Reklama

Reklama

Charismatický Jude Law jako Dom Hemingway – nenapravitelný, ale vždycky vtipný, většinou hříšný a často nebezpečný kasař a zloděj. Doma zrovna pustili po 12 letech z vězení a on se rozhodl přihlásit o odměnu za to, že držel celou dobu jazyk za zuby. Společně s parťákem Dickiem se proto vydává za šéfem Fontainem, kterého Dom svým mlčením uchránil od jistého trestu. Kromě jiného se Dom snaží navázat vztah se svou dcerou, starý dobře známý život ho ale brzy vtáhne zpátky mezi kriminálníky. Díky svému opilému a věčně sjetému egu Domovi nevyjde nic, i kdyby jeho úmysly byly čisté jak padlý sníh. (HBO Europe)

(více)

Videa (10)

Trailer 1

Recenze (232)

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Hmm... dobré no. Jude Law a Richard Grant za 1* a jinak to celé stojí za ***** aka snímek se dá popsat vlastními slovy Doma: "fuck fuck fuckin' fuck". Ne nekecám, každé druhé, někdy i tři slova po sobě byla tato. Opravdu po určité době už se stávají ona slovíčka otravnými, nehledě na to, že nikdy nezačala být vtipná. Jediné chvíle, kdy se vykouzlil malý úsměv na mé tváři, byly asi čtyři slovní přestřelky, kdy se slovíčkařilo... the end. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film s pestrou slovní zásobou. Největším kladem je přeafektovaný Jude Law a spousta zajímavých slovních spojení. Hned úvodní scéna kde Jude Law v 5 minutovém monologu vychvaluje svůj genitál při felaci, je pro mě jeden z nejlepších scénaristických komedialních zářezů. Hezky to odsýpá, slušně natočené ( fajn scéna s trezorem i bouračka s autem). Je to nevšední a zaujalo na slabší čtyři. 70% ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jude Law se v Domovi vysloveně vyřádil. Až divadelně vyřádil. To, že je ujetej, s tím je třeba počítat. Ujetost ale občas překračuje meze až biblických rozměrů, kdy se z Doma stává spíše Homér, než gangster, což se mně úplně nelíbilo. Nemůžu říct, že by tenhle film byl vysloveně špatnej. To určitě ne. Některé scény za to vysloveně stojí, třeba zrovna bouračka. Jenže bouračka je právě vrcholný důkaz toho, co mi na filmu taky vadilo. Dom Hemingway je prostě unikát a sledovat každou další minutu jeho života rozhodně stálo za to. V jeho blízkosti bych ale nevydržel ani minutu. ()

lucifrid 

všechny recenze uživatele

Jude Law je totální zvíře! Co předvedl v téhle klasické britské gangsterce, kde v herecké smršti střílí jednu hlášku za druhou, vtipné situace ani nepočítaje, nemá obdoby. Brilantní, vulgární, citlivý sviňák s obřím egem vás nenechá chvíli odpočinout. I když ostatní herci na plátně září, Jude zde přímo exceluje. Tohle je černá komedie par excelence, rozhodně ale nesedne každému. ()

Dont 

všechny recenze uživatele

Výborná gangsterská komedie, která mě bavila celou dobu vtipnými hláškami a zejména hereckým představením Juda Lawa. Kvůli četným vulgaritám a až živočišnému pojetí asi film sklidí nějakou tu kritiku navíc (zejména od něžnějšího pohlaví), ale mě se právě tohle pojetí zamlouvalo. Slušných a mravně „bezúhonných“ filmů je na výběr dost a dost, snímků jako Dom Hemingway nebo Sviňák je poskrovnu, proto je potřena ty dobré z nich ocenit. Nevadila mi ani nečekaně zvýšená sentimentalita v druhé půlce filmu. ()

Galerie (104)

Zajímavosti (1)

Související novinky

Han Solo a Daenerys

Han Solo a Daenerys

19.11.2016

Emilia Clarke je dobře známá díky seriálové Hře o trůny a pomalu se snaží prosadit na velkém plátně. Dom Hemingway ani pětka Terminátora jí k tomu příliš nepomohly, Emilia to ale nevzdává a po hitové… (více)

Reklama

Reklama