Reklama

Reklama

Hannibal

(seriál)
Trailer 4
Krimi / Thriller / Drama / Horor / Mysteriózní
USA, (2013–2015), 27 h 54 min (Minutáž: 41–44 min)

Tvůrci:

Bryan Fuller

Hrají:

Hugh Dancy, Mads Mikkelsen, Caroline Dhavernas, Laurence Fishburne, Scott Thompson, Aaron Abrams, Gillian Anderson, Hettienne Park, Kacey Rohl (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(39)

Dr. Hannibal Lecter se po letech vrací na seznam nejhledanějších zločinců a rozehrává další rafinovanou smrtící hru. Po útěku z vězení se uchyluje do Itálie, kde se vydává za znalce umění. Jediná přeživší oběť ale prahne po pomstě... Dr. Hannibal Lecter, rafinovaný psychiatr a úchylný vrah, který s požitkem pojídal maso svých obětí, uprchl během pátrání po sériovém vrahovi Buffalo Billovi ze svého ostře sledovaného, nicméně improvizovaného vězení v Memphisu. Nejprve trochu „cestoval", pak se přemístil do italské Florencie. A nepřestává být sám sebou.
Pod maskou kultivovaného znalce italského umění mate stopy a s noblesou si užívá své choutky. Je tu ale několik lidí, kteří na něho nezapomínají. V první řadě zvláštní agentka FBI Clarice Starlingová. Ta se už této noční můry nikdy nezbaví, fascinující tón hlasu dr. Lectera si stále vybavuje. A je tu též perverzní Mason Verger, který se dříve měl stát jednou z Hannibalových obětí.
Přežil, ale je v zuboženém stavu, závislý na lékařských přístrojích a posedlý touhou po pomstě. Prostřednictvím internetu sleduje svůj objekt a připravuje past. Návnadou musí být to, co doktora nejvíce těší... (TV Prima)

(více)

Videa (26)

Trailer 4

Recenze (679)

Segrestor

všechny recenze uživatele

Všechno tu funguje, jak má. Jednotlivé ingredience jsou skvělé. Výborní herci (teď, koukám, že docela frčí obsazovat známé herce - i ty velké star), kamera, hudba, režie, všechno... Jenže, když se to dá dohromady, vzniká dílo, které prozradí velkou láci v příběhu. Přišlo mi docela na škodu, že gró toho příběhu tkví v tom, že sám MUDr. Lecter je hned zavlečen do případu jako poradce. Uf. Nehledě na to, že atmosféra, ta atmosféra, která má vyvolat alespoň mírné zhnusení, tak jak tomu bylo u Mlčení jehňátek, tu jde zcela do kaktusů. Nicméně, navzdory tomu, dojem z pilotu je výborný. Budu doufat, že Lecter nebude trapně poradcem dlouho a rovnou mu půjdou efbíajáci po krku. Apage satanas michelin. Dal bych buď lepší čtyři hvězdy nebo horší pět. ()

ninon 

všechny recenze uživatele

1. série: Slibný rozjezd (jak to tak bývá), po kterém následuje brzký návrat do zajetých kolejí současných obrazově uhlazených kriminálních seriálů. V každém díle pár "sofistikovaných" rozhovorů a samozřejmě šokujících výjevů. Bez těch by dneska podobný seriál neobstál?! Poslední 3 díly dokoukány bez špetky očekávání. Na 2. sérii mě může nalákat jedině David Bowie, pokud ho tvůrci přemluví. ()

