Reklama

Reklama

Fantomas se zlobí

  • Francie Fantômas se déchaîne (více)
Z natáčení  - Mylène Demongeot

Obsahy(1)

Pronásledování rafinovaného Fantomase přivádí tentokrát komisaře Juvea, novináře Fandora a jeho snoubenku Helenu do Říma, kam je svolán významný vědecký kongres. Hvězdou tohoto kongresu má být profesor Lefebvre, vědec zabývající se výzkumem v oboru hypnózy. Jeho objevy jsou tak převratné, že se dá předpokládat, že Fantomas bude mít o stařičkého vědce zájem a postará se o jeho zmizení. K únosu skutečně dojde, ačkoli určit toho pravého profesora mezi třemi navlas stejnými je pro komisaře Juvea úkol nelehký. (Intersonic)

(více)

Videa (1)

Z natáčení  - Mylène Demongeot

Recenze (303)

WolfR 

všechny recenze uživatele

Výborné pokračování Fantomase. Kvalitativně na stejné úrovni jako první díl a to je vynikající! Opět se můžete těšit na porci srandy! Navíc děj se výborný stejně tak opět výborné herecké výkony. Louis de Funés je ještě lepší než v prvním dílů a dostává více prostoru! Prostě fakt bezva film. Rád se na něj podívám, ikdyž je starý 50 let! Film si určitě těch 5 hvězd zaslouží. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Oproti prvnímu dílu víc nudy a víc vtipů. Funícímu to s parukou docela sekne co? :-D Fantomas sice pořád řeší, jak ovládnout svět, nicméně i na něj doléhá krize středního věku a on by rád novou ženskou. Někdy si říkám, že být Fantomasem, chtít opanovat svět a žít proto jako starý mládenec, mohl bych z fleku vystupovat v show Na (permanentního) stojáka. ()

Reklama

vesper001 

všechny recenze uživatele

Není to nejslabší, ale nejméně silný článek Fantomasí série, což ale neznamená, že by nestál za vidění. Zápletka je v podstatě stejná jako v jedničce – novinář Fandor a komisař Juve se honí za Fantomasem a ten se pro změnu zajímá o vládu nad světem a o Fandorovu přítelkyni Helenu. Za nejlepší moment filmu považuji scénu, ve které Juve vysvětluje lékařskému konziliu, že má třetí ruku… :) ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Funès s troma rukami, Marais s troma rolami. Čo viac si môže divák priať. Snáď len trošku viac humoru a nesparodovanie prvej časti. Inak sa jedná opäť o skvelú zábavičku s premysleným scenárom, elegantnými naháňačkami a dokonalými maskami. Akurát tie Maraisovi nezávidím. V tej dobe si v nich musel toho vytrpieť. 75%. ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Další ze série hravých parodických detektivek, která mi přijde ještě zábavnější. A to díky většímu prostoru pro postavu komisaře Juvea (skvělý Louis de Funes), který rozehrává skvělý koncert jak ve vlaku, tak na vědeckém kongresu v Římě a tak nádherně si užívá ocenění. A ten maškarní bál! Jean Marais má zajímavou trojroli. Jednak klasicky nepolapitelného padoucha Fantomase (s hlasem Raymonda Pellegrina) a nezdolného novináře Fandora. Nově také profesora Lefévra, autora objevu, který se chystá zneužít Fantomas. A tak začíná přehlídka převleků, masek, pastí, honiček, bitek, únosů a útěků. Samozřejmě komisaře doplňuje jeho asistent Bertrand (Jacques Dynam) a Fandora jeho půvabná snoubenka Héléne (Myléne Demongeot) a nově Helenin malý bratr Michel (syn Louise, Oliver de Funes). A ti všichni se nakonec ocitají na tajném Fantomasově místě, kam jsou uneseni. Ale důvtip, práce unesených a improvizace je z toho vyseká, aby zase mohl propuknout závěrečný karneval honičky, kdy Juve s Fandorem chytají Fantomase, který opět uniká, aby se pak znovu objevil. Nádherně zurčivá zábava, která je vtipná svoji hrou a nadsázkou. Která baví a hřeje zároveň jako úsměv, či jako teplý smích půvabné Héléne, je neposedně rozverný jako Juve, je tvrdošíjně důvtipný jako Fandor a mrazivě nebezpečný jako Fantomas, když se zlobí. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (38)

  • Na únos profesora Marcharda (Albert Dagnant) z chemickej továrne použil Fantomas (Jean Marais) Citroën Type HY z roku 1962. Do Ríma na vedeckú konferenciu letel lietadlom typu Curtiss-Wright C-46A Commando. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama