Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Celá parta četníků ze Saint Tropez je poslána do důchodu. Cruchot žije na překrásném zámku se svou ženou a nudí se. Když jeden z party utrpí ztrátu paměti, ostatní se rozhodnou ho unést a připomenout mu staré krásné časy. Ve svých starých uniformách však Saint Tropez obrátí vzhůru nohama. (Intersonic)

Videa (1)

Trailer

Recenze (240)

Han22 

všechny recenze uživatele

Čtverka hraje hodně na nostalgickou notu. Četníci jsou v důchodu, Cruchotovi je doma smutno a vzpomíná na staré časy, nebo se baví konflikty se služebnictvem. Ale jen do té doby, než dá starou partu dohromady, aby se pokusili vrátit paměť Fugasovi, vyhli se mladým nástupcům a nakonec zachránili město před jadernou bombou. Přes nostalgický začátek je kadence hlášek a scének smrtící a některé jsou nezapomenutelné - dům plný pastí, měnící se obrázek Josefy, Cruchot lákající ovce, nebo naprosto úžasné zvládnutí dopravní zácpy. Opět nechybí jeptiška, jejíž postava je trochu rozvedená a finále s živoucí a zlomyslnou bombou nemá chybu. Škoda že chybí Nicole (tvůrci aspoň zmínili její svatbu) a je to naposledy, kdy je tu Fugas. A jedna geniální hláška z mého dětství - "to je ale bomba" "buďte slušný" :-) ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Začátek filmu na mě působí značně pošetile při představě, že četník ve výslužbě (Cruchot a všichni jeho kolegové odešli do důchodu) si může dovolit bydlet v luxusní vile s vybavením, za které by se nestyděl ani Fantomas. Cruchot rybaří, jezdí na koni, ze kterého mu pomáhá vysokozdvižný vozík a obskakují jej najatí sluhové. Je to sice úplná kravina, ale kravina co baví. Ovšem poté, co Crusot s ostatními kolegy jdou pomoci z blázince Fugasovi, který ztratil pamět, se z ničehonic vytratí vše, co bylo na celé četnické sérii tak skvělé. Rázem se z toho stává vzpomínkový film na předchozí tři snímky, kdy se jen připomíná to, co už četníci zažili. Pro mě je tohle oproti předchozím třem filmům značně slabší díl. Zajímavou scénou, je až ta závěrečná se splašenou atomovkou na pláži, která svojí bizarností připomíná filmy s Fantomasem či crazy Batmana z roku 1966. [20746. hodnocení, 230. komentář, 67%] ()

Reklama

Lilloos 

všechny recenze uživatele

Další, tentokrát poměrně nostalgický, díl nezapomenutelné serie. Začátek a hlášky jako "I´m sorry" "I´m taky sorry" nebo "Radši se vrátim do blázince" a scénky s hipíky či v Cruchotově sídle mě opravdu dostaly. Naopak závěr, jak už bývá zvykem, vyústil v trapné zneškodnění nebezpečného zločinu aneb konec vylomenin rozmazlených fracků z kláštera. ()

tomeek 

všechny recenze uživatele

Podle mého nejhorší díl četníků vůbec. Začátek na vile je super, ale potom začne šílená jízda nelogických činností, spousty NAPROSTO ZBYTEČNÝCH scén a navíc tentokrát PROTIVNÁ jeptiška. Autorům už pravděpodobně docházel dech, ale tlak úspěchu a chuť po penězích nechala vzniknout toto a ještě další díly. Demontáž "atomové" bomby způsobí opětovné nasazení do funkce?? Mnoho nelogičností, trapných dialogů, opakujících se vtipů a "crazy" situace jako okopírované z Bažantů a podobných francouzských komedií. "Ajm sorry, sér." Za dva. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Tento diel ma nikdy nebavil a po rokoch je to ešte horšie ako som si pamätal. Na začiatku pošlú žandárov do výslužby a oni nevedia od nudy čo robiť. A s nimi sa celý čas nudí aj divák. Jednotlivé epizódky sú buď totálne trápne, alebo v nich neinvenčne zas a znova vykrádajú predošlé diely. A že to má dejové ospravedlnenie v podobe toho, aby vrátili jednému z nich pamäť na tom nič nemení. Výsledkom je totálna nuda a diel s ktorým nemá cenu strácať čas. 2/10. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (21)

  • Ve scéně, kdy Cruchot (Louis de Funès) chrstne barvu na auto, je pak krátce přenesen pohled na jeho manželku, za níž je vidět uměle vytvořená kulisa pozadí, která je také (náhodně) zasažena červenou barvou. Možná proto byl onen záběr zobrazen jen krátce. (Lucina84)
  • Napriek negatívnym recenziám mal film celkovo 4,8 milióna návštevníkov v kinách, čo je menej ako u predošlých častí, ale stále veľmi obstojný výsledok. (Arsenal83)
  • Filmovanie prebiehalo v Saint Tropez a na Francúzskej riviére v okolí Cap Taillat. (dyfur)

Reklama

Reklama