Reklama

Reklama

Gympl s (r)učením omezeným

(seriál)
Česko, (2012–2013), 100 h 24 min (Minutáž: 59–72 min)

Hrají:

Lucie Benešová, Libuše Šafránková, Ondřej Gregor Brzobohatý, Karel Heřmánek, Zuzana Bydžovská, Marta Jandová, Václav Vydra nejml., Kristýna Leichtová (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(97)

Obsahy(1)

Hradecké gymnázium je škola se špatnou pověstí, která má před sebou poslední podmínečný rok své existence. Buď se "něco" stane, nebo bude zrušena. Ví to ředitel Matula (Karel Heřmánek), jenž ale utopil pohled na realitu ve sklence chlastu, ví to zástupkyně Eva (Lucie Benešová), která by se ráda dostala k moci a dokázala, že škola by pod jejím vedením určitě prosperovala, ví to i češtinářka Eliška (Libuše Šafránková), jedna z posledních, které osud hradeckého gymnázia a jeho studentů není lhostejný. Na školu přichází mladý pedagog Adam (Ondřej Gregor Brzobohatý), který ještě neztratil všechny iluze. Z vlastní zkušenosti ví, že i z outsiderů se mohou stát hvězdy. Ačkoli se to zdá zpočátku nepravděpodobné, on je strůjcem a hybatelem úspěchu, díky kterému se škole podaří vyhnout hned prvnímu průšvihu v novém školním roce.
Učitelský sbor plný pestrých charakterů, romantika, svébytný humor i drsnost školního prostředí, studentské trable i nikdy nekončící problematika vztahů rodičů, dětí a učitelů – kdo by tento osobitý, často vtipný, ale někdy i krutý svět neznal? Seriál Gympl s (r)učením omezeným přenese televizní diváky zpátky do světa školních lavic, který kdysi důvěrně znali nebo se v něm, ať už jako rodiče, učitelé, nebo studenti, pohybují dodnes. (TV Nova)

(více)

Recenze (422)

Zeck odpad!

všechny recenze uživatele

Další papundeklový shit a padesátá variace na Ulici od Novy, kde je scénář na úrovni lepšího porna a kvalita zfilmovaní podobná béčkovému erotickému filmu. Nova je vlastně taková raritka mezi komerčními televizemi, protože aby nějaká podobná stanice měla tak příšernou vlastní tvorbu a diváky pravidelně zásobovala tím nejlevnějším zbožím z celého světa a zároveň měla nejlepší sledovanost v zemi, to snad lze reálně provést jen v postkomunistické zemi plné důchodců a idiotů se stádovitým vkusem. Neuvěřitelné, že všechny pořady od Novy jsou odpad jak prase a přesto na ně čumí řádově miliony lidí. Český divák ale zřejmě nestojí o lepší kvalitu vysílání, ale o stojatý shnilý kanál, ve kterém se smradlavé hovno vydává za svíčkovou, a ve kterém pokaždé dostane to, co požaduje, tedy ochotnickou sračku, ke které není třeba mozku a vkusu. 0% ()

Rousse 

všechny recenze uživatele

Tak jako ale hodnotíme PŮVODNÍ, ČESKÝ, NOVÝ A hlavně NOVÁCKÝ seriál. Tudíž jsou měřítky nejrůznější Ordinace a Pojišťovny, co stojí někde v nejmenované Ulici... Bohužel herecké výkony většiny dětských "herců" a scénář tomu hodně odpovídají.... To je u mě největší problém - některé dětské (ne)výkony (ne všechny - některé naopak klobouček) a to, co musí herci plácat za nesmysly (jsem učitelka, takže tak trochu vím, jak to na školách chodí v reálu a tahle utopie? haha:-). Mimochodem - ten odkaz na Posledního skauta "nebe modrý, voda mokrá, ženská má tajemství" ??? WTF??? To mělo být jako co? Ale právě jinak, když to srovnám s tou šílenou břečkou a bahnem Ordinací a spol... mě tohle nepříjde zase tak shitozní a sračkoidní. Jasně...telenovelácká zápletka...svině zástupkyně ředitele a tak... Žádný hluboký umění to samozřejmě není - to by to jinak nevysílala Nova v primetimu... takže pokud od toho člověk nic nečeká, nemůže být zklamán... Prostě čistý průměr - nenadchne, neurazí, ale v porovnání s jinými novodobými hrůzami české televizní produkce je tohle opravdu "dobré" - za 3. ()

Reklama

bourec odpad!

všechny recenze uživatele

Takže další nekonečná sračka.Skupina sračkovitejch herců pendluje mezi dvěma televizema,obšťastňuje nás svym neumětelstvím,a do toho montujou ještě různý zpěváky,z kterejch je normálnímu člověku blivno.Ze začátku seriál docela v poho,na horší průměr to dosáhlo,ale postupně to klouzalo do žumpy,a teď už to nesleduju,ztráta času.Jakej divák nutí televize točit pořád jedno a to samý hovno zamotaný v hovně pořád dokola.0%. ()

fiLLthe3DD 

všechny recenze uživatele

Ordinace a Ulice začínaly jako seriály pro celou rodinu... Poslední dobou je však trápí neduhy v podobě vražd, mafie či únosů - to by ani nevadilo, avšak pouze v případě, kdyby bylo podobných zápletek využíváno již od začátku... Oproti tomu se Gympl alespoň drží svých zajetých žánrů (komedie/romantický/muzikál/drama/komedie) a nic nejde do takových extrémů... Účelově komediální scény jsou místy i vtipné a stejně tak je tomu i oblasti "dramatu." Není to sice nějaké extra terno, nicméně herci odvádějí skvělou práci (především Benešová, Bydžovská, Heřmánek, Šafránková, Leichtová, Absolonová a i omladina se snaží), zápletky jsou stravitelné a celkově je to trochu vyšší level... Za mě 50%, nicméně plné hodnocení sem klidně napálím... Má to alespoň ukončený děj a žánrově se to blíží alespoň telenovele než nekonečně soap opeře (rozdíl mezi těmito seriály je, zkuste Wikipedii :) ()

Tommassi3 odpad!

všechny recenze uživatele

Projekt pomýlený a zoufalý jak coby variace amerického seriálového hitu Glee, ale tak i v souvislosti s tou diváckou cílovkou, když Nova předem marně míří do řad teenagerů, aby nakonec zbaběle a pohodlně se schovávajíc v Růžové zahradě oslovila tak možná padesátníky, což jasně dokazuje i ta nostalgická sázka na Libušku Šafránkovou.. Pawlowská, Hornová a duo El Barto ?? To jako vážně ?? ()

Galerie (271)

Zajímavosti (28)

  • V seriálu se objevilo celkem 74 herců a na celém projektu pracovalo 81 členů štábu, včetně kameramanů a techniků. [Zdroj: mediar.cz] (hippyman)
  • V 78. epizodě, kdy se Adam (Ondřej Brzobohatý) vrací domů po noci strávené s Kristýnou (Taťána Kuchařová), je možné si všimnouT, že si právě sundavá tašku z ramene a chce si sednout k Denise (Kristýna Leichtová), ale v dalším záběru si ji sundavá podruhé a teprve k ní usedá. (willy1)
  • Libuše Šafránková (Eliška) přijala roli v seriálu pod podmínkou, že ji přijme i Karel Heřmánek (Starej). Toho to natolik potěšilo, že ji přijal. (JoranProvenzano)

Reklama

Reklama