Reklama

Reklama

Pronásledování právě začíná. Ethan Hawk se jako bývalý automobilový závodník Brent Magna snaží najít svou unesenou manželku. Společně se Selenou Gomezovou následuje v jejím nadupaném autě, Fordu Shelby GT500 Super Snake, záhadný hlas Johna Voighta a snaží se vyhrát napínavý boj s časem. (HBO Europe)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (234)

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Když se půlka rozpočtu vytříská na naprosto zbytečnou, logicky neopodstatněnou explozi, místo toho, aby se koupila pořádná kamera, je to pak hold na hovno. O to víc, když se látky ujme režijní nula a obsadí do vedlejší role Selenu Gomez. Bez nápadu, technicky podprůměrný a scenáristicky vyvanutý dílo, který by natočilo za dvě tři odpoledne i dítě. ()

viperDavid 

všechny recenze uživatele

Film vám dá přesně to co očekáváte od akčních filmů typu fast and furious. Rychlé auto, bouračky, plky, honičky, bouračky, zase plky a tak dokola. Filmaři zjevně chtěli alespoň něco ušetřit, tak ho natáčeli v Bulharsku, když se zničí sem tam nějaký starý vrak, není to tak drahé a v bulharsku přeci jezdí jen hnusný auta že ? Takže shrnuto a podrženo 3* ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Vůbec mi Závod s časem nepřišel tak debilní, jak to tu někteří tvrdí. Možná to není nejchytřejší film na světě, ale zároveň má v sobě tolik adrenalinu, že by si z něj obyvatelstvo jednoho města mohlo tenkou břitvou ukrajovat a pořád by zbylo. Ethan Hawke sice nestíhá moc hrát, ale za to výborně řídí. Selena Gomez umí spíš srát, než hrát, ale také si na ní zvyknete. Všechny nelogičnosti a nesmysly ve filmu jsou pak naprosto zbytečné, protože tohle je naprosto ultimátní adrenalinem nasáklá honička bulgarskou Varnou, která mě těch 85 minut naprosto jednoduše zabavila a svůj účel si tak splnila. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

To byla parádní podívaná! Peckovej nápad. Ethanu Hawkeovi unesou manželku a on musí poslouchat pokyny únosce. Tudíž nasedne do auta a spolu se Selenou Gomez plní různé úkoly, které mu únosce zadává. A že to jsou teda fakt peckový úkoly, občas si připadáte, že se koukáte na video ze hry Need for Speed. Na autě jsou i umístěny kamery, takže divák má možnost zhlédnout parádní záběry z auta při honičkách. A Ethan Hawke je fakt parádní řidič. Většina filmu se odehrává právě v autě, ale to vůbec nevadí, je to fakt hodně dobře natočeno. Mnohem, mnohem lépe než například Štvanec 19. Jenom mě opravdu udivuje, že to má tak nízké hodnocení. ()

LiborGondek 

všechny recenze uživatele

Hra Getaway byla naprosto fenomenální a nemohl jsem se od ní odtrhnout, dokud jsem ji nedohrál. Ale co z toho udělali na filmovém plátně, to zůstává rozum stát. Krom toho, že je to tak naprosto fantasticky neuvěřitelné, že USS Enterprise ze Star Treku vedle toho vypadá pomalu jak reálné vzdušné plavidlo současnosti, to je i blbě natočené. O tom, že jednomu z nejnenažranějších automobilů - Shelby Mustangu po celou dobu nevyschla nádrž se raději už ani zmiňovat nebudu. To vlastně byl asi ten nejmenší zázrak... Závěrečná scéna, kde většina filmů vrcholí, je zde taková, že koukáte na auto kličkující před vámi a připadáte si jako v Gran Turismu, ale rozhodně ne doma, dívajíc se na dobrý film. Závěrem, je to slabota, bohužel. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (21)

  • Ethan Hawke (Brent Magna) navštevoval školu závodenia, aby sa naučil poriadne manévrovať ako profesionál. (Tony DiNozzo)
  • Film se začal natáčet v květnu 2012 v hlavním městě Bulharska v Sofii. V září 2012 bylo natáčení zahájeno v Atlantě v americkém státě Georgia. (Neffy)
  • Tento film si vypůjčil nehodu z NASCAR závodu 2011 5-Hour Energy 200 na trati Dover International Speedway a upravil ji pro své účely (ve filmu čas od 4:11). Tvůrci pouze upravili čísla vozů, cenzurovali skutečné sponzory a Brenta Magnu (Ethan Hawke) posadili do vozu č. 60 Carla Edwardse, který tu nehodu neúmyslně způsobil. (Mannoroth81)

Reklama

Reklama