Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Philippe je starší syn cholerického ředitele střední školy, Karla Bosquiera. Protože propadl z angličtiny, otec mu nařídí, že prázdniny stráví na výměnném pobytu u britského aristokrata. Ten k nim zase posílá svou dceru Shirley. Otcovo rozhodnutí synovi zkříží prázdninové plány, chystal se totiž s kamarády vyrazit na plachetnici podél mořského pobřeží. Přemluví proto svého kamaráda Michoneta, aby jel do Anglie místo něj. Shirley, která mezitím dorazila, vyvolá v rodině Bosquierových značný rozruch. Je hezká, samostatná a rozhodně se nemíní podřídit přísným vychovatelským metodám pana ředitele. A když se v jenom z barů náhodou seznámí s Philippem, který se vydává za Michoneta, nemůže to skončit jinak, než že se do sebe zamilují. Všechno by vyšlo, kdyby Philippův náhradník neonemocněl... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (183)

Zagros 

všechny recenze uživatele

Když odečtu Četníka a Fantomase, je to právě film Senzační prázdniny, který mám nejraději a kde si vybavím herecké mistrovství Louise de Funese nejvíce. Jeho živelné herectví, grimasy, vyřídilka a prakticky neustálá gestikulace dokáže rozesmát sama o sobě. Nepotřebuje k tomu ani mírně trhlý příběh a ani vedlejší postavy, které jsou často jen v roli nahrávačů. Nicméně celkové obsazení je výborné a herecké výkony všech rovněž. Tentokrát také skvěle sedla hudba, ta dokreslila výbornou letní atmosféru celých senzačních Senzačních prázdnin. ()

LukasCL 

všechny recenze uživatele

Nejlepší Funésovka. Tentokrát musím ocenit i dabing Jiřího Holého, který mistrně nadaboval Skota McFarrella. Perlí ale i Strýček Jedlička, který libově namluvil 1 z tupých studentů (Mamá, podívej se na toho v karfiolu! To je náš říďa!). Smál jsem se od začátku do konce, řada scén je kultovních (Funés jako borec, který letí na draku a loď si řídí rádiem. Funés pronásledující syna, ale pokaždé narazí na trochu agresivního pána.). Jednoduše paráda, takto má vypadat komedie! ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Všichni Francouzi jsou sexuální maniaci! Chci se naučit všechno s Francouzi! Nestárnoucí komedie se skvělým českým dabingem. Otisk uvolněných 60.let je ve filmu více než patrný, k tomu skvělá šedesátková hudba.Nádherné exteriéry, vtipné dialogy a akce, za které by se snad nestyděl ani Bond. Jízda na motorovém člunu s následným plachtěním a trefnými komentáři pobaví stejně jako pojízdný holubník. Opakovaným sledováním se film příliš neokouká. ()

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

Klasická funésovka s podobným námetom ako "Piti, piti, pá", akurát bez skvelej hudby. Množstvo vtipných situácií, ktoré prináša prázdninová výmena detí (ako napovedá anglický názov "The exchange student") prísneho riaditeľa internátnej školy a škótskeho lorda, však nie je zanedbateľný, takže pravidelným úškrnom sa nevyhnete a ani občasnému uchechtnutiu sa nedá ubrániť. Výstavba deja pripomína skôr sériu grotesiek, ktoré síce nevtiahnu do deja ale celkom príjemne uvoľnia atmosféru. Produkcia je dobrá a Funésovi ani ostatným hercom nie je veľmi čo vyčítať aj keď kvalít "Piti, piti, pá" nedosahujú. Aj tu Oliver de Funés výborne stvárnil syna svojho otca. 70% ()

xaver 

všechny recenze uživatele

Klasická francouzská komedie se vším všudy, okořenéna suchým anglickým humorem nádherně podaným Ferdym Maynem. Neskutečně pak na diváka, tedy alespoň na mě působí jedna ze závěrečných scén, kdy Funés s Maynem plovou na sudech v jezeru whisky a Funés si neodpustí poznámku, že na jeho straně je lepší. V ten moment nevím, jestli se mám smát, nebo brečet nad tou obrovskou škodou. Jinak se samozřejmě jenom směju. Celkově to pak vidím na 4 - 5, ale blíž k té pětce, takže 5*. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (18)

  • Když se parta kamarádů dostane v hospodě do šarvátky s námořníkem, Shirley (Martine Kelly) děkuje svému zachránci, že se jí zastal, jenže řekne: ''Díky Filipe." V tu chvíli však nikdo netušil, že on je Philippe Bosquier (François Leccia), protože se jí představil jako Stéphane Michonnet (Maurice Risch), kterého ve filmu poslal místo sebe do Anglie. (chleba24)
  • Natáčelo se ve studiu Boulogne-Billancourt. Vyplutí plachetnice se natáčelo na břehu Seiny v Mureaux. Scény z Anglie se točily ve francouzském středohoří v La Bourboule. (M.B)
  • Olivier de Funès se ve scéně, kdy spadne do vody, opravdu zranil, protože pod vodou narazil na kotvu vedlejší lodě. (M.B)

Reklama

Reklama