Reklama

Peytl 

všechny recenze uživatele

Pozvání od HBO na Fine dining, které zahájíme amuse-bouche z varlat čerstvě sejmutého makléře z otevřeného chovu s kapary je víc než kulinářský zážitek, který nezkazí sklenka Bienvenues-Bâtard-Momtrachet Grand Cru. Jestliže patříte do skupiny oposumů, kteří si myslí, že tilapie je pohlavní nemoc, pozvánku od lékařů k večeři zásadně a nekompromisně odmítněte, neboť Vám hrozí společenské znemožnění se a téměř jistota, že jako dezert se bude podávat Váš telecí mozeček flambovaný na kvalitním Hennessy Paradis IMPERIAL, doplněný o dýňové pyré sypané černými lanýži. Doporučuji tedy nastudovat alespoň základy kuchařské terminologie a je nezbytně důležité vědět, který že příbor je na kterou pochutinu, u lidí na úrovni se chyba prakticky netoleruje a Vy tak můžete skončit s nožem na ryby zaraženým hluboce v prdeli, což je neskutečně nepohodlné a neskonale neestetické. Rozumíme si? Ok… Pokud tedy přeskočíte fádní gazpacho a vrhnete se rovnou na nadívaný brzlík úspěšného právníka podávaném na chřestovém lůžku s karotkovou pěnou a jogurtovým přelivem zapékaném v sur la plat, neuděláte chybu, pakliže se tedy nebudete šklebit jak debil a zvědavě se vyptávat na recept, neboť tito kulinářští guru a gastronomické hvězdy bývají poměrně předráždění díky nesnadnému shánění kvalitních surovin, a pak by akutně hrozilo nebezpečí státi se novým, zítřejším chodem číslo čtyři pro Baltimorskou smetánku. Jste-li tedy nevyrovnaný floutek, který chce za každou cenu vědět vše a nestačí mu informace od mistra Babici, pak doporučuji starou hnusnou kulajdu, kterou usmolíte doma ve smaltu po prapraopici a asijského brabce, zde se jeví jako nejhorší nebezpečí nekontrolovatelný průjem, který se dá s jistou dávkou štěstí přežít. Hannibal vám tolik šancí nedá. Jsem z něj dokonale na větvi. Navíc, pokud budu mít jistotu, že budu chodit oblékaný jak Dr.Lecter, seknu zítra s lopatou a nechám se vyučit na toho psychiatra, čéče. ()

sheen 

všechny recenze uživatele

Po třetí EP musím uznat vynikající atmosféru, přímo elektrizující :) Pro mě byl pátý díl absolutně vrchol, drsný, nechutný...ale byl :) Snad jim tempo vydrží. Myslel jsem si, že první série byla vrchol ale co scénaristi zatím předvedli ve druhé sérii, klobouk dolů! Konec druhé série má jedno z nejdrsnějších a nejbrutalnějších zakončení seriálu jaké jsem kdy viděl. Smekám před scénaristy. Vypadá to, že třetí série, která se nese v hodně pomalém tempu bude smrtí tohoto seriálu, bylo oznámeno zrušení seriálu, to bohužel zamrzí po dokonale kruté první a druhé sérii. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

(Předně díky kolegovi Russell-2-Dope za tip na tenhle TV kousek, který by mě jinak, coby televizního ignoranta, asi ještě dlouho míjel.) PRVNÍ ŘADA: Stručně a výstižně - hodně slušná náhrada za Dextera. Umělecky, filosoficky, nebo nábožensky založení či motivovaní vrazi s extrémně šílenými metodami, "uměleckými" vražednými výtvory a bizarními duševními poruchami (dostal mě Cotardův syndrom)... Lunatický a halucinující zvláštní agent FBI... Šílený, psychopatický, sadistický, ale i geniální a kultivovaný psychiatr (monstrózní, hadovitý, skvostný Mads Mikkelsen)... Výborný Laurence Fishburne v roli šité na míru... Ale nějaké drobné výhrady mám. Zprvu mi trochu nesedla postava Willa Grahama s projevem protivného neurotického homosexuála. Ale zvykl jsem si, časem si ho i oblíbil a jeho psychickou trýzeň vepsanou ve tváři mu začal věřit. Vadila mi ovšem extrémně nepravděpodobná a nevěrohodná postava šedé eminence v podobě bulvární novinářky. Chápu, je to hezká baba a hraje nesympatickou a manipulativní mrchu, asi to zvýší sledovanost, ale scénář tím hodně ztrácí na úrovni a posouvá se směrem ke stupidním telenovelám, nebo k béčkovým seriálům pro teenagery. Stejně tak mi nesedla vyumělkovaná postava kanibalovy dcery (obě dvě dámy se naštěstí aspoň v několika dílech upozadily). Ale nechci tenhle skvělý seriál kritizovat za nerealističnost a za nadměrnou scénáristickou fabulaci; kdybych měl škatulkovat, je to zkrátka trochu Dexter & trochu CSI, ale hodně okořeněný atmosférou Twin Peaks nebo X-Files. Dost keců, minimálně 85%, je to pohledné, zajímavé a vzbuzuje to závislost, vrhám se na druhou řadu a pokud kvalita neklesne, dám nakonec plný počet. DRUHÁ ŘADA: Celá by se myslím vešla do jednoho dvouhodinového celovečeráku, což ji myslím dobře charakterizuje - je rozvláčná, v první půli místy až útrpně. Prvních několik dílů je nepříliš záživnou konverzační nudou z vězení, ze soudní síně, nebo z domovů hlavních postav, okořeněnou, aby se neřeklo, několika zajímavými vraždami. Popravdě mě chvílemi polopatické, zdlouhavé a šablonovité dialogy málem unudily k smrti. A taky to, jak postavy každou chvíli dlouze a dlouze čumí (ať už na sebe nebo "do blba"), aby se co nejvíc natáhla seriálová stopáž, mě iritovalo. Zvlášť doktorka Bloomová dokáže opravdu čumět jako bluma, nomen omen. U filmů to promíjím a občas mám jejich pomalost i rád, ale u seriálů na to nemám nervy. Ale taky jsem parkrát výskl rozkoší (třeba když šílená Amanda Plummer prováděla lobotomii), moc moc se mi líbila neuroticky křehká psychiatrička Gillian Andersonové a potěšil mě Jeremy Davies. Taky prolínání se s dějem filmu Red Dragon bylo hodně zajímavé (někdy si snad přečtu i ty knihy). Každopádně druhá půle druhé řady nabere poněkud na obrátkách, je v ní několik dobrých momentů i více nebo méně očekávaných zvratů a překvapení, ale nijak nadšený ani unešený z Hannibala nejsem. Solidní oddechová čtyřhvězda, ale žádná srdcovka. ()

