Reklama

Reklama

Fantomas kontra Scotland Yard

  • Česko Fantomas kontra Interpol (více)
Trailer

Obsahy(1)

Fantomas vymyslel další pekelný kousek: nejbohatším lidem světa dá na vybranou - buď život, nebo tzv. daň z práva na život. Všichni ohrožení boháči se sejdou ve Skotsku, v přepychovém zámku lorda MacRashleye. Nechybí ani novinář Fandor, jeho snoubenka Helena a komisař Juve se svým pomocníkem. Nikdo však netuší, že na zámku je i Fantomas, který díky svému přestrojení a umění ve zhotovování dokonalých masek se stane dokonce samotným lorde Rashleyem. Snaží se získat diamanty v ceně miliónu dolarů, ale v patách má Fandora s Helenou a komisaře Juvea s celou jeho suitou. (Intersonic)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (312)

aniiicka 

všechny recenze uživatele

Vy jste Waltr? :) :) Asi nejdrsnější Fantomas, kde je odstraněno hodně jedinců. Nové prostředí Skotska a strašidelného sídla nabízí další vtipné situace s komisařem Juvem a jeho společníkem, kteří se prostě dokonale vyznají. Ty Fantomasovy akcičky mi už přišly trošku zamotané, ale tak beru to s rezervou, protože se prostě o víkendovém odpoledni dobře pobavím a francouzské komedie tohoto typu jsou prostě základ. ) Tělesně zdatný novinář Fandor, který z koně skočí na vzlétající letadlo a zpacifikuje pilota, aby zachránil snoubenku, která se zas nechtěně dostala do průšvihu - je prostě samozřejmostí. :) ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Povedal by som, že atmosférou jednoznačne najsilnejší Fantomas. Už tá podzemná skrýša a všetko okolo Fantomasa je nesmierne atmosférické, keď sa k tomu pridá ešte britský strašidelný dom niekde na vidieku, režisérovi stačí doplniť toto kombo zopár vydarenými scénkami, v ktorých je Funés za toho najväčšieho blbca. V druhom desaťročí môjho života jedna z najzásadnejších komédií, ktoré v obľube dávali naše televízie. Pozretie po rokoch: Až teraz som plne docenil metaforu Fantomasa ako francúzskej vlády: "Tej oblude platím každý rok vysokú daň", "Ak nezaplatíte, zvýšia sa vám úroky", "Plánujem vytvorenie človeka, ktorý by žil bez hlavy", atď. Hm hm hm hm.... ()

Reklama

Han22 

všechny recenze uživatele

Poslední díl se stěhuje od vážné kriminálky a bondovské parodie do Anglie, kde z něj vzniká nefalšovaná crazy komedie., plná narážek na Anglii. Fantomas uplatňuje daň na život a na sídlo přijíždí komisař Juve, Fandor i Helena. Nechybí tu nic - strašidla na hradě, hon na lišku, vraždící komorník i vyvolávání duchů. Nezapomenetulné jsou scény s mizející mrtvolou nebo mluvícím koněm. A ve finále dojde i na trochu té akce. Co jediné mě zklamalo kdysi, že Fantomase zase nechytili a že nevznikl další díl. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Co k tomuhle dodat? Snad jen, že je obrovská škoda, že se De Funes s Marém nepohodli a nenatočili 4 díl - Fantomas v Moskvě. Páč věřím tomu, že i 4.pokračování by bylo legendární. Takle Fantomase završili na skotským hradě, což je sice taky hodně origoš nápad, ale ta Moskva by byla určitě zajímavější. Trochu mi tady vadilo, že se to celý odehrávalo na jenom místě. Na druhou stranu taková operace Artaban je již dnes kultovní hláškou :o). De Funes a jeho "přeludy" dávaj :o) ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Ze sluncem zalité Francie jsme se přesunuli do sychravého Skotska. Tahle změna prostředí Fantomasovi velmi prospěla. Alespoň jeho zločinost nabrala mezinárodních rozměrů. Vždyť Fantomas je přece zločinec světového formátu. Tady si našel nový způsob obživy. Od nejbohatších lidí chce daň za život. Prostě zaplatíš nebo zemřeš. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (39)

  • Přestože má film název Fantomas kontra Scotland Yard, ve filmu samotném Fantomas (Jean Marais) vůbec proti Yardu nebojuje. Ve filmu je jediný zástupce této organizace a ten s Fantomasem nijak nezápolí. (pjotri)
  • Michel Thomass hral postavu maharadžu ruského pôvodu, preto nehovorí hindsky, ale rusky, čo bola bizarná voľba scenáristu. (Arsenal83)

Reklama

Reklama