Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Philippe je starší syn cholerického ředitele střední školy, Karla Bosquiera. Protože propadl z angličtiny, otec mu nařídí, že prázdniny stráví na výměnném pobytu u britského aristokrata. Ten k nim zase posílá svou dceru Shirley. Otcovo rozhodnutí synovi zkříží prázdninové plány, chystal se totiž s kamarády vyrazit na plachetnici podél mořského pobřeží. Přemluví proto svého kamaráda Michoneta, aby jel do Anglie místo něj. Shirley, která mezitím dorazila, vyvolá v rodině Bosquierových značný rozruch. Je hezká, samostatná a rozhodně se nemíní podřídit přísným vychovatelským metodám pana ředitele. A když se v jenom z barů náhodou seznámí s Philippem, který se vydává za Michoneta, nemůže to skončit jinak, než že se do sebe zamilují. Všechno by vyšlo, kdyby Philippův náhradník neonemocněl... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (183)

PowPow 

všechny recenze uživatele

Takový úplně typický Funésovský film: Funés hraje cholerika z vyšší společnosti, který má trable a nezastaví se naprosto před ničím, aby je vyřešil. Jednotlivé ztřeštěné scénky nemají moc návaznost a mihne se v nich plejáda herců, kteří se objevují v jeho dalších filmech. Tenhle film má ale konkrétně velice rychlé tempo, Funés neuvěřitelně řádí a s Maynem na konci tvoří ďábelskou dvojku. "Ve válku na mě střílel Němec. Vy jste víc nebezpečný." ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Nestárnoucí letní komedie s mistrem dobré zábavy Louisem de Funesem, která pobaví i po tolika letech od svého natočení. Výborné gagy, výborné excesy, výborná komika, výborná groteska. Cholerické postavy zvládal vždy na výbornou a v podstatě na tom založil svoji komediální kariéru. Jedná se také o třetí snímek, kde si zahrál i Louisův syn Olivier a koho jiného než syna ředitele ztvárněného právě Louisem, kterého pěkně pozlobí. Děj je nenáročný a tak se dá u sledování příjemně odpočinout. ()

Reklama

Othello 

všechny recenze uživatele

Je to asi dáno věkem, ale šedesátá ani sedmdesátá léta mi skutečně neříká a jejich krásu asi nikdy plně nedocením. Funes je tradičně skělý, ale k jeho nejlepším dílům se to řadit nedá. Mláďátka mě příšerně lezla na nervy a tak mi nezbývalo prakticky nic jiného, než fandit tatíkům. Mimo jiné jsem si všiml spoustů odrazů kameramana ve sklech i stínech, komparsu, nejsitě se dívajícího do kamery, esli záběr ještě trvá a podobně. ()

subic 

všechny recenze uživatele

Příjeh není nic moc, ale obsazení a herecké výkony jsou skvělé. Jak to může dopadnout, když děti prominentních rodičů z prominentní školy mají prázdniny. Takový výměnný pobyt studentů mezi Anglií a Francií, to se může stát cokoliv. U řady Funésových filmů se bavím víc. Pro mě je to jeden ze série zábavných, ale pro mě ne úplně nejlepších filmů, jako Lakomec, Na stromě, Piti Piti Pa a Tonoucí se stébla chytá. 70% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Další z těch filmů s de Funèsem, které vlastně vůbec neznám. Bylo to na mě celé takové moc uježděné, pořád se někam jezdilo, pořád se někdo za někým honil. Až moc takové tradiční, až moc klišovité a groteskní, což mi v tomhle případě prostě vadilo. Navíc mě nenadchnul ani dabing, který byl skvělý jen v případě hlavní role. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (18)

  • Podle některých pramenů byly Senzační prázdniny prvním filmem, v němž de Funèsovu manželku hrála Claude Gensac. Ve stejné době se ale natáčel i Oscar (1967), v němž taktéž vytvořili manželský pár a Oscar se nakonec do kin dostal dřív, takže prvenství je v tomto ohledu diskutabilní. (argenson)
  • Když se parta kamarádů dostane v hospodě do šarvátky s námořníkem, Shirley (Martine Kelly) děkuje svému zachránci, že se jí zastal, jenže řekne: ''Díky Filipe." V tu chvíli však nikdo netušil, že on je Philippe Bosquier (François Leccia), protože se jí představil jako Stéphane Michonnet (Maurice Risch), kterého ve filmu poslal místo sebe do Anglie. (chleba24)
  • Jako dekorace pro budovu Bousquierovy školy posloužil zámek Château Gillevoisin nedaleko od Paříže, scény pronásledování nezdárného syna Philippa byly natočeny v Le Havre a dalších destinacích v severní Francii. (argenson)

Reklama

Reklama