Reklama

Reklama

Diana, princezna z Walesu (1961–1997) byla patrně nejznámější, zcela jistě však nejfotografovanější ženou dvacátého století. Její předčasná smrt po autonehodě v Paříži na konci srpna 1997 šokovala celý svět. Film režiséra Olivera Hirschbiegela zachycuje poslední dva roky života této výjimečné ženy (ve filmu ji představuje Naomi Wattsová), která už v té době žije v odloučení od manžela, prince Charlese. Při jedné návštěvě v nemocnici se Diana seznámí s kardiochirurgem pákistánského původu Hasnatem Khanem (Naveen Andrews), který ji okamžitě zaujme svým klidem a profesionalitou. Překonat „stavovské rozdíly“ není pro lékaře ani princeznu až takový problém. Horší jsou překážky, které přijdou poté, co se z obou stanou milenci. Jakou může mít jejich vztah budoucnost? Diana je v hledáčku bulvárních novinářů, kteří sledují každý její krok – a tudíž i každý krok jejího partnera. Případné manželství s ní by tedy pro Hasnata znamenalo opustit lékařské poslání. Jeho muslimská rodina je ostatně proti sňatku s rozvedenou křesťankou… (Česká televize)

(více)

Videa (12)

Trailer 3

Recenze (213)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA Tržby Celosvetovo $1,576,000Tržby za predaj Blu-ray v USA //počet predaných kusov Tržby za predaj DVD v USA //počet predaných kusov ║ banálny telenovelový príbeh, ktorý fakt nemá skoro čím zaujať, Naomi Watts je vo svojej úlohe roztomilá ale to je asi tak všetko k nejakým tým pozitívam, taká troška zbytočnosť /videl v kine: 40%/ ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Na Dianu jsem se těšila do doby, než vešla do kin a strhali ji kritici i diváci. Přesto jsem se podívala. Co říci po zhlédnutí? Naomi Watts jsem bohužel Dianu nevěřila, což je zásadní problém, nemohla jsem se s postavou ztotožnit a film si více užít. Neříkám, že je špatné, když se životopisný snímek zaměří jen na výsek protagonistova života, ale v Dianě z toho udělali srdíčkový paskvil alá Hollywood, který šel mimo mě. Kdyby se hlavní postava jmenovala třeba Mary a nebyla princeznou, bylo by to úplně jedno. Diana totiž je především romantický (a do jisté míry vyfabulovaný) film bez zásadního emocionálního dopadu, u něhož mnohokrát zapomenete, na koho se to vlastně díváte. Chválím ale hudbu. Celkově slabé tři hvězdy. ()

Reklama

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Film z kategórie úplne zbytočných, ktorý neponúka nič, čo by mohlo diváka zaujať a čo by si mohol odniesť z tých takmer dvoch prázdnych hodín. Nikto nepochybuje, že N.W. je dobrá herečka, no na to, aby mala čo hrať potrebuje scenár a tento je na úrovni slovenských denných seriálov. Filmová Diana je jeden veľký fail, ktorý mne ako divákovi, čo o tej skutočnej Diane mal informácie na úrovni bežného prehľadu, neodovzdáva okrem nepríjemnej pachute, nič. 1,5/5* ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Dvě hezký prdelky ve dvou pohádkách o princeznách se zlatou sponkou ve vlasech; Nicole a Naomi. Obě jsou moc krásné, kvůli oběma bych i sedmihlavou saň tupou sekerkou sťal, obě ale taky měly smůlu, že jejich filmy připomínaly spěšný vlak české pošty, který projede pod oknem a ani nezahouká. Poslední dobou nám ta životopisná dráma moc ne-e, co? Jestli ono to náhodou nebude tím, že ne každá slavná ozdobička visí na zajímavém stromečku nebo že ozdobičky jsou ke koukání, ne ke zkoumání... ()

Sidonka odpad!

všechny recenze uživatele

Zívárna bez jakéhokoliv kladného přínosu. Naivní film, který nejenom že je o ničem tak dokonce ani nepobaví. Je to nepřesvědčivé, nepůsobivé, sterilní, mrtvé a nemá to ani jiskru romantické oddechovky. Ač život Diany skýtá materiál na skvělé drama, neměla jsem velké iluze o jeho zpracování. Protože mi navzdory skromnému očekávání naservírovali úplně leklou rybu, hážu tenhle flák rovnou do odpadu. ()

Galerie (130)

Zajímavosti (12)

  • Královská rodina umožnila natáčení před a v zahradách Kensingtonského paláce, v němž Diana bydlela. (jenik71)
  • Film se měl původně jmenovat Caught in Flight. (R´Hell)

Reklama

Reklama