Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh se odehrává v New Yorku, kde se koná mezinárodní policejní konference. Cruchotova dcera se sem dostane jako černý pasažér, tady se proti vůli svého otce seznámí s pohledným italským důstojníkem. Když to Cruchot zjistí, začne jí hledat, přitom se zaplete i s místními pouličními gangy... (Intersonic)

Videa (1)

Trailer

Recenze (271)

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Četník v New Yorku je patrně nejslabší díl celé té uhozené série. Zdá se, že tvůrci přistoupili na hru: dáme partu retardů do extrémní situace a uvidíme, co se z toho vykřeše, v nejhorším necháme Funese dělat xichty, to vždycky zabere. Mohly tak vzniknout filmy: Četník na Severním pólu, Četník letí na Měsíc, Četník a četnice točí porno, Četník v Narnii a konečně famózní, ultra (a když povídám ultra, tak myslím opravdu ultra) vtipný a nápady napěchovaný remake Četnická akademie: Moskevská mise... ()

Colonist 

všechny recenze uživatele

Sice ne tak kvalitní jako první díl, ale o to zase vtipnější. Sledovat patálie Chruchota a jeho bandy v americkém prostředí, to je něco neuvěřitelného. Nicole mi v tomto filmu docela vadila, ale aspoň díky ní vzniklo několik dalších legendárních scén. Jiné scény byly zase naprosto zbytečné a natahované (např. Chruchotův "souboj" o maso s chuligány). Chudák Fougasse si toho New Yorku moc neužil :) Vaše flowers jsou hnůj! ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Druhý diel svojim námetom mohol spraviť veľký prievan a kvalitou byť minimálne rovnocenným súperom prvého dielu. Prostredie New Yorku si doslova pýtalo lepšie hlášky a premyslenejší scenár, pretože toto bolo len tak narýchlo spísané na kolene. Maestro de Funès a jeho banda však vedia vyčariť úsmev na perách už len pohľadom na nich, a slovné prestrelky a anglicko-francúzske (české) prešmyčky sú dokonale trefné. 60%. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Mám pocit že většina vtipů zmizela v překladu. Potýkání četníků s angličtinou v dabingu nevyzní, konfrontace venkovské Francie vs. pulsujícího velkoměsta USA našinec nepochopí a drobné rýpání do kulturních rozdílů je pro středoevropana španělská vesnice. Ze zábavných prvků tak zbyl jen cholerický Louis de Funès, recyklace starých nápadů a zasazení klasické galské ztřeštěné komedie do exotických kulis. Vtipnosti nepomohlo, že je děj zase rozdělen do dvou paralelních linií a ta dceřina je znovu ta méně zajímavá. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Jo, brečel jsem celej film :-D Ovšem pozor děvčata a chlapci - dabing může na diváka působit také záporně - já proti Františku Filipovskému nic nemám, ale Louis zde předvádí jeden ze svých nejlepších výkonů - on totiž mnoho scénářů postavil na nohy svým herectvím. Skutečně nechápu ty veskrze záporné reakce na tento film. Snímek v základu vychází z rozdílů, ten nejzákladnější jsou francouzští četníci, kteří přijedou na americkou půdu a tam zažívají neobvyklé situace. Od orientace se na trajektu, přes Cruchotovy "halucinace," že vidí dceru, k hotelovým scénám a scénám z konference (jazykové bariéry), k vynikajícím scénám z prohlídky New Yorku (střílející kovbojové plus scény se zmrzlinou), dále psychoanalýza, hledání dcery (ŠA DAP, AJM D FÁTR), baseball, čínské převleky, cesta v kufru a celé to hledání flákoty masa, která by nebyla v tom jejich zatraceném PVC obalu. Napsat, že Louis jenom řve je opravdu demagogie největšího kalibru, protože to je ve všech Funésových filmech a jde o to, jak se to podá a konec konců i o to, jak to přijme divák. Svůj komentář jsem se rozhodl prodloužit poté, co jsem si dal za úkol podrobně naznačit, proč Četník v New Yorku evidentně je dobrým filmem a následně mám pocit (ačkoliv tuhle větu nemám rád) že se mnozí z vás nejspíš dívali na úplně jiný film... ()

Galerie (19)

Zajímavosti (19)

  • Jeanu Lefebvreovi, představiteli četníka Luciena Fougasse, vadilo, že Louis de Funés na sebe díl od dílu strhával stále větší pozornost a natočené scény ostatních herců často mizely ve střižně. (Lynette)
  • Na zahájení četnického kongresu v New Yorku lze na tablu s vlajkami zúčastněných zemí vidět v pravém horním rohu vlajku Československa. (Nocturno culto)

Reklama

Reklama