Reklama

Reklama

Da Vinciho démoni

(seriál)
  • USA Da Vinci's Demons (více)
Trailer 1
USA, (2013–2015), 25 h 49 min (Minutáž: 49–59 min)

Tvůrci:

David S. Goyer

Hudba:

Bear McCreary

Hrají:

Tom Riley, Elliot Cowan, Laura Haddock, Eros Vlahos, Gregg Chillin, Blake Ritson, Lara Pulver, Rosemary Rance, Rowena Diamond, Julian Seager, Allan Corduner (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(28)

Středověká Florencie je domovem mladého Leonarda da Vinciho. Umělce, odvážného vynálezce a svobodomyslného rebela. Jeho osudem je nejen odhalit tajemství prastarých učení, ale i zasáhnout do mocenských intrik, jichž se stane svědkem... (TV Prima)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (188)

geimz 

všechny recenze uživatele

1. séria : 70% Pilot odštartoval veľké očakávania, ktoré po ôsmich dieloch naďalej ostávajú len očakávaniami. Da Vinci trpí prevažnou väčšinou nedostatkov moderného seriálu - jednorozmerné postavy (snáď až na Giuliana, ktorého mali tvorcovia potrebu zabiť 2x), preplácaný a mierne stupídny dej, v niektorých situáciách ťažko uveriteľné počínanie postáv - áno, na mysli mám mimo iného zajatie Riaria a jeho nezlikvidovanie, napriek tomu, že je v podstate hlavný záporák série - a mnoho iného. Vyzdvihnúť však musím výber hercov, ktorým role sadli excelentne, snáď až na výnimku Lorenza, ktorý mi svojim akcentom niekedy pripomínal smiešnu a nepodarenú imitáciu Tyriona z GoT. Napriek všetkým spomenutým mínusom sú však Da Vinciho Démoni pozerateľným oddychom - s vypnutým mozgom a popcornom v ruke. Uvidíme, či ma o rok presvedčí druhá séria, že stojí za to. ()

tahit 

všechny recenze uživatele

Na začátku by se slušelo napsat, že jakákoliv podobnost s reálnou postavou Leonarda da Vinci má do věrohodnosti hodně daleko. Historická fikce je honosná fantasy pohádka vyvažovaná skvělostí digitálních efektů a nadupaná spoustou akčních scén. Jak vidno, Leonardo da Vinci zde vyniká mužným šarmem a srdcervoucím story à la Hollywood. Jinými slovy, je to takový chytlavý fajn guláš fiktivních ingrediencí v proměnlivém tempu, nicméně jednoznačně řemeslně na výši. Tak producenti tu opravdu na ničem nešetřili. ()

Reklama

Elwin1 

všechny recenze uživatele

Ponořme se spolu zpátky do 15. století a užijme si trochu netradičního pojetí života tohohle génia. Tome Riley, to se povedlo! Jeho klepání s prsty, když si něco představuje, pohledy šílenství i čiré radosti během procesu sodomie, tak přesně takhle jsem si Leonarda představoval. A scénář je i přes drobné historické nesrovnalosti také kvalitní. Snad až na mnou nepochopený střípek s Drákulou. Takže 4* a očekávání druhé série. ()

bloodcountes 

všechny recenze uživatele

Vyborna vec, pokud nechcete seriozni historickou sagu. Jsem naprosto presvedcena, ze skutecny da Vinci by se u toho hodne nasmal. Neznala jsem prakticky zadne herce a presto me udrzeli, chvili jsrm si zvykala na ten Leonarduv odpornej moderni uces a postupne objevovala velmi pusobive herectvi Blake Ritsona. Digitalnim pozadim se nikdy nenechavam odradit, tam svoje rozlisovaci schopnosti proste nerozvijim a mam klid. Hudba vynikajici a titulky taky skvele. Animace myslenkovych pochodu v "palaci mysli" inspirovane Sherlockem od BBC jsou skvele. Dej je napinavejsi, nez s cim bych se v klidu spokojila, takze pro me je to fakt mazec...A hlavne velka spokojenost. Tesim se na 3.radu. ()

Lenny.M 

všechny recenze uživatele

V tomto prostředí jsem jako doma. Florencie, Řím, papež, politické tahanice a samozřejmě Da Vinci. Skvělé téma, dynamicky natočené, plné historických fakt, kterých bych se ale držela trochu víc a netahala tam např. Draculu, ačkoliv chápu že to primárně není historický seriál ale spíš fantasy. Možná je to má láska k The Borgias a Assassin's Creed, možná jsou Da Vinciho démoni fakt tak dobří..Nicméně "Každá otázka, kterou zodpovíš, vede jenom k další otázce.." :) Jo, a musím pochválit Blakea Ritsona, ten mi zůstane pod kůží ještě hodně dlouho! 1. série - 9/10, 2. série - 9/10, 3. série - 7/10 ()

Galerie (679)

Zajímavosti (7)

  • V 8. díl má Riario (Blake Ritson) jizvu o něco výš, než kam byl v předchozím díle říznut. (Geriel)
  • Každá epizoda seriálu je pojmenována po jedné tarotové kartě. (SFalconJ)
  • Výkonný producent David S. Goyer si přál, aby úvodní sekvence byla dlouhá 30 vteřin. Skladatel Bear McCreary podle toho pro sekvenci vytvořil znělku. Když však Goyer slyšel hudbu, poprosil McCrearyho, aby celou znělku prodloužil. Producenti se následně rozhodli tuto delší verzi do seriálu použít a prodloužili i celou sekvenci, aby se do ní delší znělka vešla. Dokonce se k tomu re-editovaly některé již dokončené epizody, aby se vešly do časového rámce. (SFalconJ)

Související novinky

Goyerův sci-fi Cliffhanger

Goyerův sci-fi Cliffhanger

05.02.2014

Producent, scenárista a režisér David S. Goyer v současnosti patří mezi nejžádanější hollywoodské tvůrce. Připravoval Batmany Christophera Nolana nebo Muže z oceli Zacka Snydera, sám potom natočil… (více)

Reklama

Reklama