Reklama

Reklama

Fantomas kontra Scotland Yard

  • Česko Fantomas kontra Interpol (více)
Trailer

Obsahy(1)

Fantomas vymyslel další pekelný kousek: nejbohatším lidem světa dá na vybranou - buď život, nebo tzv. daň z práva na život. Všichni ohrožení boháči se sejdou ve Skotsku, v přepychovém zámku lorda MacRashleye. Nechybí ani novinář Fandor, jeho snoubenka Helena a komisař Juve se svým pomocníkem. Nikdo však netuší, že na zámku je i Fantomas, který díky svému přestrojení a umění ve zhotovování dokonalých masek se stane dokonce samotným lorde Rashleyem. Snaží se získat diamanty v ceně miliónu dolarů, ale v patách má Fandora s Helenou a komisaře Juvea s celou jeho suitou. (Intersonic)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (312)

Šandík 

všechny recenze uživatele

Rozhodně nejméně podařená část trilogie. Velkou část nudí, i když místy potěší dobře vybudovanou atmosférou, vtipnými dialogy nebo nějakým tím gagem. Hustě použitá zadní projekce ještě o chlup protivnější než v předchozích dílech. Na mnoha místech překvapuje naprostou naivitu, kterou neomluví ani to, že jde o komedii... Vcelku slabota: 65% ()

Falko 

všechny recenze uživatele

70%. Zo vsetkych troch Fantomasov bola jednotka jednoznacne najlepsia, ale tato tretia cast bola dokonca o trosicku slabsia, nez dvojka, ale nechcem tento film zatracovat, lebo aj na tejto casti som sa dobre pobavil. Najviac sa mi ratala obesena mrtvola v izbe, ktora nasledne mizla a tym padom Funesove vlastne podozrenia o halucinaciach :-) Ale aj napriek tomu, skoncilo to tak, ze mohla byt aj stvorka. Dodnes nechapem, preco sa tvorcovia k tejto serii nikdy nevratili. Myslim si, ze kazda Fantomasova cast musela mat v 60-tych rokoch nielen vo Francuzsku uspech a preto je to pre mna nepochopitelne... 22.01.2011 _______ Louis de Funès - (Komisár Juve) +++ Jean Marais - (Fantomas / Novinár Fandor) +++ Mylène Demongeot - (Hélène) +++ Francoise Christophe - (Lady Rashley) +++ Jean-Roger Caussimon - (Lord Rashley / Fantomas) +++ Jacques Dynam - (Bertrand) +++ Robert Dalban - (Riaditeľ novín) +++ André Dumas - (Tom Smith) +++ Hudba: Michel Magne +++ ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Důstojné zakončení trilogie s perfektními hereckými výkony a výraznou snahou odklonit se od humorného pojetí a více se přiblížit původní předloze. Jean Marais prohrává na plné čáře souboj s Louis De Funésem o to kdo je větší hvězda ve filmu, ale stále si zdatně vede ve ztvárnění legendární dvojrole. Film rovněž aplikuje myšlenku největšího zloducha světa velmi sofistikovanou formou a nápaditěji než v předchozím díle. Divák se střídavě směje a současně mu je naservírována tajemná atmosféra panství, nějaká ta mrtvola, množství převleků a masek a poměrně otevřený konec, ale překvapivě už se žádné další pokračování nikdy nerealizovalo. Ve filmu však nakonec převládá divadelnost, která filmovou podobu brzdí. 60% ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Strašidla, mluvící koně, mizející oběšenci a posedlý nábytek. Třetí díl už je regulérní taškařice, ve které není po kriminálce téměř ani stopy. Taky už Jean Marais hraje sotva druhé, spíše však čtvrté housle a film naprosto opanoval sebestředný Louis de Funès. Z plátna skoro nesleze a je to dobře. Kdykoliv se totiž film musí opřít o příběh a nebo o vážnější chvilku, trochu to v něm zaskřípě. S pitvořícím se komisařem v záběru však chyby zázračně mizí a vůbec nevadí že se scénář v jedné fázi půl hodiny motá pořád dokola a celá zápletka je vycucaná z prstu a od A do Z zoufale samoúčelná. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Fantomas se vrátil opět do starých kolejí a je z něj opět naprosto nudná sračka. Chyběla dokonce i pořádná autohonička, která byla vystřídáno koňskými dostihy. Prostředí skotského hradu bylo debilní. Naštěstí autorům nechyběla soudnost a včas tuhle sérii utnuli. Řítila se totiž přímo do pohromy. Slabá 1*. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (39)

  • Film sa natáčal v Mazères, lesoch Fontainebleau a na hrade Château de Roquetaillade blízko Bordeaux (Francúzsko) a len úvodné scény v Inveraray neďaleko Glasgowa (Škótsko, Veľká Británia). (Arsenal83)
  • Když Fantomas (Jean Marais) odlétá ze zámku, je jasně vidět, že přestože uvnitř zámku hoří několik krbů a krb u lorda MacRashleyho (Jean-Roger Caussimon) dokonce hodně kouří, nad samotným zámkem není po kouři z komínů ani památky. (pjotri)
  • Jean Marais (Fantomas/Fandor) mal v dobe nakrúcania už cez päťdesiat, a tak boli obavy, či zvládne všetky kaskadérske kúsky, ktoré zvykol robiť sám. Napriek tomu však dokázal vyliezť aj na 15-metrovú vežu. (Arsenal83)

Reklama

Reklama