Galerie (1 203)

Zajímavosti (46)

  • Později, když se dostal do vězení, četl Hannibal Lecter (Mads Mikkelsen) mimo jiné Dumasovu kuchařku. (Zdroj: AXN CZ/SK)
  • V epizóde môžeme vidieť Hannibala (Mads Mikkelsen) a Willa (Hugh Dancy), ako spoločne zjedia malých vtáčikov namočených do brandy Armagnac. V skutočnosti boli vyrobené z marcipánu a plnené orechmi, aby boli chrumkavé. (SpoilerAlert)
  • Ve 2. řadě se divák vydává na gastronomický výlet do Japonska. V 1. epizodě Kaiseki (2014) se lze těšit na „Kaiseki", japonskou hostinu, která se pořádá ke zvláštním příležitostem a skládá se z několika chodů. Čím více chodů, tím větší slavnost. A třináct, to už je pořádná nálož i na japonské gurmety. Prvních devět chodů z třináctichodové hostiny nese následující názvy. Název 2. epizody je Sakizuke (2014), což je předkrm, podobný francouzskému amuse-bouche. Název 3. epizody je Hassun (2014), což je druhý chod, který se připravuje ze sezónních potravin. Většinou se servíruje sushi. 4. epizoda nese název Takiawase (2014), chod obsazující zeleninu s masem, rybou nebo tofu. 5. epizoda je pojmenována Mukōzuke (2014) - sezónní sashimi. 6. epizoda se jmenuje Futamono (2014) – obvykle se podává polévka. 7. epizoda Yakimono (2014) - opět ryba, tentokrát se podává pečená na ohni. Název 8. dílu je Su-zakana (2014), obvykle zelenina. Tento chod slouží k tomu, aby si naše chuťové pohárky trochu odpočinuly. 9. epizoda nese název Shiizakana (2014) - tento chod patří mezi nejsytější, podává se teplý. (Zdroj: AXN CZ/SK)

Související novinky

Nicolas Cage jako noirový Spider-Man?

Nicolas Cage jako noirový Spider-Man?

18.02.2024

Hvězdný Nicolas Cage nedávno zazářil v komedii To se mi snad zdá, zároveň se ale nechal slyšet, že plánuje svou filmovou kariéru i po tomto oslavovaném výkonu pověsit na hřebík a pouze dodělat… (více)

Dvojice z Hannibala opět spolu

Dvojice z Hannibala opět spolu

02.11.2022

Celovečerní režijní debut Bryana Fullera je konečně na spadnutí. Tvůrce Hannibala nebo Amerických bohů si za svůj projekt zvolil snímek Dust Bunny, a jako hlavní hvězdu do něj pak obsadil svého… (více)

Pátek třináctého dostane seriálový prequel

Pátek třináctého dostane seriálový prequel

01.11.2022

Zatímco poslední celovečerní příspěvek do jedné z nejpopulárnějších hororových sérií všech dob dorazil do kin už před dlouhými třinácti lety a dalšího filmu se kvůli tvůrčím sporům o práva na… (více)

Mlčení jehňátek se dočká pokračování

Mlčení jehňátek se dočká pokračování

16.01.2020

Studio MGM a stanice CBS chystají nový seriál s názvem Clarice, jenž odkazuje na protagonistku Clarice Starlingovou ze slavného románu Mlčení jehňátek Thomase Harrise. Místo adaptace knihy však… (více)

Reklama

Reklama