Reklama

Reklama

Charismatický Jude Law jako Dom Hemingway – nenapravitelný, ale vždycky vtipný, většinou hříšný a často nebezpečný kasař a zloděj. Doma zrovna pustili po 12 letech z vězení a on se rozhodl přihlásit o odměnu za to, že držel celou dobu jazyk za zuby. Společně s parťákem Dickiem se proto vydává za šéfem Fontainem, kterého Dom svým mlčením uchránil od jistého trestu. Kromě jiného se Dom snaží navázat vztah se svou dcerou, starý dobře známý život ho ale brzy vtáhne zpátky mezi kriminálníky. Díky svému opilému a věčně sjetému egu Domovi nevyjde nic, i kdyby jeho úmysly byly čisté jak padlý sníh. (HBO Europe)

(více)

Videa (10)

Trailer 1

Recenze (232)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film s pestrou slovní zásobou. Největším kladem je přeafektovaný Jude Law a spousta zajímavých slovních spojení. Hned úvodní scéna kde Jude Law v 5 minutovém monologu vychvaluje svůj genitál při felaci, je pro mě jeden z nejlepších scénaristických komedialních zářezů. Hezky to odsýpá, slušně natočené ( fajn scéna s trezorem i bouračka s autem). Je to nevšední a zaujalo na slabší čtyři. 70% ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Richard Shepard | Hudba: Rolfe Kent | Distribúcia: Lionsgate, Fox Searchlight Pictures | Štúdio: BBC Films, Isle of Man Film, Pinewood Pictures, Recorded Picture Company | Rozpočet: ? $ | Tržby: 966,511 $ || Obyčajná, humorne ladená gangsterka, ktorá má niekoľko výborných scén na popukanie. Keby boli postavy viac rozpracované, a divák by si k nim vedel vybudovať ešte hlbší vzťah, mohlo to byť silne nadpriemerné. Vzhľadom k nie príliž zložitému scenáru to zostane ale príjmnou jednohubkou. Kôli scéne s trezorom sa však raz naozaj oplatí zhliadnuť :) Pozerať len v prípade, že vám nevadí od začiatku do konca nadávajúci Jude Law ;) 70% | Blu-Ray, THX, HU DTS | ()

Reklama

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Vlastně vůbec nevím, o čem to celé bylo. Drama, komedie, krimi? Podle rozdělení ano, v reálu však dost nepovedené. Jude se nám sice malinko osvalil, zhrubl, ukáže ve filmu skoro všechno, což mi však na nějaké vyšší hodnocení zdaleka nestašilo. Celý film střídá některé dobré okamžiky, s hodně podprůměrnými, což se musí projevit i na mém hodnocení. Zlatej Sviňák. ()

Yardak 

všechny recenze uživatele

Černá komedie, jak má být (chvíli se člověk směje z plných plic, pak najednou chce zatlačit slzu...). Dom H. je totiž drsný týpek s citlivým srdem, který má však velkou smůlu v životě, smůla se mu prostě lepí stále na paty....takový je občas (holt) život. Opravdu výborný scénář od Richarda Sheparda, jenž mě tímto snímkem naprosto překvapil. Jedná se tak trochu o lidskou gangsterku:o)). PS: Jude Law je Dom Hemingway! Law v této roli naprosto září! ()

erased 

všechny recenze uživatele

Jude Law se v tomto britském pokusu o Sviňáka snaží přiblížit ryzí skotské dekadenci, co to jen jde. Jenže už samotný scénář se o to snaží tak křečovitě, že se oproti Welshově přesvědčivé fiktivní cestografii do hlavy ultimátního hovada dá i přes skvěle zahranou hlavní postavu jen minimu uvěřit. Na to je totiž samotný Dom ve své jednoduchosti až příliš básnicky ukecaný a jeho příběh po propuštění z dvanáctileté vazby až příliš přímočaře a didakticky míří k očekávanému napravení. To samozřejmě neznamená, že nedokáže několikrát skvěle pobavit, ba naopak, v těch nejčernějších chvílích si zadá s máločím, avšak u tak zjevně se podobajících filmů se dá jen těžko ubránit srovnávání a z něj vychází Dom Hemingway poražený. ()

Galerie (104)

Zajímavosti (1)

Související novinky

Han Solo a Daenerys

Han Solo a Daenerys

19.11.2016

Emilia Clarke je dobře známá díky seriálové Hře o trůny a pomalu se snaží prosadit na velkém plátně. Dom Hemingway ani pětka Terminátora jí k tomu příliš nepomohly, Emilia to ale nevzdává a po hitové… (více)

Reklama

Reklama