Reklama

Reklama

Drákula

(seriál)
Trailer
USA, (2013–2014), 7 h 10 min (Minutáž: 43 min)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Píše se rok 1896 a Drákula přijíždí do viktoriánského Londýna v přestrojení za Alexandera Graysona – pohledného
a charismatického amerického průmyslníka, který o sobě prohlašuje, že chce do viktoriánské společnosti přinést trochu vědy. Ve skutečnosti se spojil se svým úhlavním nepřítelem, Van Helsingem, aby se brutálně pomstil starému společenství jménem Řád draka, které před více než 400 lety zabilo jeho milovanou ženu Ilonu. Grayson ale nepředpokládal, že se setká s krásnou studentkou medicíny Minou Murray, která je podivuhodně podobná Iloně. Osud narušil Drákulovy pečlivé plány a Grayson bude muset bojovat s pokušením smrtelníků. Po dlouhých staletích, která strávil s pevným odhodláním k odplatě,
se teď Drákula přesvědčí, jestli ještě pořád dokáže milovat. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (120)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Dracula dumá, kterak se za pomoci van Helsinga dostat na sluneční světlo, prostřednictvím Renfielda kupuje nemovitosti, myslí si na Minu a v pátách je mu jakási organizace, co si říká Řád. Stoker zůstal částečně zachován, ale jinak je seriál pojmut celkem svěže a inovativně. Všemocná tajná organizace, se kterou se setkáváme napříč žánry, mi tady nepřijde tak nesmyslná, jak by se mohlo na první pohled zdát. Spíš naopak. Ani mi nevadí Dracula coby světák 19.století či černý a nijak šílený Renfield. Tak nějak tu zatím všechno sedí tak, jak má. Hodně dělá i solidní obsazení, přičemž Meyers jako Dracula byl kauf. Snad si seriál tuhle úroveň udrží. 80%. ()

Kitiara15 

všechny recenze uživatele

O seriálu jsem se dozvěděla ještě před jeho uvedením. Těšila jsem se na něj hlavně kvůli Jonathanovi Rhysovi Meyersovi, jemu takové to role prostě sedí. A ano jako Drákula nezklamal. Jen zatím příběh mě až tak nevtáhl, zatím mám s kouknuté všechny díly, co byly odvysílané. Uvidíme jak seriál bude pokračovat... ()

Reklama

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Poněkud zvláštní verze s charismatickým Drákulou, vědcem (!) Van Helsingem a Řádem draka, který ovládá obchod s naftou. Jo a ještě je tam černý obr. 1) Vypadá to divně, ale koukalo se mi na to dobře a docela lituji, že zřejmě už nebude další řada. 2) 36letý Jonathan Rhys Meyers (Drákula) byl hlavním důvodem, proč jsem seriál začal sledovat. Ani 27letý Oliver Jackson-Cohen (snoubenec Harper, Drákulův tajemník) není marný. ()

Larrysbride 

všechny recenze uživatele

Dracula vědátorem, Renfield černochem, Carfax milionovým sídlem a souboj alá Matrix jako "třešnička" na dortu... Bereme-li Draculu jako samostatný seriál, který nechce mít nic společného s mistrovským románem Brama Stokera, poté budiž tři hvězdičky, avšak nebylo by lepší začít od píky, než se přiživovat na původním díle? Bonusový bod za vynikající hudbu Trevora Morrise. ()

soviczka 

všechny recenze uživatele

Bram Stoker by asi nadšením nejásal... Dracula chvílemi působí jako ufňukaný manekýn a v některých soubojích jsem se o něj lehce bála... Ostatní postavy mají se svými knižními vzory společné jen to jméno a zápletku zřejmě "uvařil" pejsek s kočičkou. Ke konci už by mě nepřekvapil ani milostný poměr Van Helsinga s Draculou nebo zjištění, že Renfield je ve skutečnosti Minina biologická matka... Na druhou stranu jsem se většinou nenudila a na Jonathana se opravdu moc dobře kouká, takže za 3* :-) ()

Galerie (458)

Zajímavosti (8)

  • Seriál vznikl v Londýně a Budapešti. (M.B)
  • Při práci se sešlo pět režisérů, každý natočil dva díly. (M.B)
  • Iniciály hlavnej postavy Alexandera Graysona (Jonathan Rhys Meyers) sú AG. Táto dvojica znakov sa používa pre chemické označenie striebra, ktoré je pre upírov nebezpečné. (mackyns)

Související novinky

Tvůrci Sherlocka chystají nového Drákulu

Tvůrci Sherlocka chystají nového Drákulu

18.10.2018

Steven Moffat a Mark Gatiss (Sherlock, Doctor Who) se plánují znovu spojit pro novou seriálovou adaptaci Drákuly na BBC One a Netflixu. Bude se jednat o třídílnou minisérii, kterou producentské duo… (více)

Reklama

Reklama