Reklama

Reklama

Letadlo plné britských letců se omylem dostane až nad okupovanou Paříž a je sestřeleno. Každý z nich pak požádá o pomoc jednoho civilistu. Malíř pokojů, dirigent opery, krásná blondýnka a odvážná jeptiška se tak setkávají na cestě napříč sladkou Francií, když prchají před německými vojáky. Autem, letadlem, vlakem, pařížskými kanály, dokonce i v sudu. Tohle bude VELKÝ FLÁM! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (389)

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Největší herecké ikony francie let 70tých se setkali v jednom z nejlepších francouzských filmů vůbec. Výborná komedie a pěkná a velice příjemná variace na válečnou dobu. Fuňas geniální, ale přeci jenom není jediným hlavním tahounem a spolu s Bourvilem tvoří opravdu nezapomenutelnou dvojku, která mě bavila v každém záběru. No a samozřejmě ta květnatá propletenost scénáře dělá tenhle film opravdu skvělou a originální podívanou. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Výborná situační komedie, která je tak akorát vtipná (zejména díky Funesovi a Bourvilovi) a tak akorát napínavá. Příběh je typická válečná štrapáce anglických letců unikajících před Němci, ale právě díky výborně zapletenému scénáři a dvěma rozšafným francouzským průvodcům uprchlíků získává tahle road movie velkou šťávu. Takže se člověk zasměje a návdavkem dostane i ten správný španung. Gérard Oury prostě natočil učebnicový příklad toho, jak má taková dobrodružná komedie vypadat. Škoda jen, že je to trochu zdlouhavé. ()

Reklama

troufalka 

všechny recenze uživatele

Zdá se, že Francouzi se velice dobře baví na podobných komediích. Jak jinak si vysvětlit úspěch Sedmé roty, Stepující stonožky či seriálu Haló haló?! I v této taškařici jde o to, jak proklouznout Němcům pod nosem, je tu záměna uniforem, žertíky s jídlem ... prostě všechno, co k tomuto žánru patří. Myslím si, že film má tak vysoké hodnocení, protože je první v řadě, jinak jde spíše o průměrnou zábavu s dobrým obsazením. ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Teď já budu dirigovat a vy budete zpívat, Herr Kapelmeister!..... Po tunajších vyslovene nadšených komentároch som očakával komediálnu pecku. Nestalo sa. Príliš prepálená stopáž v ktorej je len veľmi málo naozaj vtipných momentov. V druhej polke, zhruba od tekvicovej naháňačky je to naozaj zábava a hotelová scéna je úplne geniálna, ale dovtedy viacmenej nuda. Angláni úplne nezáživní a nevtipní. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Tuhle válečnou komedii z 2. světové války jsem kdysi dávno viděla, ale neměla ohodnoceno, tak jsem se k ní po letech vrátila.. Bez problémů koukatelná, úsměvná, příjemná záležitost, malíř a dirigent jsou samozřejmě tahouny celého příběhu, přesto i herci ve vedlejších rolích se mi líbili.. V rámci žánru oddechovka hodnotím veskrze kladně, mám úsměv na rtech a to se počítá.. ()

Galerie (84)

Zajímavosti (36)

  • Původní příběh obsahoval dějovou linii dvou žen, které měly převézt anglické letce za nepřátelskou linii. Režisér si však prosadil změnu na mužské role, do kterých poté mohl obsadit Louise de Funèse (Lefort) a Bourvila (Bouvet). (Jizni Tlapa)
  • Během filmování scény v opeře zakázal režisér všem účastníkům kouřit. Měl tak veliký respekt z místa natáčení, že nechal zabalit do koberců i všechny stativy reflektorů, aby nepoškodily místo, kde byly postavené. (Jizni Tlapa)

Reklama

Reklama