celý rodinný majetek do akcií dolů v Africe, na doporučení svého bankéře. Když jsou africké doly zestátněny, přijde o všechny své vložené úspory. Jednoho dne se rozhodne, že si své vložené peníze vezme zpět. Jeho dům naštěstí sousedí s bankou a tak se s celou svojí rodinou začne postupně do banky přes svůj sklep prokopávat. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (144)

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Film je to naprosto průměrný, vzhledem k tomu, co Funes točil, spíše podprůměrný. Na jedno zhlédnutí použitelný však je. Jen bych připodotkla k dabingu: jestli skutečně Faltus celou roli namluvil za jeden den, klobouk dolů. Není profesionální dabér, ale to prakticky nebylo znát. Chyboval spíše ve svém oboru, tedy v imitaci, když mu mnohdy z důvodů nadměrného šišlání nebylo rozumět. Věřím však, že kdyby dostal více prostoru ke kvalitní práci, byl by výsledek skvělý. Některé pasáže to totiž naznačují. ()

MarekT 

všechny recenze uživatele

Louis de Funés po nepovedeném Pouic Pouic dokázal, že i přes těžké začátky jednou bude patřit do špičky francouzské komedie. Sice tento film je takový jednoduchý (dalo by se mluvit i o roztříštěném ději), ale nedá se říct, že by ta zápletka nebyla atraktivní (byť trochu provařená je, samozřejmě), jedním z faktorů kvalitního příběhu totiž pro mě je jakási touha po další scéně, resp. rozuzlení. To zde bylo. Rozhodně bych tento snímek řadil do horní poloviny Funésovy filmografie (toto byl 26.film, který jsem s ním viděl), i před nejrůznější známé kousky jako Smolař či Seznační prázdniny. || Něco bych měl pohovořit i o nově vzniklém dabingu - sice rozumný krok nadabovat hlavní roli panem Faltusem (chápu to jako jakési vyjádření úcty k panu Filipovskému, kterému tímto směrem říkají: "Jste nenahraditelný."), ale přece jen se v průměru ve čtyřech z pěti scén projevuje, že dabující není herec, ale "jen" imitátor. Ale zase lepší, než kdyby za mikrofonem byl třeba Krampol, na druhou stranu škoda zesnulého pana Císlera (tohle povídání si však nechám směrem ke zdejší diskusi)... Tak jako tak, podruhé se asi nejspíš budu dívat s titulky. Vzhledem k tomu horkou jehlou sešitému českému znění (vedlejší role jsou mimochodem hrozné, i jindy solidní Trávníček) tedy jen za čtyři hvězdy. P.S. Přiměřené nadšení po nepřímém porovnání s Filipovským den poté ochladlo. "Horizontální jámu? K čemu to potřebujete?" - "Je to pro moji ženu k narozeninám." ()

Reklama

Devadesát Dva 

všechny recenze uživatele

"Kdy byla bitva u Waterloo?" "1515." "Vidíš? Řeknou cokoliv je napadne." Chystal jsem se na 'Jak vykrást banku' roky, možná 10-15 let určitě, ale i přestože je to v žáru Funèsova začátku (zde má přesně 50 let a je to ve stejný rok, kdy ikonický Četník založil jeho věhlas) chybí tomu výraznější vedlejší postavy. Dokud Funès neRAGEuje a nejede svoje a netáhne sám scénu, nudí to. Funèsův první portrét výraz je ale FTW. "Je to nemoc století." (stres definice) "Řekni mu, že jsi živá." (...) "Zradilas vlastní rodinu." (...) "Ano, horkovzdušná děla." (...) "... nebe je nám nakloněno." Modlitba před loupeží a pohledy během kradení cihel. Jestli vás Funès baví, určitě se zasmějete, ale natočil daleko lepší filmy. Nutno podotknout, že Faltusův dabing je taky geniální snaha: proč se pokoušet ikonický dabing nahradit jiným dabérem, když můžete najmout imitátora, který se bude snažit co nejvíce přiblížit Filipovskému. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Povedena komedie to je, ale cekal jsem vetsi srandu. Trochu za to muze samotnej Funes, kterej jak kdyby se nemoh rozhodnout, jak tu postavu zahrat. Takze misty dela svoje typicky grimasy, ale misty se zase snazi o vcelku charakterni herectvi. Vtipy nejsou buhvijak originalni, ale pobavi a pribeh je akorat tak na tech 80 minut, takze to ty 4* da. ()

Greg25 

všechny recenze uživatele

Jak vykrást banku je jeden z nejpovedenějších filmů s Louis de Funesem. A to nejen námětem, ale i situačním humorem, Louis de Funes tady svým herectvím předznamenává budoucí úspěšá herecká léta a je jak jinak výborný. Smekám a kdykoliv se podívám znovu a ráda. :-) P.S. Co se týče dabingu - nečekala jsem nic, ale hlas imitátora Fultuse je výborný, pochopitelně je v některých větách poznat, že to není Filipovský, ale i tak klobouk dolů, tomu se říká precizní výkon v dabingu. 95% ()

Galerie (20)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama