Reklama

Reklama

Letadlo plné britských letců se omylem dostane až nad okupovanou Paříž a je sestřeleno. Každý z nich pak požádá o pomoc jednoho civilistu. Malíř pokojů, dirigent opery, krásná blondýnka a odvážná jeptiška se tak setkávají na cestě napříč sladkou Francií, když prchají před německými vojáky. Autem, letadlem, vlakem, pařížskými kanály, dokonce i v sudu. Tohle bude VELKÝ FLÁM! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (389)

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Vždyť se ještě nastydnete s tou vaší pleší !! Nechcete půjčit čepici ??" ;) Výborná převleková / záměnová komedie stavějící na situačním gagu i dialogu, což se samozřejmě dalo při účasti hvězdných de Funése, v jeho oblíbené a téměř samojediné poloze nepříčetného cholerika, s Bourvilem čekat, v kulisách válečné Francie, což se dalo čekat rovněž, když Frantíci své postoje ke druhé světové válce téměř ve filmové podobě ani jinak vyjadřovat neumí.. Rozuměj nechtějí.. Tohle Ouryho filmové dobrodružství však platí za kultovní žánrovou záležitost, byť přinejmenším lehce temporytmicky nevyrovnanou, které ani ten obligátní neúprosný zub času nic neubral na kráse.. ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Největší herecké ikony francie let 70tých se setkali v jednom z nejlepších francouzských filmů vůbec. Výborná komedie a pěkná a velice příjemná variace na válečnou dobu. Fuňas geniální, ale přeci jenom není jediným hlavním tahounem a spolu s Bourvilem tvoří opravdu nezapomenutelnou dvojku, která mě bavila v každém záběru. No a samozřejmě ta květnatá propletenost scénáře dělá tenhle film opravdu skvělou a originální podívanou. ()

Reklama

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Tuhle válečnou komedii z 2. světové války jsem kdysi dávno viděla, ale neměla ohodnoceno, tak jsem se k ní po letech vrátila.. Bez problémů koukatelná, úsměvná, příjemná záležitost, malíř a dirigent jsou samozřejmě tahouny celého příběhu, přesto i herci ve vedlejších rolích se mi líbili.. V rámci žánru oddechovka hodnotím veskrze kladně, mám úsměv na rtech a to se počítá.. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Bavil som sa celý čas veľmi dobre, ale iba málo smial. Akčné dobrodružstvo skôr v štýle Indiana Jonesa a poslednej krížovej výpravy, čiže čistej rozprávky, umocnenej ešte faktom, že sa tu takmer nestrieľa, nikto sa (takmer) nezraní, nehovoriac o smrti. Možno som očakával na základe 5 hviezdičkových hodnotení a matných nostalgických spomienok na tento film niečo iné, možno mal film trvať max 100 minút, možno nemal Funes odhadzovať parochňu tak skoro... ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Moje nejoblíbenější francouzská komedie, která navíc velmi dobře funguje i jako dobrodružný film s tematikou druhé světové války. Velký flám je parádní staromilská jízda, která neztrácí dech hlavně díky skvělému scénáři servírujícímu hromadu výborných situačních gagů, v nichž Funés s Bourvilem naprosto excelují. Ouryho výpravný snímek je časem prověřená klasika, která je svěží a nenuceně zábavná a vtipná po celou dvouhodinovou stopáž. 95 % ()

Galerie (84)

Zajímavosti (36)

  • Auto, které ukradnou Angličané u zámku, je Citroën U23 z roku 1945. Auto, kterým se hlavní postavy dopravily k zámku, je Peugeot DK 5. (frolish01)
  • Skladba, ktorú Louis de Funés (Lefort) diriguje v opere, je „Maďarský pochod“ z opery Hectora Berlioza „Prekliatie Fausta“. (ČSFD)
  • Ve scéně, kdy Augustin Bouvet (Bourvil) a Stanislas Lefort (Louis de Funès) ujíždějí na korbě dodávky a hází na pronásledující Němce dýně, lze vidět, že v záběrech je na silnici čerstvě namalovaná bílá dělící čára, která v dalším záběru z ničeho nic zcela chybí. (spiritus)

Reklama

Reklama