Reklama

Reklama

Pan Guillaume je nesmlouvavý muž, geniální podnikatel a tvrdohlavý manžel. Paní Bernadette je energická žena, neméně tvrdohlavá manželka a náruživá zahradnice. Jejich manželství je věčný souboj technického talentu a podnikatelských schopností a lásky k přírodě. Stačí jedna výhodná zakázka od Japonců a život paní Bernadette se obrátí naruby. První to "odnese" její zimní zahrada - co se dá dělat, přece svého muže miluje, ale když se obráběcí stroje dostanou i do její ložnice a ona má spánek vyměřený na minutu přesně, vyrazí do protiútoku. A pomsta zklamané manželky stojí rozhodně za to. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (212)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Moderná doba + Adamovo rebro + Playtime = Jeden hot druhý čehý? Asi ťažko. Neuveriteľne uvrieskaný film, neviem prečo si Francúzi mysleli, že Funesovi treba všetko ušiť na mieru, každú látku, ktorá bola k dispozícii. Jeho postava je jeden z najväčších psychopatov filmového plátna. Ak by som si mal vybrať byť jeho zamestnancom alebo ako žena manželkou alebo byť unesený Buffalom Billlom a stiahnutým z kože, vybral by som si to druhé. Film samozrejme treba brať ako nadsázku, ale ani to neznamená, že sa nutne naladíte. Záver je super, ako celá sekvencia, tak aj záverečná scéna. 50% ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Funèsov humor, ktorý stavia predovšetkým na spôsobe jeho vystupovanie, je stále na to isté kopyto. Takže pokiaľ sa nevyčaruje k tomu lepší scenár alebo absurdnejšia postava, dá sa zasmiať vyslovene len na ňom. Tu sa však čudujem, že to neplatí, pretože ten nápad bol ako šitý na kvalitné zasmiatie. Vadila mi prílišná absurdnosť postavy a činov Bernadette (Girardot) a sentimentalistika ich vzťahu. 70%. ()

Reklama

nascendi 

všechny recenze uživatele

Je mi ľúto, ale opäť budem proti všetkým. Francúzske detektívky zo 60. - 80. rokov pokladám za pozerateľné aj v súčasnosti. V niektorých prípadoch dokonca prevyšujú aj súčasnú americkú produkciu. O komédiách to bohužiaľ nemôžem konštatovať. A pritom vôbec nerozhoduje, či v nich svoj obmedzený repertoár predvádza Louis de Funés alebo Pierre Richard. Nepopieram, že som sa niekoľkokrát aj zasmial, ale častejšie som mal pocit trápnosti. Ani obľúbená Annie Girardot nemala šancu zvrátiť môj celkový negatívny dojem. ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Jeden hot a druhý čehý je další z mnoha výborných francouzských komedií. Louis de Funès je všem dobře známý a tady si střihl další ze svých výtečných rolí. Do nadprůměru film vyneslo především to, že dostal jako parťačku Annie Girardotovou, která ač je jeho pravým opakem, tak s ním dokázala zahrát vyrovnanou partii, kde nebyla rozhodně jen nahrávačkou. Film má navíc i slušný scénář a dobrou myšlenku. Je stále sice stále převážně ztřeštěnou komedií, ale stojí na pevných základech a nespadne do parodování, což je fajn. Cladue Zidi zkrátka stvořil další mistrovský kousek, který mohu jako skvělou zábavu doporučit. ()

PlayEasy 

všechny recenze uživatele

Táááák... další velmi dobrá komedie s komikem na stejné úrovni jako třeba velký Chaplin. Komedie o manželských hádkách jsou kupodivu fakt fajn. A navíc nám tento film dal recept co dělat když nebudeme moci usnout, počítat dělníky. A konec nám ukázal, že mezi těmito dvěma nebude nikdy klid!!!! Určitě doporučujeme:) 70% ()

Galerie (44)

Zajímavosti (6)

  • V roce 1979 získal snímek cenu Zlaté plátno na stejnojmenném německém festivalu. (dydy79)
  • Slova „hot“ a „čehý“ jsou hlasové povely pro koně. „Hot“ znamená „vpravo“ a „čehý“ znamená „vlevo“. (SONY_)
  • V jedné scéně je paní Bernadette (Annie Girardot) tázána na svůj věk, přičemž odpoví, že je o 17 let mladší než manžel (De Funés). Mezi Girardot a Funésem byl přesně takový věkový rozdíl i ve skutečnosti. (ClintEastwood)

Reklama

Reklama