Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zmrazený dědeček otravuje rozhodně méně než dědeček živý... Francouzsko-dánská polární expedice objeví na nejsevernějším břehu Grónska tělo muže dokonale konzervovaného v ledovci. Je to nepochybně člen posádky francouzské lodi, která zde ztroskotala roku 1905. Zmrzlé tělo bylo dopraveno do Francie, kde se podařilo neznámého muže oživit. Pro bohatou rodinu Huberta de Tartas (Louis de Funes) je tato událost jen senzací a dalším úspěchem vědy. Ovšem pouze do té chvíle, kdy se zjistí, že zmrzlý Hibernatus je vlastním dědečkem manželky Huberta de Tartas. Hubert chce příbuzného ponechat vědě, ale jeho žena Edmée chce naopak dědečka vrátit rodině. Ale komu vlastně nyní patří rodinná továrna? (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (162)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Ke konci filmu jsem pochopil komentář kolegy suda. To, co Hibernatus naťukl velmi originálním nápadem, do detailu dotáhl Goodbye Lenin o mnoho let později. Kdo by nechtěl žít v místě, kde se lze vrátit časem. Od scénáře jsem čekal jiný směr, například že si Louis de Funès střihne dvojroli, protože z kvádru ledu se vynoří jeho předek (tím je také nelogické, proč si na ministerstvo pozvali pana továrníka, a nikoliv jeho ženu). Konec je tentokrát náhlý, stopáž můžu jen pochválit. Stejně tako služku Sophie, Martine Kelly byla fakt kočka. ()

moviepill 

všechny recenze uživatele

Nechápem to nízke hodnotenie. Myslím, že Hibernatus sa radí k najlepším počinom toho malého herca menom Louis De Funés. El magnifico tu predvádza fenomenálny herecký výkon, nezabúdam však ani na krásnu Claude Gensac. Prosto, tento film milujem od detstva. A Funés je pre mňa megaidol. Takže: "Nešahat!" :-) ps: edmé, edmé, edmé, edmé... ()

Reklama

LukasCL 

všechny recenze uživatele

Slabší komedie s Funésem. Polární expedice nalezne v Grónsku tělo muže, který je dokonale konzervován v ledovci. Tělo je převezeno do Francie, kde se poté podaří muže oživit. Je jím dědeček manželky Huberta de Tartase. Dědeček je 25letý mladík a vše se musí přizpůsobit době, ve které žil (tedy počátku století)..... ()

Sokkk_y 

všechny recenze uživatele

Já si myslím, že Hibernatus je sice trošku slabší, avšak i přesto kvalitní článek Funésových komedií. Téma zmrazení bych sice viděl více v budoucnosti než v roce 1905, ale i tak se Molinaro s tím vypořádal celkem slušně. Na hlášky tenhle film teda chudý není. Ostatně zkuste zachovat kamennou tvář, když začne Hubert vyprávět, že lidé létají na Měsíc v brouku... Abych v tom Funése nenechal sám, tak musím připomenout opět nádhernou Claude Gensac (ostatně mé chvalozpěvy na ni jsou u Oskara), jejíž obdivuhodné grimasy jsou nenahraditelné. Hibernatus kvalitativně rozhodně není film hodný filmových ocenění, ale především to je film, který má diváka pobavit. A to splnil minimálně na 90%. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Hibernatus nie je nijaká extra treskúca komédia, pri ktorej by musel Funes neustále robiť zo seba blbca (ale jemu to samozrejme nedá). Je to skôr taký príjemný úsmevný filmík, ktorý má rýchle tempo, neustále sa v ňom niečo deje a prichádza k nečakaným zámenám, zatajovaniu informácií a nejakým tým láskam naprieč času. Hibernatus má prekvapivý záver, ktorý ma veľmi potešil a záverečná scéna je jediný moment, keď sa sa pri ňom schuti zasmial. K poobedňajšej spokojnosti pred telkou mi to bohate stačilo. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (19)

  • Když mladý de Tartas (Olivier de Funes) fotí v letadle svoji snoubenku (Eliette Demay), mluví o svém prapradědečkovi (Bernard Alane). To je ovšem nesmysl, protože pokud je Pavel Fournier (Bernard Alane) dědečkem jeho matky (Claude Gensac), je to současně pradědeček mladého de Tartase, nikoliv jeho prapradědeček. (pjotri)
  • Záběry, které Paul (Bernard Alane) na konci filmu vidí v televizi, pochází z Pařížského aerosalonu v Le Bourget z roku 1969. Lze na nich mimo jiné spatřit první prototyp nadzvukového Concordu. (Foxhound#1)
  • Louis de Funès (Hubert de Tartas) měl prý plnou hlavu vlastních nápadů, jak vylepšit natáčené scény, a tak se prý často jedna a tatáž scéna natáčela mnohokrát kolem dokola a zabralo to tak hodně času. (Lynette)

Reklama

Reklama