Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V Kórei zavládol chaos a panika po tom, čo sa v potokoch, jazerách a vodných nádržiach začali objavovať znetvorení utopenci. Hrozba má meno strunovec, červ-parazit, ktorý v infikovanom organizme vyvolá nekontrolovateľnú túžbu po vode. Odkiaľ sa nákaza vzala? A podarí sa vedcom v časovej tiesni vynájsť účinný liek? (sochoking)

Recenze (51)

Lacike 

všechny recenze uživatele

V prvej polovici to je klasicky pojatý film o šírení nejakej epidémie. Tentoraz parazitov, ktorý nejaký čas v črevách vyžierajú človeka a potom si povedia dosť a rozhodnú sa výjsť von, čo človeku radikálne skráti život. Predtým ešte ale zblbne a doslova sa uchlastá vodou k smrti. V druhej polovici sa ale do toho zakomponuje konšpirácia s chamtivou farmaceutickou spoločnosťou, ktorá za všetkým stojí. To je celkom originálny prvok, ale pojatý bol príliš béčkovo jak z nejakej slabšej Bondovky. No a celé diane sledujeme z pohľadu z pohľadu dvoch chlapíkov, ktorý sa snažia zachrániť svoje rodiny a mne sa neustále plietli. Chcelo to aj trochu lepšie napísaný scenár. Miestami tá snaha jedného z hrdinov získať liek, ktorý mu osud vždy na poslednú chvíľu zmarí, bola skôr vtipná. A aj finále v ktorom sa snažili, aby všetky línie naraz gradovali, bolo až príliš schématické a nepôsobilo prirodzene. Ale ako celok je to jeden z tých lepších katastrofických filmov. Hlavne scéna v ktorej sa desiatky ľudí snažia dostať k vode, aby uhasili nekonečný smäd, čo ich následne zabije, má neskutočne mrazivú atmosféru a je oveľa pôsobivejšia ako kdejaké CGI deštrukcie. Za jedno pozretie to rozhodne stojí. 7/10. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,…NAKAŽENÍ SE VYZNAČUJÍ ZVÝŠENOU CHUTÍ K JÍDLU, ANIŽ BY PŘIBÍRALI NA VÁZE. NÁSLEDUJE POKLES APETITU, DOPROVÁZENÝ OBROVSKOU ŽÍZNÍ. PO 2 AŽ 3 DNECH NÁSLEDUJE SMRT“...... /// Když zničeho nic začnou kurevsky stoupat akcie farmaceutický firmy a zmatení Korejci začnou plnit řeky (i vany) těly plavoucími břichem dolů (my totiž u nás plavem všichni znak….), netrvá dlouho, aby pár chytrejch hlav přišlo na to, že se nejedná o dílo emzáků, ale …(čuráků). První půlka je standartní rozbíhání nákazy a v tý druhý už jde vo boj s časem na získání léku. Ne však u vědeckýho týmu, ale …. no prostě je to vo lidech. Až moc velká řada nešťastných náhod sice zvyšuje mojí nervozitu, ale taky mě sere. A několik citovejch vydíraček nedojímá. Obyčejnej ,,standardní“ příběh s množstvím nešťastnejch situací, směřující pomocí různejch zdržovaček k happy endu. Nečekejte Nákazu ani Slepotu. Jen takovou normální - byť originálně postavenou hru, s citovou vydíračkou. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Chci porovnat, jestli je Gordius Nudatus zábavnější než Cymothoa exigua. 2.) Přemejšlím, jak snížit počet obyvatel a ještě vydělat. 3.) Thx za titule ,,mirinkat“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

Reklama

bizz_mjc 

všechny recenze uživatele

Než zjistíte, oč ve filmu běží, budete k obrazovce doslova přikováni. Ale ani odhalením film neztratí, nicméně od půlky místy do noty nehraje krapet delší timing některých scén a mělnění drobnými žánrovými odskoky, z nichž jsem měl pocit, že se režie lehce pokouší film pohollywoodštět, čemuž napovídá i samotná scéna v závěru. Ale netřeba čekat žádný nářek ani patos, Korea vládne! ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

V době plné pandemií je tenhle jihokorejskej katastrofák jak pěst mezi oči. Ale tak zase na jejich obranu musím říct, že v roce 2012 asi netušili, že začneme řešit něco jako covid. Já třeba v tý době to slovo ani neznal. Možná proto si Jihokorejci zde neberou servítky a valí to na diváka hlava nehlava. Zajímavé je, že těmi strunovci zpracovali nejenom zajímavý námět, ale i se dostali na úroveň klasických katastrofických filmů z USA, které bych řekl, jsou ty nejemotivnější katastrofické cajdáky s blockbusterovými prvky, které nikdo jiný natočit neumí. Až teď na Jižní Koreu, která se dost přiblížila. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Druhy rezisersky pokus Jeong Woo Parka zaujat filmarske publikum - apodarilo sa to len tak pol napol. mam rad filmy o nakaze, u mna uz dlhodobo vedie Nakaza 2011 s Damonom tusim. To bobo namakane, tuto je ta nakaza akasi nedotiahnuta, obete zevraj maju strasny apetit , ale nepriberaju, takze za mna WTF. Potom sa spomina vo filme, ze obete maju neuhasitelny smad, ale preco prave po vode, to som jaxi nepochopil - lepsia by bola filmova otrava alkoholom, nez obycajna voda. Potom chlapik sa snazi zachranit vlastnu rodinu, a na vlastnu past patra po vakcine - nemam rad ked jednotlivec ide proti systemu, system sa sam nezmeni, a cloveka zomelie bez vacsich problemov. Ono bych privital, keby vacsia banda /10 - 20 ludi/ sla po vakcine a proti systemu, teda proti firme tuna konkretne. Takto je to rezisersky len na pol plynu, herci mi nehovoria nic a nedokazal som sa dostat do filmu : 55 % ()

Galerie (25)

Související novinky

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (více)

9. Filmasia plná hongkongských a korejských bomb

9. Filmasia plná hongkongských a korejských bomb

25.11.2013

Kino Světozor hostí od čtvrtka 28. listopadu do pondělí 2. prosince festival asijských filmů Filmasia. Ten se letos zaměřil na hongkongské thrillery a romace a korejské divácké hity. Po třech filmech… (více)

Reklama

Reklama