Reklama

Reklama

Letadlo plné britských letců se omylem dostane až nad okupovanou Paříž a je sestřeleno. Každý z nich pak požádá o pomoc jednoho civilistu. Malíř pokojů, dirigent opery, krásná blondýnka a odvážná jeptiška se tak setkávají na cestě napříč sladkou Francií, když prchají před německými vojáky. Autem, letadlem, vlakem, pařížskými kanály, dokonce i v sudu. Tohle bude VELKÝ FLÁM! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (393)

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Spolu s Esem Es nejlepší válečná komedie z francouzské dílny. Dvojka Funes - Bourvil je dokonalá, ale i tak vyčnívá pouze zlehýnka. Parádní příběh, parádní herci, parádní taškařice. Komedie jak má být, bohužel dnes se už takovéto kusy netočí. Doporučuju komentářem č.900! ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Mezi všemi kultovními filmy s mistrem Funesem je právě Velký flám výjimečný proto, že v prvé řadě nejde o Funese a jeho mimickou komiku, nýbrž o rozmáchlý satirický příběh s množstvím vedlejších postav, a také o Bourvila, který ztělesňuje postavu mnohem bližší běžnému, válkou postiženému lidu. Avšak je to právě dokonalá herecká souhra těchto dvou ikon francouzské komedie, která donutí každou diváckou generaci uvelebit se do křesla a pouštět si tuhle nesmrtelnou klasiku znovu a znovu ve chvílích, kdy se Rusové zase rozhodnou jen tak ze srandy obsadit cizí stát a rozpoutat ozbrojený konflikt. Hvězdička dolů pouze za lehce přepálenou stopáž, která přeci jen zmíněný tandem i celý složitě propletený děj v rozletu trochu brzdí.. 85% ()

Reklama

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

"Odpusť mi to Bože!" Od Velkého flámu jsem si vzhledem ke zdejšímu hodnocení sliboval celkem hodně, a i když snímek úplně nanaplnil má očekávání, rozhodně se jedná o povedený kousek, u něhož by vedle komedie a válečného filmu mohl být v kolonce i dobrodružný film. Sice jsem se neřezal smíchy jako u jiných de Funèsových komedií, i tak ale snímek nabízí nejednu nezapomenutelnou humornou scénu - od oslavy narozenin, přes výměnu pokojů, až k neustálému pošťuchování mezi de Funèsem a Bourvilem. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Nr. 1 ze všech francouzských komedií. Nad Paříží je sestřelen čtyřmotorový bombardér RAF B-17. Osádce se nad okupovaným městem podaří vyskočit padáky, žel každý dopadne do jiné části města. Místem setkání osádky před společným útěkem jsou veřejné lázně. Poznávacím znamením bude pískání šlágru tea for two :-) Frantíci mají dle mého názoru trochu komplex s tím jak válčili a jak se nechali převálcovat. Proto vznikla celá řada komedií, kde wermacht je banda tupounů a chrabří vojáci ( Sedmá rota )či odbojáři jim to tvrdě natřou. Každopádně tohle je klasika a smát se budete od začátku do konce. Just tea for two , And two for tea, Just me for you, And you for me... ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Já jsem tedy docela hodně zklamán. Očekával jsem super komedii, u které se budu řezat smíchy tak, jak je to v komediích s Louis de Funésem obvyklé. Nestalo se. Děj je hrozně zdlouhavý a nudný. Budu se muset vydat tou nepříjemnou cestou proti proudu, ale já si prostě nemohu pomoct, tenhle film je hrozná blbost a takhle vysoké hodnocení zde je naprostý omyl. A flustrace je tak obrovská, že se zde uchýlím k odpadu. Obrovské zklamání. ()

Galerie (84)

Zajímavosti (36)

  • Natáčelo se ve francouzských městech Paříž, Pierre-Perthuis, Vézelay a Noyers. (M.B)
  • Natočení scény, ve které jsou Augustin Bouvet (Bourvil) a Stanislas Lefort (Louis de Funès) v posteli, zabralo 10 dní. (M.B)
  • Louis de Funès (Lefort) celý měsíc nacvičoval dirigování pro scénu s orchestrem. Při následné zkoušce s osmdesátičlenným orchestrem sklidil za způsob dirigování potlesk od samotných hudebníků. (Jizni Tlapa)

Reklama

Reklama