Reklama

Reklama

Tetovaný

  • Francie Le Tatoué (více)
Trailer

Félicien Mézeray (Louis de Funès) prodá všechno. Jednoho dne výhodně zpeněží i obraz Modiglianiho, který mu nepatří. Je totiž vytetovaný na zádech chlapíka Legraina (Jean Gabin), který se tak postará o pěkná překvapení a zábavu. Louis de Funès a Jean Gabin hned ve dvou pyžamových modelech! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (2)

Trailer

Recenze (195)

Tosim 

všechny recenze uživatele

De Funésovy filmy, ve kterých hrál spolu s jinými hvězdami (Bourvil, Montand či Annie Girardot) dopadly na výsost dobře. Nemůžu si pomoct, ale ani jeden z hlavních herců tohoto snímku nepodává svůj výkon. Možná právě přítomnost těchto legend zapříčinily nemožnost plně projevit svůj talent... Osobně bych dal tři a půl... ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Jen podprůměrný scénář má komedie Tetovaný o nezkrotné touze obchodníka odkoupit tetování na zádech urozeného legionáře. Na tři *** ji vyzvedává jen herecké umění Jeana Gabina a překvapivě snad i ještě více Louise de Funèse. Skluzavka do hladomorny byla ovšem taky výtečná... Mimochodem - údajný autor tetování Amedeo Modigliani byl osobitý "prokletý" italský malíř, který se zaměřoval především na portréty. Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=XSkbAzxGpZk ()

Reklama

Autogram 

všechny recenze uživatele

Vyzeralo to spočiatku na dobrú zábavu s Funèsom vo forme, okrem grimás a výkrikov padli aj dokonalé hlášky. Ale keď sa film veľmi skoro preniesol od tetovania k oprave zámku, to už nemalo tú správnu šťavu. Gabin nie je komediálny typ na to, aby vtipne posielal ľudí do svojej mokrej hladomorne. Z celkom inej strany sa na takýto námet pozreli domáci filmári v Mužovi, ktorý stúpol na cene. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Denys de la Patelliere /Taxi do Tobruku, Rvacka v Paname/ natocil podla mna len 2 schopne filmy, a to jednak Taxi do Tobruku a tento le Tatoue. Mozno aj preto, ze mu slubili ucast jednak Louis DeFunes /Cetnik ze Saint Tropez, Fantomas/ a jednak Jean Gabin /Touchez Pas au Grisbi, Heroin, Sicilsky Klan/. Film ma dobry pribeh, takze nuda opat nedostala sancu an rozvoj, Obaja herci vedia hrat, tempo dobre, dialogy su na urovni, teda za mna dalsia takmer kultova francuzska komedia /i ked o tom by sa dalo polemizovat/ : 92 % ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Tohle mělo knižní předlohu, jo? Přišlo mi že scénář dopisovali ještě na place a nápady zrovna neoplývali. Spousta dialogů je nudná vata a těch několik povedených by v nejlepších funésovkách ani nestálo za zmínku. Tu pořád ještě slušnou úroveň zachránili rtuťovitý komik v hlavní roli a charisma Jeana Gabina. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (5)

  • Jean Gabin a Louis de Funès - tito dva naprosto rozdílní herci až do poslední chvíle odkládali souhlas s natáčením filmu. Před tím se spolu setkali ve filmech Napoléon (1955), Napříč Paříží (1956) a Gentleman z Epsomu (1962) - ve všech třech filmech přitom Louis de Funès hrál pouze vedlejší role. (Kulihrášek)
  • Rivalita a nepříliš dobré pracovní vztahy mezi Jeanem Gabinem a Louisem de Funèsem byly obecně známým faktem. K jejich dokreslení nejlépe poslouží záznam z tiskové konference, která proběhla právě v průběhu natáčení Tetovaného a kterou dodnes připomínají životopisci obou slavných herců. Na otázku ohledně nejoblíbenějších filmů toho druhého odpověděl de Funès s nadšením: "Mám rád všechny Gabinovy filmy", zatímco Jean Gabin reagoval s nepřítomným pohledem: "Neviděl jsem žádný film pana de Funèse." (argenson)
  • Jean Gabin a Louis de Funes spolu během natáčení nepromluvili mimo kamery jediné slovo. (fandalehy)

Reklama

Reklama