Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Celá parta četníků ze Saint Tropez je poslána do důchodu. Cruchot žije na překrásném zámku se svou ženou a nudí se. Když jeden z party utrpí ztrátu paměti, ostatní se rozhodnou ho unést a připomenout mu staré krásné časy. Ve svých starých uniformách však Saint Tropez obrátí vzhůru nohama. (Intersonic)

Videa (1)

Trailer

Recenze (240)

Phobia 

všechny recenze uživatele

Respektuji svůj bezesporu vytříbený dětský vkus a tak ho nebudu shazovat nízkým hodnocením této žabožroutí komedie, ale zároveň nezbývá než přiznat, že humor spočívající v pitvoření, rozrušeném křiku a mávání rukama už mě nějakou tu dekádu (až dvě) míjí obloukem natolik širokým, aby se podobná dílka dostávala před můj kalný zrak pouhou nešťastnou náhodou. 50% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale tenhle díl mi celkově přijde takový vyčpělý. Už jen na začátku, jak sledujeme pár scén z minulých filmů. Nevzbuzuje to nostalgii, ale spíše soucit nad tím, že do toho všichni šli a že se snažili, aby to mělo hlavu a patu a aby to bavilo. Sem tam to sranda je, sem tam není. Hodně průměrný díl. ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

Jaká pak výslužba? Tahle parta dobře známých četníků ještě do starého železa rozhodně nepatří. Vždyť ještě neřekli poslední slovo a stále mají co říct a navíc mladí četníci nemají takové zkušenosti, které by se daly použít v praxi. Vždycky jsem si říkala, kolik se vejde do malého Citroenu Kachna lidí. Po tomhle dílu už to vím s naprostou přesností. Vleze tam šest četníků plus dvě řádové sestřičky, které mají poněkud svérázný názor na řízení motorového vozidla. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Průměrná komedie, která se krčí ve stínu předchozích dílů. Vtipu je zde citelně méně a scénář je plný řady nefunkčních momentů (třeba celá hipísácká sekvence je vysloveně trapas). Ostatně samotnou výchozí zápletku tohoto filmu - jakýsi ageistický puč, kdy jsou zkušení četničtí mazáci jediným svévolným rozhodnutím nadřízeného KOMPLETNĚ nahrazeni partou ambiciózních mlaďochů - hodnotím jako vyloženě stupidní. Odkazy na předchozí díly působí spíše otravně a k mému překvapení jsou zde ještě více než v newyorském dílu umocněny homoerotické vazby mezi jednotlivými četníky, kteří jsou zde vykresleni v podstatě jako partička nepřiznaných gayů, kteří se s oblibou společně svlékají, dotýkají, vyznávají si lásku, apod., aby vše korunovali zneškodněním falického symbolu par excellence - atomové hlavice. Stálo by za to podrobit tento film detailnějšímu psychoanalytickému pohledu, ale to je tak asi všechno - nebýt popularity předchozích dílů, tento by asi nikdy nevznikl - a co je hlavní, nestál by vlastně ani za pozornost. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Můj velice oblíbený Četník. Úvodní pasáže s farářem nemají chybu, stejně jako lovení pytláka, kdy se Cruchot zakamufluje kapradím. Celé to pokračuje únosem Fugase, kdy jim nudisti unesou auto a naši Četníci se dostávají do drogového doupěte. Se jmény John, Paul, George a Ringo bezvadně zapadnou:) Konec se nese ve zneškodňování rakety. "No ne, to je ale BOMBA!" ()

Galerie (34)

Zajímavosti (21)

  • Když Cruchot (Louis de Funès) přelézá zeď kasáren a padá do sudu, nemá žádnou pokrývku hlavy. Když ale ze sudu vyleze, má na hlavě čepici s bambulí, a poté, co spadne do sudu ještě jednou, vyleze z něj s policejní čepicí. (SallyZen)
  • Jean Lefebvre (Fougasse) hrál v tomto díle četníka naposledy. V dalších dílech série se už neobjevil, protože většina jeho komických scén byla nakonec z filmu vystřihána. (Enšpígl)

Reklama

Reklama