Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Berlín. Současnost. Letní den, v němž minuty rozhodují o lásce, životě a smrti. Lole a Mannimu je něco přes dvacet a jsou milenci. Manni pracuje jako kurýr pro pochybného překupníka s auty. Poslední akce však nedopadne podle plánu. Vletí v metru do náruče revizorům a ztratí igelitku se 100.000,- DM, které si má šéf za dvacet minut vyzvednout. Zoufalý Manni volá Lole. Co si počít? Když ty peníze nesežene, zemře. Lolin mozek pracuje naplno. Má dvacet minut na to, aby sehnala sto tisíc, dvacet minut na záchranu Manniho života. Lola vyrazí z domu do ulic Berlína vyběhat sobě a Mannimu život, sehnat nějak někde sto tisíc. Lola běží ne jako, ale o život. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (664)

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Proč jsem si film pustil? Thriller, krimi, Franka Potente (znám z Bourna). SPOILER: Jde o jeden příběh 3× trochu jinak, v duchu hesla "i malá změna způsobí velkou změnu". Forma se snaží daleko předčit obsah. A jelikož já jsem spíš na děj a hrátky s barvami, prostřihy ze snů apod mě neberou, je to veliké minus. Naopak práce s kamerou mě bavila. Celkově nic extra, ale originální to je a hudba dodává akční charakter. # příběh 5 | hudba 6 | humor 1 | akce 4 | napětí 4 | putil bych si znovu 4 ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Jeden ze 125 nejlepších neanglicky mluvených filmů - 125 Greatest Foreign Movies http://www.csfd.cz/uzivatel/136528-rhk/. Velmi svěží a zábavný německý thriller plný emocí, krásných červených vlasů běžící Loly a nenadálých místy groteskních situací. Tempo, rytmus, střih, vše je podřízeno cíli zachránit milovaného partnera ve 20 minutách od položení červeného telefonu. A když to nejde napoprvé, máme celkem 3 pokusy. Trailer: http://www.sms.cz/film/lola_bezi_o_zivot/ukazka ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Na tomhle filmu mě nejvíc baví jeho dynamika – pohyb kamery, běh Franky Potente, moderní soundtrack. Tak trochu problém je v tom, že lidé od Tykwera chtějí další podobné filmy, ale je to právě Lola, která se z jeho filmografie nejvíce vymyká. Tak mu to snad vydrží, protože flákat další filmy podle tohoto mustru by nebavilo ani jeho, ani mne jako diváka. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Parádní filmové cvičeníčko bona fide, osmdesátiminutový filozoficko-adrenalinový hravě repetitivní videoklip k zamyšlení i pobavení s těžce zkoušenou Frankou Potente a roztomilým pakošem Moritzem Bleibtreu. Tykwer zběsile střídá materiály, aranžuje jeden efektní záběr za druhým, rozděluje obraz, vkládá animované vložky, prostě pálí ze všech laufů (geniální jsou alternované minipříběhy vedlejších postav), přičemž první dva běhy staví zrcadlově, ve třetím je pak všechno jinak. Lola je nejžhavější kandidátkou na film, který mě kdy nejvíc nadchl - zatímco normálně jen málokdy zajdu na něco do kina dvakrát, na Lole jsem byl svého času 5x. ()

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Na světě jsou dva druhy lidí. Aspoň pokud jde o rychlost pohybu. Máme tu coury, to jsou ti, co se courají, a potom tu jsou běhny, tedy ti, co běhají. Lola je nepochybně běhna, a že jí to jde fakt dobře. Její přítel Manni má ale kliku. Při shánění 100000 marek totiž Lola prošlape i svoje nejlepší tenisky. Tak, dost už dvojsmyslů a vrhněme se na to. Tedy na komentář. Tenhle film jsem znal už roky. Tedy věděl jsem o něm. Lidé si o něm povídali, Simpsonovi ho parodovali, Dawson Leery z Dawsonova světa ho vydával za svůj nejoblíbenější film (a přitom jeho skutečný nejoblíbenější byl ET od Spielberga :oP), a já se Lole kdovíproč vyhýbal. Nebo snad ona mně. Zřejmě jen o vteřiny. Zřejmě tahle sympatická rudovláska proběhla okolo mě pokaždé, když jsem někde zaškobrtnul, nestihnul doběhnout autobus (což se stává často, mám totiž... těžké kosti) nebo dostal těžký záchvat alergie. A to je škoda. Já si ten film totiž okamžitě zamiloval. Inteligentní scénář, skvělí herci (a to mám takovou mírnou skrytou averzi vůči Němcům. Jejda, už není zase tak skrytá...), našlapaná hudba a bleskurychlý střih vytvořil lahůdkový adrenalinový mix, který mě na nějakou tu hodinu a čtvrt vytrhnul z každodenní šedivé reality, kde mají lidé docela nudné barvy vlasů. Mám pár feel-good filmů. To jsou takové, které si můžu pustit kdykoli, a trochu mi spraví náladu, ať se děje, co se děje. Lola má slušně našlápnuto (nebo naběhnuto?), aby byla jedním z nich. To už za to stojí, ne? Tak šup, koukat! ()

Galerie (55)

Zajímavosti (22)

  • Když Lola (Franka Potente) běží poprvé, přebíhá ulici, následuje blízký střih a je vidět, že tričko má vyhrnuté. Po dalším střihu Lola odbočí do další ulice a je vidět, že tričko má shrnuté. (Mydlivoj)

Související novinky

Febiofest má letos Deneuve i stan na Václaváku

Febiofest má letos Deneuve i stan na Václaváku

11.03.2018

Pětadvacátý ročník Mezinárodního filmového festivalu Praha - Febiofest letos nabízí velmi kvalitní dramaturgii a zajímavé hosty. Tím jistě nevyhledávanějším bude francouzská herečka Catherine Deneuve… (více)

Reklama

Reklama