Reklama

Reklama

Jak vykrást banku

  • Francie Faites sauter la banque ! (více)
Trailer

Louis de Funès jako Victor Garnier - obchodník a prodavač ve vlastní prodejně s loveckými potřebami, investuje celý rodinný majetek do akcií dolů v Africe, na doporučení svého bankéře. Když jsou africké doly zestátněny, přijde o všechny své vložené úspory. Jednoho dne se rozhodne, že si své vložené peníze vezme zpět. Jeho dům naštěstí sousedí s bankou a tak se s celou svojí rodinou začne postupně do banky přes svůj sklep prokopávat. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (144)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Nuda s Louis de Funèsem. 1)  Film přináší zápletku s naivním řešením na úrovni IQ 80._____  2)  50letý Louis de Funès trochu rozpačitě dabovaný (2009) snaživým, nicméně huhňavým Václavem Faltusem, odvádí své obvyklé penzum gest a grimas, ale celkový dojem se jaksi vytrácí. Jakoby 40letý režisér Jean Girault zatím neuměl správně vypointovat gagy a situace. Nicméně ve stejném roce vznikl nepřekonatelný Četník ze Saint Tropez***** následovaný Četníkem v New Yorku**** o rok později a Senzačními prázdninami***** v roce 1967, všechny se stejnými scenáristy a režisérem. Tak nevím... ()

Ještěřák 

všechny recenze uživatele

Naprosto roztomilá záležitost: během scény, kdy se Fuňas/Garnier zbavuje otravných bratránků (Přesně tak, rodina má držet pohromadě. Vyspěte se v hotelu.), jsem se řezal jak dobytek. Skvěle gradující dabing pana Faltuse v neméně gradující absurdní komedii. Situaci, kdy hlavní hrdina bez skrupulí zasypal X denní dřinu grupy kopáčů nemakačenků hlínou ze svého tunýlku (Víte, to je pro ženu. K narozeninám... Taková Alibabova jeskyně na chalupě. Ale malá.), k dokonalosti též mnoho nechybí. ()

Reklama

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Banka mu "vzala" peníze a on je chce zpět. Kdo by si myslel, že to půjde tak lehce, bude na omylu. Jelikož Victor Garnier je popleta a vše, i když to má skvěle promyšlené, se mu nedaří. Louis de Funes je sice hlavním tahounem a sekundují mu v pozdějším dobách taktéž známí herci, ale bohužel i přesto, to není ono. Možná jsem čekal kdo ví co, ale prostě pořádně jsem nenasmál, jestli vůbec pousmál, tak to bude hodně. I přes tento hřích u komedie se jednalo o slušně strávených 85. minut s neotřelým vykrádáním banky. Komedie ze staré školy, jenž vezmou za vděk snad jen fanoušci. ()

MJMilan 

všechny recenze uživatele

Veliké překvapení a hned několikrát. Tím prvním překvapením bylo, že se snad dočkáme znovuzrození Funesovských filmů v ČR, tím druhým bylo, že tento film byla opravdu sranda a rozhodně jsem se nenudil. Co se týče pana Faltuse, tak i když by někdo mohl najít jemné nedokonalosti, tak rozhodně nepobuřuje tak, jako ostatní dabéři, i když co mě se týče, tak mi nevadil ani Lábus, ani Krampol. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Kvalitna komedia s Louisom De Funes-om o obchodnikovi, ktory strati vsetky uspory, lebo tie vlozil do prave zostatnenych africkych bani. DE Funes bol perfektny komik, o tom bez debaty a ak sa spoji napriklad s reziserom Jean Giraultom, tak vznikne kultova komedia ako tato. Nechapem len jedno, preco je to v nasich koncinach tak zufalo malo zname : 89 % ()

Galerie (20)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama