Reklama

Reklama

České století

(seriál)
  • angličtina Czech Century
Trailer 3
Česko, (2013–2014), 11 h 11 min (Minutáž: 65–83 min)

Hrají:

Daniel Landa, Jiří Vyorálek, Luboš Veselý, Jan Budař, David Novotný, Martin Finger, Miloslav Mejzlík, Martin Stránský, Monika A. Fingerová, Jaromír Dulava (více)
(další profese)

Epizody(9)

Obsahy(1)

České století je otevřenou sérií autorsky zpracovaných televizních dramat, která se vracejí ke klíčovým událostem českých dějin z pohledu jejich hlavních aktérů. Televizní cyklus, vytvořený podle scénáře spisovatele Pavla Kosatíka, nabídne nezvyklý pohled na mezní okamžiky moderních dějin naší země od roku 1918 do roku 1992. V každém z devíti dílů se zaměří na jedno datum a klíčové aktéry, jejichž tehdejší rozhodnutí měla mít osudové důsledky pro celý národ, i pro ně samotné. Každý hráč měl v rukou nějaké karty a rozhodoval se, jaký trumf vynese. Autoři Českého století nehodnotí, jestli šlo o dobrý, nebo špatný tah, spíše je zajímá osobní příběh „národního" aktéra své doby. (Česká televize)

(více)

Diskuze

mrsin

mrsin (hodnocení, recenze)

L_O_U_S

Vážně? Nedokážu si představit, že by se ještě před 30 lety mohlo na českých obrazovkách něco takového ve spojení s některým státníkem objevit. Byl by to takřka celonárodní skandál.

na příspěvěk reagoval L_O_U_S, L_O_U_S

Abes

Abes (hodnocení, recenze)

mrsin

A co teprv ti co zažili nacionální socialismus! Nojó, za Zemanovců je všechno jinak a poměry se měněj každým dnem. Pokrok pánové.

prkalil

prkalil (hodnocení, recenze)

Už by se s tou penisofobií mělo něco dělat, pěkně po troškách a opatrně národ otužovat, aby pohled na přirození působil přirozeně = normálně = nešokantně...

na příspěvěk reagoval mrsin, Abes, jhr

mrsin

mrsin (hodnocení, recenze)

offlineman

Vás ten nahý Beneš ale vyděsil, že? Zdá se, že kvůli tomu nemůžete pořádně ani spát. 

Uznávám, že to byla metafora poněkud drsnější (a nad její vhodností zrovna u E. Beneše můžeme dlouze polemizovat), ale že způsobí až takové pozdvižení, to jsem skutečně nečekal.

na příspěvěk reagoval offlineman

offlineman

offlineman (hodnocení, recenze)

Ukázat nahého Beneše, to si nedovolili ani "všemocní Komunisté"!!!!! Představa, že by ve Dnech zrady běhal Jiří Pleskot nahý, to by nenapadlo nikoho ani nejzarytějšího Bolševika!!!

na příspěvěk reagoval mrsin

P.Palec

P.Palec (hodnocení, recenze)

mrsin

Naprosto s tímhle tvrzením souhlasím, bohužel to nepochopila většina přítomných tady i jinde, ale třeba jim to časem dojde :)

na příspěvěk reagoval jhr

Arbiter

Arbiter (hodnocení, recenze)

prkalil

1) Císař je nahý. 2) Prostý honosných symbolů státní moci, za dveřmi svého pokoje, zůstává pohublý smutný člověk. Najednou je absurdní, že onen prezidentský majestát s takovou tíhou na bedrech, dokáže být stejně nahý, jako ostatní. ___ Souhlasím s tebou, ta scéna byla vkusná a velice výmluvná. Nejde mi na rozum, že ji má někdo potřebu posměšně soudit jako nadbytečnou, povrchní  nebo urážlivou. 

prkalil

prkalil (hodnocení, recenze)

mrsin

Benešova nahota pádně a bez dlouhých řečí (filmově) vyjádřila jeho faktickou bezmoc a zároveň důstojnost s jakou ji nesl. Takto výmluvně to působilo na mě.

na příspěvěk reagoval Arbiter

Uživatel mrsin smazal svůj příspěvek.

Uživatel Kulmon smazal svůj příspěvek.

mrsin

mrsin (hodnocení, recenze)

Čím více jednotlivých recenzí pročítám, tím více mě zaráží, kolika lidem stále ještě nedošlo, že České století NENÍ klasický dokument, ale dílo, jehož hlavním cílem je přiblížení postav jednotlivých období našich dějin. Stesky nad tím, že sem tam něco historického chybí, opravdu nechápu... 

na příspěvěk reagoval Kulmon, P.Palec

Vault_13

Vault_13 (hodnocení, recenze)

Tom_Lachtan

Tak si to tak neber. Samozřejmě, že všichni nejsou stejní (nebyli nikdy). Ale kdo má trochu otevřené oči (+ má třeba své zdroje informací ze školství), tak může vidět ten obecný trend tak, jako já. A to mi ještě není ani 30. )) Možná jsem ale přílišný pesimista.

na příspěvěk reagoval Tom_Lachtan

Vault_13

Vault_13 (hodnocení, recenze)

Z komentářů k filmu........."Vtipné mi akorát přišlo (samozřejmě nejsem historik a kdoví kde je pravda, ale...), jak ten kdo se nejvíc rozmachoval rukama a kdo řečnil o hrdinství Čechů a nějaké cti pak kolaboroval, nojo:)" .........a to je jako ta moderní generace, která nepotřebuje nic znát a vše si vygůglí, jo? Jak je vidět, nevygůglí a ještě svou nevědomost samozřejmě přiznává. Sorry za mírný OT. :)

na příspěvěk reagoval Tom_Lachtan

Uživatel Vault_13 smazal svůj příspěvek.

ElrondBig

ElrondBig (hodnocení, recenze)

Ten jeden ze tří jak hulili na WC a  Beneše nenechali ani vymočit.... 

ElrondBig

ElrondBig (hodnocení, recenze)

Asi ano. Jeho role je role generála, kterej v legiích velel když měly ještě ruské vedení (pak je  záhy až na vyjímky jako byl Vojcechovský vyměnili za české generály). Nakonec po válce skončil v lágru NKVD- naši ho po válce vydali do SSSR.

Někde jsem četl že v ČSSR seriálu o gotwaldovi z něj pro jistotu udělali poláka....

ElrondBig

ElrondBig (hodnocení, recenze)

Zaujal i Vojcechovský a Silvestr Bláha ( ten doktor z Počátků a Suchařípa). Fakt mě to donutilo si jejich reálné předobrazy vyhledat na webu.....

na příspěvěk reagoval Tom_Lachtan

jhr

jhr (hodnocení, recenze)

P.Palec

Mě třeba vadí, že ten co hraje Klému je hubenější než skutečný Kléma a taky mu není příliš fyzicky podobný. Je mi jasné, že je to jen detail ale docela nepříjemný. 

P.Palec

P.Palec (hodnocení, recenze)

papuchalk

Asi tak, Beneš měl jinej hlas, protože to byl Beneš, tohle jsou takový ti pitomci, co hledají chybu úplně na všem a myslí si, jak jsou světaznalí a jak všemu rozumí :)

na příspěvěk reagoval jhr

Reklama

Reklama