Reklama

Reklama

V americkém snímku je skupina gangsterů a zkorumpovaných policajtů vydírána ruskou mafií, aby provedla prakticky nemožnou loupež. Jediný způsob, jak to dokázat, je vyhlásit kód 999, který signalizuje ohrožení někoho z jejich vlastních řad. Důmyslný plán je ale převrácen naruby poté, co nic netušící policejní nováček, který byl vybrán na smrt, zmaří jejich útok. Následuje zběsilé a akcí nabité finále prošpikované podrazy, chamtivostí a pomstou. (HBO Europe)

(více)

Videa (17)

Trailer 1

Recenze (251)

silentname 

všechny recenze uživatele

Nemôžem si pomôcť, ale pre mňa je "Triple 9" ukážka toho, ako vyzerá absolútna salva nudy, pričom trailer sľuboval niečo úplne iné. Prial by som si vo filme viac akcie, viac napätia, viac thrilleru a menej všetkého toho obkecávania a vysvetľovania a smerovania k pointe filmu, ktorá je vlastne až záverečná tretina. Výsledkom sa človek dopracuje k tomuto. A pre mňa to skutočne nefunguje. Pretože filmu chýba akákoľvek dynamika. Je to monotónne, nudné, plytké a veľmi nezaujímavé sledovať. Myslím si však, že prvých 20 minút je výborných a rovnako aj v závere je pár solídnejších momentov. Ale po prvých dvadsiatich minútach je tu minimálne hodina obrovskej nudy. Plus ma rovnako na filme štve, že Norman Reedus tu má žalostne malú rolu. A všetky postavy, ktoré by mohli byť zaujímavé sú na tom podobne. Nemôžem film odporúčať, lebo podľa mňa jeho dobré momenty nie sú dostatočne silné na to, aby stál celý film za to. Úprimne, radšej ho preskočte. Hodnotenie: C- ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Srovnání s Training Day není úplně od věci, ale v tomto případě je to zdánlivé kopírování ku prospěchu. Hillcoat oproti Fuquovi rozherál příběh o více postavách a tudíž je tu i víc linií, což mě bavilo a i záporáci tu jedou v poněkud vyšší lize, protože všechno řídí rusko-židovská mafie, kterou Harrelsonova postava trefně nazvala La Kosher Nostra. Dalším plusem je partička zkorumpovancýh policajtů či ex-vojáků, kteří jsou sice zlodějskými parchanty, ale nejsou to ti katalogoví hajzlové, takže jim člověk dokáže místy fandit, což je i zásluha herců. Obvzláště potěšila dvojice černochů Ejiofor-Mackie, kteří mi jsou za normálních okolností silně protivní, ale tady mi seděli. Vůbec herecky to vyšlo. Zmíněný Harrelson si střihnul detektiva ze staré školy, mladší z Afflecků tím v pohodě proplul svým klasickým ospalým projevem a Winsletka je jako šéfka mafie prostě boží. Bavily i střílečky, kterých tu bylo hojně a třeba zásah na Mexikány splňuje ty nejpřísnější měřítka. Každý Hillcoatův film je víceméně událost a platí to i tady. 85% ()

Reklama

maddy 

všechny recenze uživatele

Darmo, John Hillcoat tie klasické, poctivé krimi drámy ako zo starej školy jednoducho vie. Či už ich točí v westernovom prostredí (Lawless, Proposition) alebo v súčasnosti. Akurát kto bude na základe traileru čakať od Triple 9 akokoľvek zbesilý akčný thriller ostane sklamaný. Všetka akcia z traileru sa tu totiž odbije v prvých pätnástich minútach a zvyšok je poctivá špinavá kriminálka, ktorá pôsobí ako by bola natočená o dekádu dozadu (a to nemyslím ako negatívum). Jednoducho skorumpovaná drsná story s pár upotenými policajtmi, v ktorej sa nedá veriť nikomu. Davidu Ayerovi alebo Michaelovi Mannovi (aj keď u neho to je po minuloročnom Hackerovi dosť na vážkach) sa Hillcoat aj tentoraz hravo vyrovná. Herecky špičkové, slušne napísané, poctivo zrežírované. CELKOVO: 3,5* (7/10) ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Město (B.Affleck) vs Triple9 (Casey Affleck) ? U mňa určite víťazí mladší z dvojice. Triple9 má skvelú úvodnú polhodinu, ktorá plynulo prechádza do veľmi dobre pôsobiacej hodiny a pol. Affleck, Chiwetel Ejiofor, Woody Harrelson, Kate Winslet a okrem týchto známych mien aj dosť ďalších povedomých ksichtov. Táto partička rozohrala nenudnú, rýchlo odsýpajúcu vykrádačku z ktorej sa vyklula vyvražďovačka. Čo viac chcieť? Určite by sa našli muchy, ale moje očakávania boli v podstate takmer naplno splnené. A že je film v modrých %? O dôvod viac ho vidieť. Veď viete ako to tu chodí. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„VYJEBALI S NÁMI! CHTĚJÍ ĎALŠÍ PRÁCI…“ /// Hodně postav. Fajnový obsazení bohužel předvádí jen svoji exhibici bez pořádnýho příběhu. A přitom – drogy, policejní zásah v nepřizpůsobivý čtvrti, prohnilí poldové (že by Philippe Noiret valil bulvy)… Nechápu, proč je to tak vobyčejný… Asi málo emocí. Názorná ukázka, jak se dá nezajímavě vyprávět o zajímavých věcech. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Chystám se starou (až přijde ze služebny) zahrát devětsetdevadesátdevítku. 2.) Připomenu si, že s vopicí není radno vyjebávat. 3.) Thx za titule „Besi & eXfaiLo“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ne ()

Galerie (73)

Zajímavosti (10)

  • Napriek tomu, že herec Norman Reedus zinkasoval najvyšší honorár zo všetkých aktérov, na obrazovke sa objaví len zhruba počas desiatich minút. (MikaelSVK)
  • Manželka ruského bossa, ktorú vo filme stvárnila Kate Winslet, sa volala Irina Vlasov. Jej priezvisko by sa však vzhľadom na jej pôvod malo správne končiť na -ova, čiže Vlasova. Táto chyba sa však vyskytuje veľmi často vo filmoch a seriáloch z americkej produkcie. (MikaelSVK)

Související novinky

Mladší z Afflecků na odstřel?

Mladší z Afflecků na odstřel?

17.12.2013

Ambiciózní a už beztak výtečně obsazený kriminální thriller Triple Nine (tři devítky jsou kód pro situaci, kdy se v ohrožení života ocitl příslušník policejního sboru) našel hlavního hrdinu.… (více)

Waltz, Blanchett, Hunnam a dokonalý zločin

Waltz, Blanchett, Hunnam a dokonalý zločin

22.07.2013

Tohle bude krvavé. Režie kriminálního thrilleru Triple Nine se totiž ujme australský drsňák John Hillcoat. A stejně jako v Zemi bez zákona se obklopí kvalitními herci. Charlie Hunnam, který aktuálně… (více)

Reklama

Reklama