Reklama

Reklama

Bývalý tajný policista Phil Broker se rozhodne odejít do civilu poté, co se nepovede jedna speciální akce. Je přesvědčen, že malé venkovské městečko mu zabezpečí klid na výchovu jeho dcery a se svým dávným kamarádem tam chce začít podnikat. Netuší však, že místní drogový mafián se ho hodlá zbavit tím, že informuje Brokerovy bývalé nepřátele o jeho pobytu. Na policistu ve výslužbě tak čeká další z bojů o život, tentokrát ale zároveň i o život jeho dcery. (TV Nova)

(více)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (439)

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"FINISH YOUR BREAKFAST." ---------- To sú teda grády! Už veľmi dlho som nepociťoval takú satisfakciu z toho, ako banda vyšľahaných buranských redneckov dostáva nekompromisne na hubu. A poriadne. Statham to tu prekvapivo drží solídne hore (keď vezmeme do úvahy, že je jak poleno, čo sa tvári v každom filme rovnako) + Franco ako vždycky. Máme tu taktiež tri či štyri sexy ženy, škoda, že polka z nich bola na cracku, ah, nevadí, dalo sa. Väčšina takýchto (a vlastne skoro všetkých) akčňákov trpí klasickou nekonzistentnosťou (funguje to aj reverzne) v zmysle, že napríklad v úvode filmu protagonista bez nejakých väčších problémov v rozmedzí niekoľkých sekúnd rozbije partu piatich chlapov, postupne je však voči protivníkom slabší a zo záverečným bossom si nevie poradiť niekoľko minút, pričom je sám a spravidla je rovnaký stokár, ako tí na začiatku filmu. Tu sa táto otravná trestuhodnosť nediala a aj ten záverečný notorický "stone-cold killer" bol hotový v rámci niekoľkých desiatok sekúnd. A to veľmi cením. PS: Čítam, že scenár mal byť pôvodne pre piaty diel filmovej série Rambo, ale Stallone ho prenechal novému filmu a zostal produkovať. Mne skôr príde, že ten istý výplod použil dvakrát, lebo toto a Rambo V je s mini obmenami ten istý film. Doslova x) ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

,,Kde jsou útočníci? - Mrtvi. Opravdu? - Věřte mi... '' ------ Stokrát ohraný námět... Stokrát ohraný Statham. Policista jde do ústraní aby se v klidu věnoval rodině, jenže gangsteři se dozví kde je a jedou si pro něj. Mají totiž nevyřízené účty. V tomhle případě je to tlupa rozzuřených motorkářů. Originální! Jenže jako vždycky mají smůlu, že ten polda není strážmistr Topinka, ale Jason Statham. Ten zná hmaty, chvaty, obraty a tak to mají gangsteři blbé. Lekterým po střetu chrupne chrupavka. Asi kvůli citům je do filmu namíchaná zápletka s dcerkou a zemřelou maminkou ... Film fakt ničím nezaujal snad jen krásnou lokací ve které stál dům... Dávám za dvě navrtané žárovky. * * ()

Reklama

Superpero 

všechny recenze uživatele

Parádní akčňák s opět přesným Stathamem. Hrozně mě baví koukat na to jak mlátí lidi. Máte z něj fakt pocit, že by vám urazil palici. Stallone se scénářem docela vytáhl a napsal dobré záporáky, hlavně se mi líbila linie s tou feťáckou sestrou, která to nevědomky všechno zapříčinila. Režie je taky fajn a některý lokace vypadají, jak z True Detective. Winona Ryder vypadá i po čtyřicítce velmi použitelně. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Před mnoha a mnoha lety jsem si z legrace podal přihlášku k BIS a navzdory svým plochým nohám jsem málem prošel - tedy kdybych neměl rodinu, kterou vyhodnotili jako bezpečnostní riziko. To v emerických filmech se to rodinně zaměřenými agenty v utajení jenom hemží a útoky na jejich slabosti jsou čím dál tím víc stejné. Tentokrát to však tradičně zachraňuje taťka Statham, na jehož dceru bych se rozhodně ani ošklivě nepodíval, protože by mi pravděpodobně byly rychle přemístěny koule někam k mozku a to by mému chatrnému zdraví patrně neprospělo. A takoví taťkové jsou mým vzorem. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jason Statham tisíckrát stejně. Homefront má sice hodně hustej název, kterej mi v paměti určitě nějakou chvíli uvízne. Také mu scénář napsyl Sly. Na druhou stranu si ale myslím, že scénář k tomuhle filmu nebylo zase tak těžký napsat. Jason tady hraje tajnýho, kterýmu fízlové poserou operaci uprostřed nějakého motorkářského kartelu a syna šéfa tohoto moto klubu rozstřílej napadrť. On uteče, změní identitu, jenže oni si ho stejně najdou a chtěj mu řádně naložit. Jenže to by nesměl bejt Jason, který ze všeho unikne, všem natrhne prdel a ještě u toho nehne ani brvou. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (8)

  • Při závěrečné honičce v docích je možné si několikrát všimnout stínu vozu s kamerou (bugfoot)
  • Sylvester Stallone vyhlásil, že jeho scenár mal byť pôvodne scenár k piatemu pokračovaniu Ramba (1982). (GAZ789)
  • Film sa natáčal v meste New Orleans v americkom štáte Louisiana. (Laslo)

Související novinky

Statham, Stallone a Ayer chystají společný projekt

Statham, Stallone a Ayer chystají společný projekt

01.11.2023

Rýsuje se nám zde nová dlouholetá spolupráce na poli akčních filmů? Populární britský herec Jason Statham si údajně natolik užil natáčení nového snímku v režii Davida Ayera (Sebevražedný oddíl,… (více)

Reklama

Reklama