Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Philippe je starší syn cholerického ředitele střední školy, Karla Bosquiera. Protože propadl z angličtiny, otec mu nařídí, že prázdniny stráví na výměnném pobytu u britského aristokrata. Ten k nim zase posílá svou dceru Shirley. Otcovo rozhodnutí synovi zkříží prázdninové plány, chystal se totiž s kamarády vyrazit na plachetnici podél mořského pobřeží. Přemluví proto svého kamaráda Michoneta, aby jel do Anglie místo něj. Shirley, která mezitím dorazila, vyvolá v rodině Bosquierových značný rozruch. Je hezká, samostatná a rozhodně se nemíní podřídit přísným vychovatelským metodám pana ředitele. A když se v jenom z barů náhodou seznámí s Philippem, který se vydává za Michoneta, nemůže to skončit jinak, než že se do sebe zamilují. Všechno by vyšlo, kdyby Philippův náhradník neonemocněl... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (183)

subic 

všechny recenze uživatele

Příjeh není nic moc, ale obsazení a herecké výkony jsou skvělé. Jak to může dopadnout, když děti prominentních rodičů z prominentní školy mají prázdniny. Takový výměnný pobyt studentů mezi Anglií a Francií, to se může stát cokoliv. U řady Funésových filmů se bavím víc. Pro mě je to jeden ze série zábavných, ale pro mě ne úplně nejlepších filmů, jako Lakomec, Na stromě, Piti Piti Pa a Tonoucí se stébla chytá. 70% ()

vito_corle 

všechny recenze uživatele

Senzační prázdniny komedie na léto s oblíbebým komikem Louis De Funésem, která potěší a díky dabingu nemusíte ani koukat, stačí jen poslouchat. Má to neskutečný spád, malí Francouz je neustále v pohybu a díky gestům a mimice je v pohybu, když nehne ani prstem. Klasický evropský humor-zápletky, zmatek trocha romantiky, špatná anglická kuchyně a skvělá whisky škola repetentů v obleku i v námořnických hadrech. 5 hvězd ()

Reklama

Wyrdas 

všechny recenze uživatele

Komedie plná vtipů na Francouze a Angličany. Oba tyto národy nenávidím, protože nás prodali a dovolili aby začala 2. světová válka. To k tomu sice nepatří a do hodnocení filmu to rozhodně nepromítnu, ale na vysvětlení proč mám narážky na jejich slabosti tak rád to napsat musím. Film se mi líbil, byl nápaditý a plný humoru. Zápletka i příběh měli hlavu a patu. Musím film doporučit každému, kdo se chce pořádně pobavit. A díky letní atmosféře se to vyloženě hodí na dlouhé zimní večery. Plný počet hvězd, bez debaty. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Ďalšia z rady Funésoviek, ktorá megalómenne pobaví najmä obklopení viacerých spolu-divákov. Škotsko-Francúske hádky zaklincovali aj tie najlepšie scény a Martine Kelly počas natáčania Senzačných prázdnin pôsobila omnoho krajšie než veľké množstvo súčasných "dám a herečiek". Krátka, no o to zábavnejšia komédia, naladená na slnečné počasie plné letnej atmosféry. ()

xaver 

všechny recenze uživatele

Klasická francouzská komedie se vším všudy, okořenéna suchým anglickým humorem nádherně podaným Ferdym Maynem. Neskutečně pak na diváka, tedy alespoň na mě působí jedna ze závěrečných scén, kdy Funés s Maynem plovou na sudech v jezeru whisky a Funés si neodpustí poznámku, že na jeho straně je lepší. V ten moment nevím, jestli se mám smát, nebo brečet nad tou obrovskou škodou. Jinak se samozřejmě jenom směju. Celkově to pak vidím na 4 - 5, ale blíž k té pětce, takže 5*. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (18)

  • Podle některých pramenů byly Senzační prázdniny prvním filmem, v němž de Funèsovu manželku hrála Claude Gensac. Ve stejné době se ale natáčel i Oscar (1967), v němž taktéž vytvořili manželský pár a Oscar se nakonec do kin dostal dřív, takže prvenství je v tomto ohledu diskutabilní. (argenson)
  • Nápad s herbářem a donášením vnesl do filmu Olivier de Funès, který to přinesl ze školy, kde to zažil jeden student. (M.B)
  • Poté, co je Charles (Louis de Funès) zachráněn posádkou říční lodě, vidíme záběr na plachetnici kluků. Jeden z nich volá na ostatní, že je před nimi plachetnice holek. Následuje záběr na plachetnici holek zezadu, při kterém je vidět na zádi přívěsný motor, pohánějící holčičí lod. V následujícím detailním záběru na kokpit holčičí lodě není však po motoru ani památka. (pjotri)

Reklama

Reklama