Reklama

Reklama

Lovec hlav

  • Česko Likvidátor (více)
TV spot 1

Obsahy(1)

Stopař je nájemný žoldák, tzv. Lovec hlav, který za peníze likviduje zločince, na něž policie nestačí. Po splnění úkolu vždy jen oznámí: „Vymalováno, uklizeno.“ Svým způsobem stojí na straně zákona, avšak policie dává od něho a od jeho metod ruce pryč. Nyní stojí Lovec před mimořádně těžkým úkolem – má vypátrat a zlikvidovat nepolapitelného zločince Francie, zvaného Jestřáb, který při svých loupežích vraždí svědky i ty, jež při svých zločinech využívá. Najde bezprizorního mladíka, přemluví ho k přepadení klenotnictví a pak zastřelí všechny svědky. Policie nezná Jestřábovu totožnost a její poslední nadějí je Lovec hlav. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

TV spot 1

Recenze (208)

monolog 

všechny recenze uživatele

Myslím, že je to jedna z nejmíň akčních Belmondových kriminálek. A taky jedna z nejdusnějších. Tentokrát tu není žádný hláškování ani humor. Je to hlavně o vztahu stárnoucího nájemného řešitele státních problémů, který si po letech práce na okraji společnosti uvědomuje, že by nebylo na škodu mít taky nějakou tu rodinu. A proto se téměř nepochopitelně upne na mladýho ztřeštěnýho zlodějíčka, kterého bere téměř jako syna. Zároveň řeší poslední případ, kerý mu má zajistit vysněný ostrov a odpočinek. A věta "Nazdar Koko." je nezapomenutelná. Kdyby to bylo natočeno před Čtyři vraždy stačí, drahoušku (odkaz zde), řekl bych, že zmíněná přezdívka je předobrazem k u nás téměř stejně legendární větě "My všichni jsme Gogo." ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Luis Buñuel vo svojej autobiografickej knihe "Do posledného dychu" opisuje ako so scénaristom Jeanom-Claudom Carrièrom zostrojili akýsi algoritmus deja komerčných filmov, do ktorého zasadili hlavné postavy, žáner a základnú dejovú linku akéhokoľvek pripravovaného, hotového alebo fiktívneho filmu a hneď im vyšiel hrubý priebeh deja aj jeho pointa. Lovca hláv a podobné drsné, no šťastne končiace francúzko-talianske kriminálky som žral ako dieťa. Neohrozený, tvrdý hrdina sa v nich prebíja hradbou korupcie a zločinu na všetkých úrovniach podsvetia, polície i štátnej správy aby na konci dopadol v neľútostnom súboji arcizločinca. Povedzte, komu by sa taká predstava nepáčila? Mne sa toto vysporiadanie sa s koncentrovaným zlom páči i dnes. Avšak táto belmondovka svojou predpovedateľnosťou a z nej vyplývajúcou absenciou diváckeho prekvapenia modelovo zapadá do spomenutého vzorca prípravy komerčne úspešnej akčnej krimi. Alebo inak: napätie bez napätia. ()

Reklama

žvanimírek 

všechny recenze uživatele

Hlavní dějové linii je věnováno poměrně málo prostoru. Všude jinde by to byl zásadní problém, ale ne tady, ne ve filmu, kde se hlavní role chopil Bebel. Styl, jakým se Stopař prostřílí do samotného finále, je naprosto odzbrojující. To, jak s potutelným úsměvem na tváři a s brokovnicí v ruce kosí jednoho banditu za druhým prostě funguje! Vše ještě podtrhne velmi dobrá hudba, která ve správnou chvíli vhodně zdůrazní vážnost okamžiku a tudíž napětí z některejch scén doslova chčije. Kriminálka jak má být! ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Kdysi, když mi bylo 14, dávali tenhle film v televizi. Neviděl jsem první možná víc než hodinu a neviděl jsem posledních asi pět minut, protože mě to moc nebavilo. Včera jsem to shlédnul celé a tentokrát mě to už bavilo. Je to mnohem temnější a drsnější film než ostatní detektivky s Belmondem, není tu takový ten jeho typický humor, ale jedná se o poctivou drsnou francouzskou kriminálku :-) ()

L'Alpagueur 

všechny recenze uživatele

Lovce hlav považuji za nejlepší film Jeana Paula Belmonda, přitom je to film natočený zjevně za málo peněz. Kromě Belmonda musím pochválit zejména představitele hlavní záporné postavy Bruno Cremera. Často se setkávám s názorem, že český film je podfinancovaný. Částečně je to pravda, ale kvalitní film nemusí být pouze Cameronův Titanic natočený za obrovský rozpočet. Škoda, že u nás někdo nenatočil něco podobného. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (5)

  • Vrah (Bruno Cremer) dává svým kumpánům přezdívku Koko. Přezdívka údajně napadla režiséra poté, co cosi vysvětloval štábu a přikusoval svačinu, u čehož se zakoktal. Smyčka byla poté použita do filmu. (Arnost.Dadak)
  • Ve filmu si menši roli zahrála Belmondova sestra Muriel Belmondo, která se objevila celkem ve třech filmech, kde hrál její slavný bratr. Jedná se o snímky Lovec hlav (1976), Samotář (1987) a Neznámý v domě. (1992). (Georgex)
  • Vé scéně, kdy vodič cisterny s vínem prudce zabrzdí, protože má u hlavy Stopařovu bouchačku, udeří se spolujezdec hlavu do čelního skla, které až praskne. V dalším záběru na cisternu je ale čelné sklo netknuté. (Gareth_Jones)

Související novinky

Zemřel Jean-Paul Belmondo

Zemřel Jean-Paul Belmondo

06.09.2021

Přichází smutné zprávy z Francie. Svět filmu dnes přišel o jednu z velkých hereckých ikon, ve věku 88 let totiž v Paříži zemřel oblíbený francouzský herec a producent, charismatický Jean-Paul… (více)

Reklama

Reklama