Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Septimův Grand restaurant je jedním z nejdražších podniků v Paříži. Septime jej vede železnou rukou a své zaměstnance doslova terorizuje. Mezi pravidelné návštěvníky restaurantu patří ministři, vysocí úředníci i policisté. Není divu, že na večeři přijde i prezident spřátelené země, který je ve Francii na oficiální návštěvě. Místo decentní záře flambovaného dortu se ozve výbuch a prezident je pryč. Je na Septimovi, aby našel prezidenta a získal tak zpět reputaci svého podniku. Bláznivé funesovské eskapády začínají. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (313)

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

První polovina na mě zapůsobila velmi dobře, šéf je v podstatě diktátor, kontrola zaměstnanců v převleku parádní, no a samozřejmě Louis de Funès dává průchod svému temperamentu a jeho cholerické výbuchy jsou k popukání.. Bohužel druhá půlka je mýma očima úplně někde jinde, celé se to překlopilo do zasněžených hor a mě to moc nebavilo, hledání pana prezidenta mě za srdce nevzalo.. ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Během první půlky jste zasobení tou nejlepší porci humoru , že nestíhate otevírat pusu. Scéna "Ein Musskat Nuss Herr Müller. Ein Musskat Nuss , Musskat Nuss!" Nemá chybu a dokazuje jak byl Funes genius. Pozdeji co zmizí El Presidente to ztrazí tempo , ale i tak se jedná o jednu z nejlepších komedií. Kdo neviděl tak nepochopí proč si francouzi zakladají na své restarauce a jídlo :D. ()

Reklama

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

Jedna z mých oblíbených funesovských komedií. Škoda, že tempo v druhé polovině (pronásledování do hor) polevuje. A když na scénu vstoupí malý orchestr a jeho interpretace státní hymny, je o salvy smíchu postaráno. "Hasiči hrají čistou kvartu a tohle je zvýšená." "Je to si-la si-la." "Ne. Je to re-la re-la." (182.) ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Grand restaurant patří mezi špičku snímků z obrovského ledovce filmografie Louise de Funes. Nevím jestli za to může rozmanitost děje nebo dávkování humoru který nehraničí s fraškou. Od komedie totiž očekávám vtipné momenty v pravidelném sledu za sebou (ne nudu - nudu - nudu - ha ha - nudu -nudu... šak víme) který je navíc "normální" (ne absurdní), maximálně lehce nadsazený. Grand restaurant je chutně vyváženou kombinací všeho jmenovaného. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Odveďtě tu hysterickou ženskou!“ Prvá, reštauračná, polovica je neskutočná, báječná, famózna, je to bomba, je to jahoda s vanilkovou šľahačkou. Vedel by som sa na to pozerať nie že celú stopáž, ale v 25-dielnom sitkome (geniálna scéna s Hitlerom je len špičkou ľadovca). Kebyže zostaneme po celý čas v tejto úžasnej reštaurácii s tými neskutočne vtipnými postavičkami (klavirista, opitý expert na alkohol, hlavný, večne horekujúci čašník), dám 1OO%. Žiaľ, druhú polovicu filmu tvorí neveľmi záživná linka s pátraním po únoscoch prezidenta. Nechápem, čo koho k čomusi takému viedlo, taký brutálny obrat som fakt nečakal, začalo to ako komédia z reštauračného biznisu a stal sa z toho úplne iný film. Prečo? Načo? Komu tým prospejeme? Pobavilo ma finálne vysvetlenie, ale to bolo asi tak všetko. Žeby sa nekonečnou automobilovou naháňačkou tvorcovia inšpirovali o tri roky starším Ružovým panterom? ()

Galerie (51)

Zajímavosti (16)

  • Při jízdě ve francouzských Alpách si všimněte stříbrného Chevroletu Bel Air 1957. Střídavě má a nemá promáčklý blatník. (slatkac)
  • Tento film má na „funésovku“ netypicky dva dabingy. První vznikl ve studiu ČST v Brně na počátku 70. let a Funèse v něm daboval brněnský herec Jiří Tomek. Pro obnovenou premiéru koncem 80. let vznikl v roce 1987 nový dabing s Františkem Filipovským, pro kterého to zároveň bylo poslední dabování Funése. (cundak)
  • Film je prvým filmom v kariére Louis de Funèsa, na ktorom sa konkrétne podieľal, dokonca bol pôvodne ohlásený ako režisér. (Arsenal83)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno