Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Policejní důstojník Cruchot je zamilován do bohaté ale rozmazlené vdovy. Ta mu obrátí jeho svět naruby. Nejen, že se ho snaží lapit ale snaží se získat i přízeň jeho dcery. Ta její pomoc uvítá, protože sama se chce vdát, ale proti vůli svého otce. Skvělá komedie v překrásném prostředí Saint Tropez... (Intersonic)

Videa (1)

Trailer

Recenze (234)

anli 

všechny recenze uživatele

Treti cetnicky film sveho predchudce trochu prekonava a to hlavne ze dvou duvodu-predne jsme opet o prazdninach v Saint-Tropez a Funes se setkava s Gensac.Vytvari naramne nesourodou,ale velice vtipnou dvojici.Pomaha jim k tomu skvely scenar,spravna komedialni rezie a ostatni herci.Takze krasne cetnickych 80%. ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Cruchot je zpět a tentokrát těžce zamilován. Jeho vyvolenou je šarmantní paní plukovníková, která dovede svého ctitele nabít nejen touhou (a statickou elektřinou), ale i ambicemi na povýšení. Ani po zásahu šípem amorovým však Cruchot nepřestává být svědomitým strážcem zákona a neúnavným protivníkem všem individuím s nekalými úmysly. „Tady Cherubín, tady Cherubín, volám Kuřátko!“ ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Druhý nejlepší díl ze série četníků. Funes zde je oproti jiným jeho rolím tak trochu lidštější...ale i tak skvělý. Vtípky se hrnou jeden za druhym a film pobaví i po několikerém shlédnutím. Scénka, kde je Funes povýšen je naprosto fantastická a je vidět, že si ji vychutnává opravdu náramně a Gerber skládá báseň za básní. Až do doby, kdy zjistí, že se spletou a povýšení předají Gerberovi a Cruchotovi odeberou. Zdárný příklad francouzské komedie tehdejší doby. --- Co to bylo za divadlo? Vy jste nabytý statickou elektřinou... ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tak konečne som mal pocit, že je všetko v Žandárskej sérii vyvážené. Je tu Cruchotova love story, vtipné gagy, boj o povýšenie a kriminálna zápletka (chýbala v New Yorku), bez ktorej sa predsa nemôže film o žandároch zaobísť. Povedal by som, že ekvivalent vtipnosti jednotlivých dielov je bláznivosť jazdy s mníškou, no a jazda na sájdke má tie správne grády. Funesova partnerka je vybraná luxusne a náramne im to spolu sluší. Môj najoblúbenejší diel série a mám pocit, že po opätovnom vzhliadnutí ďalších častí, ktoré som už dlho nevidel, sa na tom nič nezmení. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Po Cetnikoch v New Yorku, ktorich som videl naposledy je to opät prijemna a skvela zabava, pretoze nejako som z tej casi nebol az tak nadseny, nech uz sa tvorcovia alebo samotny Funes snazili, ako chceli. Avsak v tejto casti ma pobavila ziarlivost Gerbera na Funesa, ako to krasne zaiskrilo medzi Funesom a jeho buducou manzelkou Josephou a taktiez ma pobavilo povysenie Funesa na vyssiu hodnost, ktoru si viditelne vychutnaval, avsak nie nadlho :-) Proste vydarena cast... 31.12.2010 _______ Lous de Funès - (Ludovic Cruchot) +++ Jean Lefebvre - (Lucien Fougasse) +++ Guy Grosso - (Tricard) +++ Michel Modo - (Berlicot) +++ Michel Galabru - (Jerome Gerber) +++ Genevièvie Grad - (Nicole Cruchot - dcéra) +++ Claude Gensac - (Josepha Cruchot) +++ Hudba: Raymond Lefevre +++ ()

Galerie (30)

Zajímavosti (37)

  • Zákonitosti subordinace neumožňují, aby se Cruchot (Louis de Funès) vlastní snahou ucházel o povýšení na štábního rotmistra bez souhlasu nadřízeného. Dokonce je nutné, aby nadřízený podřízeného přímo navrhl na povýšení, a ne aby si tento o povýšení řekl sám a pak jej dosáhl na základě jakési zkoušky. Z tohoto pohledu mohl být Gerber (Michel Galabru) klidný a Cruchotovo povýšení nedoporučit. (pjotri)
  • Není možné, aby z několika uchazečů o povýšení byl vybrán jeden na základě jakési zkoušky a ostatní měli smůlu. Takové zkoušky, zvlášť pokud jsou vyloženě subjektivní (vyjádření vlastního názoru v písemné práci), se bodují a úspěch je definován určitým rozsahem bodů. Podle tohoto filmu je však možný jediný „vítěz“, což je úlet, zvlášť když na zkoušky přijeli uchazeči z několika rajónů. Ta zkouška nemohla probíhat formou „vítěze“. Smysl by to mělo pouze v případě, že by se vybíral nejlepší uchazeč o jedno místo z jednoho rajónu – zde St. Tropez. V tom případě by se zkoušky zúčastnili všichni četníci ze St.Tropez a nejlepší by se stal jejich šéfem. Že na zkoušce nezáleží, dokazuje závěr filmu, kdy je ženící se Cruchot (Louis de Funès) povýšen, přestože ve zkoušce neuspěl... (pjotri)

Reklama

Reklama