Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Philippe je starší syn cholerického ředitele střední školy, Karla Bosquiera. Protože propadl z angličtiny, otec mu nařídí, že prázdniny stráví na výměnném pobytu u britského aristokrata. Ten k nim zase posílá svou dceru Shirley. Otcovo rozhodnutí synovi zkříží prázdninové plány, chystal se totiž s kamarády vyrazit na plachetnici podél mořského pobřeží. Přemluví proto svého kamaráda Michoneta, aby jel do Anglie místo něj. Shirley, která mezitím dorazila, vyvolá v rodině Bosquierových značný rozruch. Je hezká, samostatná a rozhodně se nemíní podřídit přísným vychovatelským metodám pana ředitele. A když se v jenom z barů náhodou seznámí s Philippem, který se vydává za Michoneta, nemůže to skončit jinak, než že se do sebe zamilují. Všechno by vyšlo, kdyby Philippův náhradník neonemocněl... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (183)

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

Průměrná prázdninová komedie s nadprůměrným komikem Louisem de Funès v hlavní roli a vynikající hudbou Raymonda Lefebvra v pozadí a v klíčových scénách. Nic nového pod sluncem, jen další, v našich končinách silně přeceňovaný francouzský film. Byla to sice příjemná letní podívaná, ale jestli bych po tomto titulu sáhl ještě někdy znovu, to bych si teda musel rozmyslet. 50% ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Na excentrickeho Luis de Funesa povacsine reagujem neutralne, skor sa mi automaticky spaja s nedelnou pohodou a tam, kde ucinkuje nie je ani dej dolezity. V Les Grandes vacances je z neho neskutocne podareny riaditel-cholerik a so mnou si vytvoril pozitivne sympatie hned v uvode. Tak ako leto je svieze a plne relaxu, rovnako aj tento film. ()

Reklama

vito_corle 

všechny recenze uživatele

Senzační prázdniny komedie na léto s oblíbebým komikem Louis De Funésem, která potěší a díky dabingu nemusíte ani koukat, stačí jen poslouchat. Má to neskutečný spád, malí Francouz je neustále v pohybu a díky gestům a mimice je v pohybu, když nehne ani prstem. Klasický evropský humor-zápletky, zmatek trocha romantiky, špatná anglická kuchyně a skvělá whisky škola repetentů v obleku i v námořnických hadrech. 5 hvězd ()

Cortesz 

všechny recenze uživatele

Louis de Funes byl a je doteď známkou kvalitní komedie a jistotou zábavy. A ani zde nezklamal. Opět plno skvělých grimas, vtipných dialogů a hlášek a především plno vtipných situací, do kterých se dostává. Mám pro tohoto geniálního komika velkou slabost a jeho komedie zbožňuji a tahle je jedna z mých oblíbených. ()

Zevon 

všechny recenze uživatele

Bez Funěse by to bylo tak na dvě. Ale být mladý je moc fajn a krásná je doba, ve které se odehrává tento film, má to celé prostě svoje kouzlo. Nebyly mobily a lidi nečuměli na bedny doma ve svých ajnclících, ale chodili do kin, četli a měli k sobě jaksi blízko. Chlapi byli chlupatí jak pornoherci z NDR, ženské měly v oblibě podprsenky, které jim dělaly špičaté kozy, příroda byla zelená a řeky čisté. Tuhle iluzi mi film zprostředkoval, proč to neocenit? Richtig. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (18)

  • Natáčelo se ve studiu Boulogne-Billancourt. Vyplutí plachetnice se natáčelo na břehu Seiny v Mureaux. Scény z Anglie se točily ve francouzském středohoří v La Bourboule. (M.B)
  • Při záběru přistání letadla na střeše autobusu chybí vlajky a kufry. (Mackin)
  • Existuje několik různě sestříhaných verzí tohoto filmu. Největší rozdíly jsou patrné mezi původní francouzskou verzí a verzí určenou pro anglofonní země. V té se scény s jazykovým nedorozuměním odehrávají zcela jinak. Českému divákovi je především známá anglofonní verze, na níž vznikl český dabing. (me116)

Reklama

Reklama