Reklama

Reklama

Pronásledování právě začíná. Ethan Hawk se jako bývalý automobilový závodník Brent Magna snaží najít svou unesenou manželku. Společně se Selenou Gomezovou následuje v jejím nadupaném autě, Fordu Shelby GT500 Super Snake, záhadný hlas Johna Voighta a snaží se vyhrát napínavý boj s časem. (HBO Europe)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (234)

panMartin 

všechny recenze uživatele

Nejlepší výkon ve filmu podává Ford Mustang který neujede na rovince policejnímu Opelu. To je dost smutný. Žádný zvrat, žádné překvapení. Dost tuctový film, Příběh nepřekvapivě dementní až na půdu, akce i přes její obrovské množství naprosto nevýrazná a ničím nápaditá. Ethan Hawke se snažil ale marně. Selena to nehrála úplně špatně, ale doslova mě tam taková postava štvala a ty blbý kecy co měla. To šlo do kin? ()

Jordan odpad!

všechny recenze uživatele

tento film má iba 80 minút naplnených naháňačkami na autách v rôznych zaujímavých lokalitách (denná sofia, nočná sofia, opustený sklad, park...), kopec výbuchov, "búračiek", prestreliek, kaskadérskych kúskov - navyše sympaťáka a hviezdu v hlavnej role, mladučkú krásku ako jeho sekundanta, geniálneho záporáka a prekvapivú pointu... ach, aké úžasné by to bolo, keby všetko, čo som napísal, nebolo myslené ironicky... akcia je nudná, zmätená, zle zrežírovaná, ani ten lacný efekt tu nefunguje, lebo je to otrava... hlavná postava je suchá, plytká, prázdna, nezaujímavá a hawke nemá charizmu a karmu na to, aby takéhoto hrdinu utiahol (na porovnanie ponúkam hlavných hrdinov fimov CRANK a Drive), "kráska" je otravná nezaujímavá a iritujúca pipka, záporák je slabý až chabý, prekvapivá pointa vycucaná z prstu a o ničom, nič tu nefunguje, je to nemožne spreneverených 18 miliónov amerických dolárov, áno?! ()

Reklama

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Fast and Furious meets Drive meets Phone Booth. Ačkoliv už námět a tvůrčí tým vypadá od pohledu béčkově, nikdy bych s těmito předsudky nehodnotil samotný film. Ten má totiž překvapivě kvalitní akční scény, které potěší poctivou kaskadéřinou a téměř live-action akcí. Příznivci legendy jménem Ford Mustang v provedení Shelby budou slintat blahem, ikdyž tak bytelné auto, jak je ve filmu několikrát demonstrováno, to opravdu není. Getaway není bezchybným filmem, ale díky perfektnímu Hawkeovi, neustálým přísunem akce a několika zajímavými režisérskými nápady (používání kamer, dlouhý záběr honičky ve finále) rozhodně nenudí. A v případě, že nemáte žádná počáteční očekávání, tak je dost možné, že budete z výsledku stejně mile překvapeni, jako jsem byl já. 70 % ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Mustang, námět a Hawke. Co jsem očekával?! Non-stop akci napříč celým městem s minimálními přestávkami. Hawke je naprostý sympaťák, s volantem to umí a vlastně všechno tam do sebe bourá, tohle já prostě žeru! Kor, když miluju Flatouty, o to víc jsem si film užil. Byl to nářez, adrenalin, akce, akce, akce, Mustang k zulíbání. Gomézova cajk, slušný záporák i když o něm nic nevíme a ten konec mi přišel geniální, to by mne nikdy nenapadlo :-)) ()

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Akcia taká rýchla a plán natoľko mazaný, že z toho logika kĺže do stoky. Ako ja to vidím, v Bulharsku potrebovali rozbiť zopár áut, aby sa zvýšil domáci odbyt. Som si istý, že nie je málo takých, ktorí by za možnosť takejto testosterónovej fetišistickej nadradenosti ani nepotrebovali, aby im uniesol ženu organizačne vskutku nadpriemerný psychouš, ovládajúci všetky pravidlá Náhody, ktorý obľubuje Mission Impossible a jedného nehlbokého pretekára, čo zase radšej počúva príkazy, hlavne ak súvisia s riadením opancierovaného Mustangu bez potreby paliva. Na rozmýšľanie mu ostatne Pán Tajomný Hlas, ktorý zvláda z druhého konca zemegule organizovať 15 operácií čo by rozžeravili superpočítač, ale nedokáže si zapnúť mikrofón, ktorý mu do auta sám nainštaloval, obstará nechutne vychytralú dozrievajúcu šťabajznu s pištoľou. Tá nadáva ako dlaždič, ale súčasne je jej morálka natoľko vysoká, že čím vačšie nebezpečenstvo, tým oddanejšie zotrváva s našim vodičom a ten je z toho tak namakko, že už nezvládne zraziť ani pár grázlovských motorkárov, hoci mu nerobí problém uprostred sviatočnej premávky roztrieskať na padrť vačšinu vozového parku miestnej polície, a k tomu tak mimo, že zabúda na vybavenie svojej káry a uhýba pred guľkami, čo mu nemožu ublížiť. Holt keď ide o ženy... a na konci sú komplet všetci spokojní, aký to krásny vianočný film! A ja si túto podarovanú novú konzolovku s názvom "Tak si trochu na Vianoce zašoférovať", level 6: Sofia, asi tak skoro znovu nezahrám, ale raz som si tú rýchloprehliadku bulharskej metropoly celkom užil. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (21)

  • Při jedné z posledních akčních scén na vlakovém nádraží přijde Mustang o svoje jedno zpětné zrcátko. Následuje dialog mezi hlavní dvojicí a zrcátko je na svém místě. Ke konci při scéně v hangáru však opět zrcátko Mustangu shází. (Ouwen)
  • Původně bylo oznámeno, že se jedná o remaku filmu Útěk (1972), ve skutečnosti se však jedná o originální příběh. (Neffy)

Reklama

Reklama