Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Philippe je starší syn cholerického ředitele střední školy, Karla Bosquiera. Protože propadl z angličtiny, otec mu nařídí, že prázdniny stráví na výměnném pobytu u britského aristokrata. Ten k nim zase posílá svou dceru Shirley. Otcovo rozhodnutí synovi zkříží prázdninové plány, chystal se totiž s kamarády vyrazit na plachetnici podél mořského pobřeží. Přemluví proto svého kamaráda Michoneta, aby jel do Anglie místo něj. Shirley, která mezitím dorazila, vyvolá v rodině Bosquierových značný rozruch. Je hezká, samostatná a rozhodně se nemíní podřídit přísným vychovatelským metodám pana ředitele. A když se v jenom z barů náhodou seznámí s Philippem, který se vydává za Michoneta, nemůže to skončit jinak, než že se do sebe zamilují. Všechno by vyšlo, kdyby Philippův náhradník neonemocněl... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (183)

Mik_e 

všechny recenze uživatele

Delikátní! Delikátní! Jako malej jsem tenhle film miloval, možná i víc než četníky. Koukal jsem na něj teď...a furt ho miluju :) Skvělá letní komedie, která i přes trošku slabší druhou polovinu spolehlivě pobaví, už jsem se dlouho tak nezasmál. A hezká muzika k tomu. Jeden z nejlepších Funesových kousků. ()

pipapa 

všechny recenze uživatele

Film, který boduje atmosférou doby, kdy vznikl a příjemným prostředím = ex- a interiéry a svým klasickým dyzajnem. Prostoduchý děj s prvoplánovaným humorem, často ne zrovna komické scény spoléhají pouze na řev a grimasy de Funése. Komika spíše pro děti a mládež a nenáročné dospělé obecenstvo. Ale ve srovnání s úpadkovým filmovým zbožím (ca. od 90.let 20.století) jsou i tyhle taškařice už dávno klasikou. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Další z těch filmů s de Funèsem, které vlastně vůbec neznám. Bylo to na mě celé takové moc uježděné, pořád se někam jezdilo, pořád se někdo za někým honil. Až moc takové tradiční, až moc klišovité a groteskní, což mi v tomhle případě prostě vadilo. Navíc mě nenadchnul ani dabing, který byl skvělý jen v případě hlavní role. ()

RedHot 

všechny recenze uživatele

Francouzi hrají lépe, pokud si dělají srandu sami ze sebe (Kam se poděla sedmá rota), a ne z Angličanů (Senzační prázdniny). U Anglánů to funguje oběma směry. Ti excelují i v porovnávání sebe sama s francouzským sokem (Johnny English), i v parodování své vlastní kultury (Black Adder). Řada banálně rádobyvtipných situací spojené s pronásledováním vlastní rodiny mě ze sedačky nesklátí a i přes poměrně dobře hrajícího Luise považuji tuto komedii za značný pokles oproti jeho předchozím angažmá. ()

Movie Gourmet 

všechny recenze uživatele

Spolu s legendární sérií o četnících je i toto komedie, jak se patří a nemá chybu. Louis de Funés v plné síle! František Filipovský - dokonalé ztotožnění dabingu s originálem. Je to vtipné, má to chytlavou ústřední (a vlastně snad i jedinou) melodii a několik herců z četnické série. Bravo! Verdikt: 4 a 1/2* - 5* a 80 - 90 %. PS. Tomuhle aspoň říkám KOMEDIE a ne jako nepřeberné kvantum dnešních filmů, které se za ně také označují. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (18)

  • Když Charles (Louis De Funés) vystupuje z motorového člunu na plachetnici, má člun postavená opěradla sedadel. Když je pak hozen zpátky do člunu, jsou opěradla sklopená do spací polohy. (Stejšn)
  • Nápad s herbářem a donášením vnesl do filmu Olivier de Funès, který to přinesl ze školy, kde to zažil jeden student. (M.B)

Reklama

Reklama