Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Osudy Boda, nezaměstnaného bývalého vojáka a Sissi, sestřičky na psychiatrii, se jednoho dne protnou díky dopravní nehodě na ulici Wuppertalu. Pak se potkají znovu: v bance, a to zrovna během loupeže... Jinými slovy by se dal film popsat jako příběh lidí, kteří si museli nejprve vzájemně zachránit život, aby se mohli do sebe zamilovat. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (201)

Dudek 

všechny recenze uživatele

Po ne zrovna povedeném Nebi jsem byl zvědav na další Tykwerův film, abych mohl posoudit, zda jej ho opěvování opodstatněné. Věřte tomu nebo ne, ale ono opravdu je. Princezna a bojovník je nádhernou podívanou, která vůbec není natahovaná. Zajímavé love story o dívce, které chlapec zachrání život, a tak se do něj zamiluje, přičemž jejich lásce není dopřáváno podtrhuje zejména geniální závěr. 90% ()

Estrellita 

všechny recenze uživatele

Franka Potente mi znovu dokazuje, že mezi herečkami je velkou paní. Tenhle film ale nestojí jen na ní, má toho v sobě víc - sílu, eleganci, se kterou se hlavní hrdina postaví svému stínu, tempo rozhodně ne pomalé, ale ani uspěchané, nenásilně uvedené prostředí blázince v kontrastu se světem, který je jiný...a hlavně tu hudbu. Tykwerovy nápady co se týče muziky jsou nápadné - a přesto ne rušivé, což nechápu, ale prostě je to tak. Zajímalo by mě, jak to ten chlap dělá... 80%!! ()

Reklama

Crazer 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem se nesetkal s tímto stylem filmu. Díky France Potente tento film má blízko k Lole. Film na mě opravdu silně zapůsobil jako byla dopravní nehoda nebo prostředí z psychiatrické léčebny. Film má skvělý spád s gradujícím závěrem. Další výborný německý film, který se staví hned za snímek Lola běží o život. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Tom Tykwer tímhle filmem potvrdil, že je třeba s ním vážně počítat. Pozoruhodný příběh, natočený i zahraný velmi inteligentně, zanechá v divácích nejspíše velmi pozotivní dojmy. Franka Potente po "živelné" Lole zahrála i tentokrát skvěle, byť její Sissi je charakterově zcela jiná. Atmosféru navíc dokresluje i tak trochu tajuplný hudební motiv, který podehrává u každé zásadnější scény. ()

belldandy 

všechny recenze uživatele

Tímto filmem mě Tykwer přesvědčil, že trefa do černého s Loulou běžící o život nebyla jen náhodná. Ukázalo se, že Tykwer si vytvořil vlastní styl vyznačující se některými zvláštnostmi v práci s kamerou (kroužení kolem osoby) a opakováním určitých typů postav (zločinec a jeho děvče). A ukazuje také, že možná trochu neprávem přehlížíme německou kinematografii. Pokud máte zájem přečít si můj podrobnější komentář, tak můžete zde. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (4)

  • Ve filmu byla využita visutá dráha Schwebebahn, která je symbolem německého města Wuppertalu. To je rodištěm režiséra Toma Tykwera. (Namaste)
  • Německý titul "Der Krieger und die Kaiserin" se do angličtiny přeložil jako "The Warrior and the Empress" (Bojovník a Císařovna), ale režisér Tom Tykwer chtěl, aby anglický titul zněl "The Princess and the Warrior" (Princezna a bojovník). (pUnck)

Reklama

Reklama