Reklama

Reklama

České století

(seriál)
  • angličtina Czech Century
Trailer 2
Česko, (2013–2014), 11 h 11 min (Minutáž: 65–83 min)

Hrají:

Daniel Landa, Jiří Vyorálek, Luboš Veselý, Jan Budař, David Novotný, Martin Finger, Miloslav Mejzlík, Martin Stránský, Monika A. Fingerová, Jaromír Dulava (více)
(další profese)

Epizody(9)

Obsahy(1)

České století je otevřenou sérií autorsky zpracovaných televizních dramat, která se vracejí ke klíčovým událostem českých dějin z pohledu jejich hlavních aktérů. Televizní cyklus, vytvořený podle scénáře spisovatele Pavla Kosatíka, nabídne nezvyklý pohled na mezní okamžiky moderních dějin naší země od roku 1918 do roku 1992. V každém z devíti dílů se zaměří na jedno datum a klíčové aktéry, jejichž tehdejší rozhodnutí měla mít osudové důsledky pro celý národ, i pro ně samotné. Každý hráč měl v rukou nějaké karty a rozhodoval se, jaký trumf vynese. Autoři Českého století nehodnotí, jestli šlo o dobrý, nebo špatný tah, spíše je zajímá osobní příběh „národního" aktéra své doby. (Česká televize)

(více)

Diskuze

jhr

jhr (hodnocení, recenze)

papuchalk

Co to zase kecáš? Tady nikdy o žádnou svobodu nešlo ale jen o majetkový převrat těch co to tady chtěli všechno rozkrást a nebýt těch vypatlaných studentíků s Prahy tak by jsme dnes stále žili v sociálně spravedlivém státě s fungující ekonomikou a kvalitním zemědělstvím! Havel a jeho banda všechny podvedli protože lidé tenkrát chtěli jen  lepší socialismus a rozhodně nedemonstrovali za nezaměstnanost, lidi bez domova, sociálně vyloučené lokality, stále rostoucí kriminalitu, miliardové tunely, vládu mafiánských kmotrů, nadvládu cizáckého kapitálu a za rozbití republiky! Za tuto vlastizradu by měli být ještě teď všichni jejich aktéři postaveni před soud a po zásluze potrestání!  V kapitalismu nemáš žádnou skutečnou svobodu, můžeš si sice kecat co chceš ale k čemu ti to je když nemáš na jídlo? 

Praha byla vždy plná podobných sviní jako byl Havel a jemu podobní, čas od času by to tam chtělo pořádně pročistit. 

na příspěvěk reagoval L_O_U_S, papuchalk

papuchalk

papuchalk (hodnocení, recenze)

ElrondBig

to uplně nesouhlasim, v normálním svobodném právním státě mají být kontrolní mechanizmy, které to neumožní. čili to není chyba svobody, ale nás

ElrondBig

ElrondBig (hodnocení, recenze)

tu svoboděnku potřebuje taky politik, to už je jedno kde, protože odklonit něco se dá všude....

na příspěvěk reagoval papuchalk

papuchalk

papuchalk (hodnocení, recenze)

jesli slévač z ostravy potřebuje svobodu stejně nebo víc nebo míň než novinář z prahy je složitá osobní otázka.  

papuchalk

papuchalk (hodnocení, recenze)

flanker.27

to nehodnotím, já se za nás stydím předevšim v kontextu celoevropském. ostatní země za svobodou šly daleko důrazněji. my jako poslední a eště hodně nevýrazně a pomalu jakoby se nám moc nechtělo

na příspěvěk reagoval flanker.27

flanker.27

flanker.27 (hodnocení, recenze)

papuchalk

Takhle napsáno to vypadá, že mít režim, který vyhovuje všem mimo Prahu (tj. asi 9/10 obyvatelstva) je špatně a správně je mít režim co vyhovuje těm v Praze a nevyhovuje těm ostatním ... :D

na příspěvěk reagoval papuchalk

papuchalk

papuchalk (hodnocení, recenze)

Arbiter

reprezentován byl především policií na ulici, to byla nezanedbatelná moc. ale já se docela stydim, že unás ten režim vydržel nejdýl. v polsku už měli půl roku po svobodných volbách, u nás se k ničemu nikdo moc neměl :/ a kdyby nebylo studentů v praze, ten režim se u nás drží dodnes, protože těm mimo prahu absolutně vyhovoval.

na příspěvěk reagoval flanker.27, jhr

Arbiter

Arbiter (hodnocení, recenze)

jhr

jn. třeba by si pak pár lidí opravdu vzpomnělo, jak v 89 fínálně padl režim, který byl tak dlouho nefunčkní a který byl reprezentován podobnými omezenci. :-P

na příspěvěk reagoval papuchalk

ElrondBig

ElrondBig (hodnocení, recenze)

anti.rybka

některý filmy člověk ocení až v pozdějším věku. V mládí se mu líbí spíš akční scény, později už mu stačí když  tam žerou ty párky a dělaj u toho ty rozbory :-)

na příspěvěk reagoval anti.rybka

anti.rybka

anti.rybka (hodnocení, recenze)

tak atentát jsem viděla a je to skvělý film. No čekala jsem to podle toho názvu. Kulka pro Heyndricha totiž nezní jako hodinová debata. A proti projektu nic nemám, jen jsem čekala něco jiného. 

na příspěvěk reagoval ElrondBig

papuchalk

papuchalk (hodnocení, recenze)

Arbiter

já se vždycky musím trpce pousmát, když někdo kdo o dané historické události neví skoro nic, čeká, že se během hodiny a půl ve filmu dozví o dané věci naprosto všechno, a nemusí pro to nic dalšího udělat. zároveň čeká, že kromě vyčerpávajících informací jak to přesně bylo, bude film také zábavný po filmové stránce, tzn. akce, dramaturgie, scénář. A to prostě nejde dohromady. 

papuchalk

papuchalk (hodnocení, recenze)

Navíc je potřeba si kromě názvu kapitoly taky přčečíst oficiální text distributora, a tam o atentátu samotném není ani slovo. Nevím tedy proč to tam někdo čeká. 

papuchalk

papuchalk (hodnocení, recenze)

anti.rybka

pokud chceš akční pojetí atentátu na heydricha, podívej se na film Atentát s Brzobohatým. Závěrečná akce v kostele je jedna z nejlepších přestřelek jaká u nás vůbec vznikla. zároveň nevím, proč by to měl někdo točit znovu

Reklama

Reklama