Reklama

Reklama

Fantomas kontra Scotland Yard

  • Česko Fantomas kontra Interpol (více)
Trailer

Obsahy(1)

Fantomas vymyslel další pekelný kousek: nejbohatším lidem světa dá na vybranou - buď život, nebo tzv. daň z práva na život. Všichni ohrožení boháči se sejdou ve Skotsku, v přepychovém zámku lorda MacRashleye. Nechybí ani novinář Fandor, jeho snoubenka Helena a komisař Juve se svým pomocníkem. Nikdo však netuší, že na zámku je i Fantomas, který díky svému přestrojení a umění ve zhotovování dokonalých masek se stane dokonce samotným lorde Rashleyem. Snaží se získat diamanty v ceně miliónu dolarů, ale v patách má Fandora s Helenou a komisaře Juvea s celou jeho suitou. (Intersonic)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (312)

Han22 

všechny recenze uživatele

Poslední díl se stěhuje od vážné kriminálky a bondovské parodie do Anglie, kde z něj vzniká nefalšovaná crazy komedie., plná narážek na Anglii. Fantomas uplatňuje daň na život a na sídlo přijíždí komisař Juve, Fandor i Helena. Nechybí tu nic - strašidla na hradě, hon na lišku, vraždící komorník i vyvolávání duchů. Nezapomenetulné jsou scény s mizející mrtvolou nebo mluvícím koněm. A ve finále dojde i na trochu té akce. Co jediné mě zklamalo kdysi, že Fantomase zase nechytili a že nevznikl další díl. ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Fantomasovi a jeho (ne)přátelům změna prostředí prospěla. Staroanglické lokace se postaraly o atmosféru, zazobanci skonávají hezky jeden po druhém, navíc je tu spousta oběšenců, kteří se objevují a zase mizí, a ze situace „Francouzi ve Skotsku“ se také dá vyždímat solidní dávka vtipných momentů. Nejvíc mě baví scény, kdy neúnavný, ale (Fantomasem) těžce zkoušený komisař Juve začíná pochybovat o svém zdravém rozumu. „To jsou chlupy z toho koně…“ ()

Reklama

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Co k tomuhle dodat? Snad jen, že je obrovská škoda, že se De Funes s Marém nepohodli a nenatočili 4 díl - Fantomas v Moskvě. Páč věřím tomu, že i 4.pokračování by bylo legendární. Takle Fantomase završili na skotským hradě, což je sice taky hodně origoš nápad, ale ta Moskva by byla určitě zajímavější. Trochu mi tady vadilo, že se to celý odehrávalo na jenom místě. Na druhou stranu taková operace Artaban je již dnes kultovní hláškou :o). De Funes a jeho "přeludy" dávaj :o) ()

IllIlIlIIl 

všechny recenze uživatele

Opět uplynul rok od předešlého dílu a opět tu je komisař Juve, který se stále chce dostat Fantomasovi ,,na kobylku,,. Tentokrát nás příběh zavede do ,,strašidelného,, domu v samotném Skotsku, kde se Fantomas připravuje na velkou loupež drahokamů. Vysoko nastavená laťka humoru z předchozích dílů i tentokrát není pro film fatální a ,,Fantomas kontra Scotland Yard,, nás opět vybízí k nenucenýmu smíchu. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Treti diel Fantomasa takmer nezaostava za prvymi dvoma. DeFunes bol vyborny a humoru nadostac /tento typ humoru milujem, presne tento styl svojim ponatim viac smakuje europskemu divakovi nez dost velke mnozstvo hollywoodskych brakov/. Sranda, ze Jean Marais sa neznasal s De Funesom, to je len ako pikoska. 95 % ()

Galerie (66)

Zajímavosti (39)

  • Pojem "deň - noc" sa nedodržiava pri záverečnej scéne, ktorá sa odohráva o polnoci, lenže vonku je viditeľne deň. (jakeer)
  • Když Fantomas (Jean Marais) odlétá ze zámku, je jasně vidět, že přestože uvnitř zámku hoří několik krbů a krb u lorda MacRashleyho (Jean-Roger Caussimon) dokonce hodně kouří, nad samotným zámkem není po kouři z komínů ani památky. (pjotri)
  • Když se Fantomas (Jean Marais) převléká za lorda MacRashleyho (Jean-Roger Caussimon), nasadí si hnědé kontaktní čočky. Ale když bídák bojuje na náhorní plošině s MacRashleyho asistentem a ten mu stáhne masku, má Fantomas modré oči. Stejně tak, když Hélène (Mylène Demongeot) vykřikne a Fantomas se otočí, má modré oči. (pjotri)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno