Reklama

Reklama

Lovec hlav

  • Česko Likvidátor (více)
TV spot 2

Obsahy(1)

Stopař je nájemný žoldák, tzv. Lovec hlav, který za peníze likviduje zločince, na něž policie nestačí. Po splnění úkolu vždy jen oznámí: „Vymalováno, uklizeno.“ Svým způsobem stojí na straně zákona, avšak policie dává od něho a od jeho metod ruce pryč. Nyní stojí Lovec před mimořádně těžkým úkolem – má vypátrat a zlikvidovat nepolapitelného zločince Francie, zvaného Jestřáb, který při svých loupežích vraždí svědky i ty, jež při svých zločinech využívá. Najde bezprizorního mladíka, přemluví ho k přepadení klenotnictví a pak zastřelí všechny svědky. Policie nezná Jestřábovu totožnost a její poslední nadějí je Lovec hlav. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

TV spot 2

Recenze (207)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Hodne dobra a drsna kriminalka, jejiz nejvetsi plus je docela svizne odsejpajici a zajimavej dej a Belmondo, kterej tu je za vetsiho drsnaka nez obvykle a nema problem nekoho prejet autem nebo sundat brokovnici a i na tu hlasku si cas najde. No a nejvetsi minus je misty dost divnej strih a celkova zmatenost snimku. Jenom zbejva dodat, ze Cremer je paradni zaporak. ()

woody 

všechny recenze uživatele

Znáte to.Takový ten zapadlý klenot ve světové kinematografii, který si však musí najít své věrné fanoušky, kteří budou jeho slávu šířit dál mezi lidmi neznalými.To je třeba případ Dotek Medúzy a nebo právě Lovce hlav.Nenápadný, malý ale o to brilantnější, napínavější krimi thriller.To srovnání s Nelítostným soubojem je trošku divné a sám ho dost dobře nechápu.Tohle je o vztahu mladého zlodějíčka na scestí a starého špionátorského mazáka ve službách státu.Na pozadí toho všeho je bezcitný a chladnokrevný lupič/stevard Jestřáb.Philippe Labro vytvořil dusnou atmosféru bez akčních scén, autohoniček a spolehl se jen na věčně zamračenou a šedou oblohu a minimalistické herectví pánů Belmonda a Cremera.Navždy ta nejlepší francouzská kriminálka.A abych nezapomněl: "Ahoj Koko!" ()

Reklama

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

No nevím nevím... prišlo mi, že ten film bol myslený ďaleko pôsobivejšie, než napokon vyzeral. Príbeh vymyslený výborne, ale zrealizovaný narýchlo, akoby s vystrihnutou polovicou scén, bez skutočného záujmu o postavy, snahy o dramatickú atmosféru a citu pre dusnú akciu, ktorú tak sľubne navodzuje silný hudobný motív a pochmúrne šedivé ladenie celku. Iné Belmondove filmy sú omnoho dlhšie a udeje sa v nich toho ďaleko menej... - asi že LOVEC HLÁV je na rozdiel od nich bez humoru a žien. Že ale chýba to ostatné zmienené, v tomto prípade zamrzí... ()

aniiicka 

všechny recenze uživatele

Hodně surový, drsný francouzský snímek. Nejedná se o typický Belmondův film, neboť humoru zde moc nenajdeme. I když se nad to u filmů dokáži většinou povznést, bylo zde na můj vkus skutečně mnoho násilí. Je ale nutné říci, že se jedná o poctivý krimi thriller s francouzským puncem. Belmondo je i ve vážné poloze výborný a čelí zde krutému a trošku ujetému padouchovi, kterého ztvárňuje nesmírně zajímavý Bruno Cremer. Finální scéna se střetem pohledů obou postav je nezapomenutelná. V paměti mi jako u mnoha dalších francouzských filmů také opět uvízla ústřední zase ženiální melodie. :) Spoilerová, ale geniální scénka...jen pro ty kdo už film viděli - https://www.youtube.com/watch?v=yz7baqGelUo ()

Mirokukii 

všechny recenze uživatele

Jean-Paul tu je za takového suveréna, že by to mohlo i nudit. To by to ovšem nesměl být Jean-Paul, který, v jinak drsném příběhu, půdu pod nohama zkrátka neztrací. Ani v navýsost povedené přestřelce, odehrávající se v zapadlém opuštěném stavení, jejíž spomalovačky mi daly vzpomenout na starého dobrého Sama. Velké plus pro Bruno Cremera, jehož oči mě opravdu přesvědčily o tom, že by mi hlavou tu kulku zkrátka prohnal. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (5)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v holandskom meste Vlaardingen, francúzskych obciach Le Barcarès, Le Barcarès, Carrières sur seine a v Paríži. (dyfur)
  • Ve chvíli, kdy Stopař (Jean-Paul Belmondo) pomůže vězňovi k útěku, schovávají se v cisterně s vínem. Když však cisternu opustí, jsou oba suší a čistí. (AllShallFall)
  • Ve filmu si menši roli zahrála Belmondova sestra Muriel Belmondo, která se objevila celkem ve třech filmech, kde hrál její slavný bratr. Jedná se o snímky Lovec hlav (1976), Samotář (1987) a Neznámý v domě. (1992). (Georgex)

Související novinky

Zemřel Jean-Paul Belmondo

Zemřel Jean-Paul Belmondo

06.09.2021

Přichází smutné zprávy z Francie. Svět filmu dnes přišel o jednu z velkých hereckých ikon, ve věku 88 let totiž v Paříži zemřel oblíbený francouzský herec a producent, charismatický Jean-Paul… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno