Reklama

Reklama

Láska je láska

  • Švédsko Fucking Åmål (více)
Trailer

Obsahy(1)

Elin a její dospívající kamarádi vyrůstají v malém městě jménem Åmål. Vše tu plyne podle zaběhnutých pravidel až do chvíle, kdy Elin udělá nečekaný krok – jde na nesprávný večírek – a její život nabere nový směr. Najednou se musí rozhodovat mezi dvěma láskami a hlavně se vypořádat s vlastním já. Láska je láska nabízí příběh o touze, radostech i bolestech lásky, komických i dojemných stránkách dospívání – a odvaze vyčnívat z davu. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (221)

cross 

všechny recenze uživatele

Stylisticky velmi zajímavě natočený příběh o první velké lásce, která přece jen nebyla taková, jakou si ji většina z nás pamatuje. Skvělé herecké výkony a naturalistické podání zaručují (řekl bych) velmi objektivní pohled do duše pubescentní generace, která má největší problém vyrovnat se především sama se sebou, s tím co chce a co může mít. Velmi, velmi dobré! ()

Katullka 

všechny recenze uživatele

Možná svým hodnocením budu všemi lesbami ukřižována, ale je jednoduché odůvodnění. Lesby jsou dvojí: 1)prochází to hladce 2) hladce to neprochází. Zde jsme mohli vidět příjemný až nudný snímek o tom, jak to dvoum mladým lesbám vyšlo. Happy end prakticky o ničem. Dokážu, si představit, že mnoho dívek u toho zatlačili slzu a heterosexuálové na to nepochopitelné koukali, ale je to až moc normální, abych z toho byla vyjevená. Přišlo mi to hrozně vtipné. Mnohokrát jsem si posteskla: Joo kdysi.. To je právě to, příjde mi to až moc všední abych z toho byla paf na 4 hvězdičky. Možná však je dobře, že je i "normální" film z pozadí queer vztahů, kde se neprostřílejí hlavy nebo stále neprovozuje sex. ()

Reklama

Aky 

všechny recenze uživatele

Téma homosexuality už začíná být tak otřepané, že se pomalu filmům z touto tématikou začínám vyhýbat. Toto je však nadprůměrný film těžící zejména z chytrého scénáře a hereckých výkonů dvou mladičkých švédských hereček. Vznikl milý, po všech stránkách vydařený snímek, po kterém je člověku dobře po těle. ()

choze 

všechny recenze uživatele

"Tak mám otevřít?" Neamericky obyčejný a neobyčejně podmanivý příběh milostného sbližování dvou náctiletých dívek, introvertního ošklivého káčátka Agnes a znuděné třídní krasavice Elin. Dvě navenek maximálně rozdílné dívky ale spojuje náklad obav a slepá ulička jejich vztahů - Agnes se bojí, že nikdy nebude mít kamarády a ani její láska k nic netušící Elin nevypadá, že by došla naplnění, a Elin se bojí zkejsnutí v Amalu, který je jí malý a ačkoli může mít kohokoli, toho pravého ne a ne najít. Až jedné noci se jejich světy střetnou a nenápadná Agnes otřese světem divoké Elin, když s ní nejen dokáže držet krok v její divokosti, ale také jí porozumět. Obzvlášť kouzelný je závěrečný coming out. Vděčná témata platonické lásky a střetu zástupců dvou školních "kast" (populární a nepopulární), zrnitá dokumentární kamera, výborná hudba a především perfektně vybrané dívčiny v hlavních rolích, speciálně vynikající výkon Rebecky Liljeberg jako Agnes. ()

numi 

všechny recenze uživatele

Nesobecká, upřímná a skromná zpověď dvou dospívajících dívek, která je po strop narvaná emocemi. Emocemi sice převážně zápornými, ale o to více dokážou ty kladné zaútočit na to správné místo. Moralizuje naprosto nevtíravou formou, které si člověk snad ani nevšimne, je zabalený do naprosto nezajímavého hávu a přesto obsahuje desítky nezapomenutelných dialogů a scén. Prostě neskutečně skutečný obrázek dospívající mládeže (teda asi, neboť přece jen už jsem věkem trošku jinde a co o tom tak můžu vědět, že...) Kolikrát se o něco takového pokoušeli v té dokonalé továrně na sny za velkou louží? Nespočetněkrát. A pokaždé neúspěšně. A přitom je to tak jednoduché. Vezmete jednu blonďatou boubelku, jednu naprosto nezajímavou brunetku, scénář uděláte na koleně, nacpete do toho hity, co dávno neletí a je hotovo. Klasika jako dřeváky od Bati. [červenec 2006] ()

Galerie (17)

Zajímavosti (25)

  • Elino příjmení je Olsson. (Kulmon)
  • Ačkoli se film odehrává ve švédském městě Amal, nebyla tam natočena ani jediná scéna. Vše bylo natočeno v 150 kilometrů vzdáleném městě Trollhättan. (Kulmon)
  • Agnes (Rebecka Liljeberg) si podřeže žíly, avšak v dalších scénách nejsou rány vidět. (ICTS)

Související novinky

19. ročník Mezipater se blíží

19. ročník Mezipater se blíží

30.10.2018

19. ročník Mezipater přinese jako každý rok výběr těch nejlepších hraných filmů, dokumentů i kraťasů z queer kinematografie. Festival začíná v Praze od 8. do 15. listopadu. Po jeho skončení se… (více)

V lednu k filmům i přednáška a výstava

V lednu k filmům i přednáška a výstava

11.01.2009

A opět je tady nabídka Skandinávského domu, který pro vás pravidelně pořádá projekce zajímavých severských filmů. Během ledna vás čeká čtvero poklidných večerů v komorních prostorách kina Atlas … (více)

Reklama

Reklama