Reklama

Reklama

Letadlo plné britských letců se omylem dostane až nad okupovanou Paříž a je sestřeleno. Každý z nich pak požádá o pomoc jednoho civilistu. Malíř pokojů, dirigent opery, krásná blondýnka a odvážná jeptiška se tak setkávají na cestě napříč sladkou Francií, když prchají před německými vojáky. Autem, letadlem, vlakem, pařížskými kanály, dokonce i v sudu. Tohle bude VELKÝ FLÁM! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (393)

troufalka 

všechny recenze uživatele

Zdá se, že Francouzi se velice dobře baví na podobných komediích. Jak jinak si vysvětlit úspěch Sedmé roty, Stepující stonožky či seriálu Haló haló?! I v této taškařici jde o to, jak proklouznout Němcům pod nosem, je tu záměna uniforem, žertíky s jídlem ... prostě všechno, co k tomuto žánru patří. Myslím si, že film má tak vysoké hodnocení, protože je první v řadě, jinak jde spíše o průměrnou zábavu s dobrým obsazením. ()

Hoyt 

všechny recenze uživatele

Koukal jsem na to sice kolem půlnoci ale stejně jsem u toho řval smíchy. Zvláště u scén s chrápáním, parukou a dýněmi jsem měl co dělat abych vůbec popadl dech. Funès v roli dirigenta Stanislava neskutečný a Bourvil jelikož s ním to byl první film co jsem viděl tak mě tedy velmi příjemně překvapil. Z herců stojí ještě za řec magický pohled Marie Dubois. Snímek sice obsahuje nějaká hluchá místa ale ve výsledku stejně převládá obrovská spokojenost. ()

Reklama

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Co tady děláte? - No, já jsem majitel paní... Teda manžel hotelu... Skvělá válečná komedie, plná nezapomenutelných scén a vtipných replik a zároveň nebezpečná cesta okupovanou Francií v autech, vlacích, letadlech i sudech. Funés s Bourvilem stvořili vynikající dvojici, která se výborně doplňuje a Velký flám je dost možná nejlepší komedií, kterou kdy mistr Funés natočil. Klasika. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Jsem rád, že jsem tento film mohl vidět v původním znění s titulky, a poslechnout si tak konečně de Funèsův hlas, který mi byl až dosud neznámý, protože v telce jeho komedie dávají výhradně v notoricky známém dabingu F. Filipovského. Byl to skutečně skvělý komik, byť mi přijde, že na jeho komediích je znát doba vzniku, a už to není úplně můj "cup of tea". Což ostatně u mě platí o situačních komediích obecně. Zaujal mě motiv s nastraženou bombou v divadle - jsem si skoro jistý, že se zde inspiroval Q. Tarantino, který podobný motiv zapracoval do svého filmu "Hanebný pancharti" z r. 2009 (upálení nácků v biografu na premiéře německého propagandistického filmu). ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Bavil som sa celý čas veľmi dobre, ale iba málo smial. Akčné dobrodružstvo skôr v štýle Indiana Jonesa a poslednej krížovej výpravy, čiže čistej rozprávky, umocnenej ešte faktom, že sa tu takmer nestrieľa, nikto sa (takmer) nezraní, nehovoriac o smrti. Možno som očakával na základe 5 hviezdičkových hodnotení a matných nostalgických spomienok na tento film niečo iné, možno mal film trvať max 100 minút, možno nemal Funes odhadzovať parochňu tak skoro... ()

Galerie (84)

Zajímavosti (36)

  • Skladba, ktorú Louis de Funés (Lefort) diriguje v opere, je „Maďarský pochod“ z opery Hectora Berlioza „Prekliatie Fausta“. (ČSFD)
  • Ve scéně, kdy Lefort (Louis de Funès) vyleze Bouvetovi (Bourvil) na ramena, měl původně vzápětí slézt. Štábu se však tento Funèsův posed natolik zalíbil, že jej nechali na ramenou Bourvila ještě v dalších záběrech filmu. Jeden z nich byl poté použit také jako plakát k filmu. (Jizni Tlapa)

Reklama

Reklama