Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Roztržitý policejní důstojník Cruchot zachraňuje Saint Tropez před mimozemšťany s lidskou podobou. Jediný způsob jak je rozeznat od lidí je, že pijí olej a pohonné látky a když se jich člověk dotkne, znějí jako prázdné plechové nádoby. Podaří se Cruchotovi a jeho partě zamezit přílivu mimozemských bytostí na Zemi a zachránit nejen Saint Tropez ale i celé lidstvo? (Intersonic)

(více)

Recenze (366)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Tento titul je v poradí piatym voľným pokračovaním komediálnej filmovej ságy o malej policajnej posádke zo slnečného juhofrancúzskeho prímorského mesta Saint Tropez. Tento krát sa cholerický strážmajster Cruchot a jeho podarení podriadení musia vysporiadať s inváziou mimozemšťanov. Je to ich najdivokejšie dobrodružstvo. Ja osobne mám túto časť najradšej z celej série. Páči sa mi ten naivný sci-fi námet. Je to zábavné. "Le Gendarme et les extra-terrestres" *** ()

Mylouch 

všechny recenze uživatele

Navázání na původní tetralogii po 10 letech bez znatelného švu. Cholerický Ludovík osloven jako kontaktní osoba setkání civilizací: -"Usnadněte nám náš úkol a budeme přáteli". -"Jděte se vyspat z tý opice, jo !" Scénáristický kousek, dramaticky zvládající replikaci postav. Zvuk plechu jako rozlišovací prvek. Trochu nastavovaný příběh, snažící se komicky dovytěžit prostředí kláštera a pláže, bohužel bez Fugase. Productplacementový úvod o vtíravosti reklamy: "Já že dělám reklamu ? (No co ?) Záruka na stáří". Slabší 4* ()

Reklama

bloom 

všechny recenze uživatele

Už to není úplně ono. Ukazuje se, že Jean Lefébvre a Christian Marin byli důležitější, než se může zdát. Maurice Rish tam ještě jakž takž zapadá, ale Jean-Pierre Rambal je opravdu trapný. A Maria Mauban Claude Gensac taky nenahradí. Vše tedy zachraňují Michel Galabru a nemocný Louis de Funés. A daří se jim to s proměnlivým úspěchem. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Proti četníkům ze Saint Tropez stojí identičtí četníci ze Saint Tropez. Jedna z těchto skupin jsou praví popletové uplatňující zákon a ta druhá doputovala z dalekého vesmíru do nepříliš dobře vybraného místa na zemi. Rozeznat je pohledem je nemožné, pouze úder do hlavy zní v jednom případě přirozeně dutě a ve druhém má dutost kovový přízvuk. ()

MM11 

všechny recenze uživatele

Bylo to už devět let, co poslední díl četnické série spatřil světlo světa. Až se nechce věřit, že na toto téma ještě něco tvůrci vytvořily. Pátý díl je určitě lepší, než předchozí, byť se do děje vkrádá nervozita a Jean Girault nám za těch devět let taky trochu zestárnul. Přesto mám tenhle díl rád. Opět se povedlo vytvořit nosný příběh, který lze určitě označit za originální. Co zamrzí je neúčast mnoha herců s předchozích dílů. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (23)

  • Louis de Funès (Cruchot) o filmu prohlásil: „Pokračování bylo napsáno příliš rychle a natočeno ještě rychleji." A to přestože se sám podílel na scénáří a do filmu dost mluvil. (Pierre)
  • Keď herec Jean Lefébvre (Fougasse) zistil, že jeho komické výstupy v predchádzajúcich častiach Žandárov vystrihávali častejšie, ako by si želal, rozhodol sa, že natáčania filmov série Žandár a mimozemšťania a Žandár a žandárky (1982) sa už nezúčastní. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama