Reklama

Reklama

Lovec hlav

  • Česko Likvidátor (více)
TV spot 2

Obsahy(1)

Stopař je nájemný žoldák, tzv. Lovec hlav, který za peníze likviduje zločince, na něž policie nestačí. Po splnění úkolu vždy jen oznámí: „Vymalováno, uklizeno.“ Svým způsobem stojí na straně zákona, avšak policie dává od něho a od jeho metod ruce pryč. Nyní stojí Lovec před mimořádně těžkým úkolem – má vypátrat a zlikvidovat nepolapitelného zločince Francie, zvaného Jestřáb, který při svých loupežích vraždí svědky i ty, jež při svých zločinech využívá. Najde bezprizorního mladíka, přemluví ho k přepadení klenotnictví a pak zastřelí všechny svědky. Policie nezná Jestřábovu totožnost a její poslední nadějí je Lovec hlav. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

TV spot 2

Recenze (208)

Slimak 

všechny recenze uživatele

"Koko...zabíjim každýho svědka!"Silné čtyři.Tu pátou nedám jen proto že film ve prostřed strašně odběhne od hlavní roviny a řeší něco jiného.Co si budem povídat ale Bruno Cremer se svym tlumičem o velikosti vepřovýho jelita je přecijenom o něco zajímavější než druhá kauza s útěky a odpornym panem Sallicetim.Ale "parkoviště Goméz" je fajn. ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

L'Epervier a l'Alpagueur - fakt dobrá dvojka... Ale spíš jsem (využivše příležitosti nabízené ČT) si chtěl jasně a definitivně uvědomit, zda má nějakou cenu se na filmy tohoto druhu vůbec dívat. A zjistil jsem (jasně a definivně), že nemá. A navíc je mi až trapné, když si uvědomím, co úsilí, času a peněz tohle stojí, a co z toho pak vyleze. Ale na druhé straně, tím co z toho leze se autoři a herci pobaví, proslaví a dobře si vydělají. A diváci tím, co z toho vylezlo, zabijí čas, odreagují se, možná se i zasmějí grimasám J.P. Belmonda, a celkem nic je to nestojí. Příště ale beze mě! ()

Reklama

andrii 

všechny recenze uživatele

Jeho job. Jeho předností – nenápadnost. Vyčistit, uklidit, zahladit. V utajení, v přestrojení. Delonovské jednání v belmondovském balení. Počíná si vskutku chladně, nepřístupně. Přísným pohledem posílá na odstavné parkoviště řádové poberty, prohnilé pohlaváry. Až od zaměstnavatele nejtěžší zakázka přišla. Vystopovat a zlikvidovat skalního příslušníka zla. Nejdelší směna, nejvyšší možná výplata. Muž proti muži, konfrontace očí na palubě letadla. Pro prvního lahev šampaňského, pro druhého černá fontána vytryskla. ()

žvanimírek 

všechny recenze uživatele

Hlavní dějové linii je věnováno poměrně málo prostoru. Všude jinde by to byl zásadní problém, ale ne tady, ne ve filmu, kde se hlavní role chopil Bebel. Styl, jakým se Stopař prostřílí do samotného finále, je naprosto odzbrojující. To, jak s potutelným úsměvem na tváři a s brokovnicí v ruce kosí jednoho banditu za druhým prostě funguje! Vše ještě podtrhne velmi dobrá hudba, která ve správnou chvíli vhodně zdůrazní vážnost okamžiku a tudíž napětí z některejch scén doslova chčije. Kriminálka jak má být! ()

5150 

všechny recenze uživatele

K největším přednostem tohoto krimi patří výborný scénář (Philippe Labro). Přestože Stopař (Jean-Paul Belmondo) je na "Případ Jestřáb" policií nasazen zhruba až od poloviny filmu, divák již ví co se odehrálo v Paříži a s kým bude mít Stopař tu čest. Zkrátka každý záběr má svůj smysl a všechno do sebe krásně zapadá. Za zmínku stojí ještě atmosférická hudba Michela Colombiera, herecký výkon Bruno Cremera v roli Jestřába a hodně "stylové" úvodní titulky. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (5)

  • Ve filmu si menši roli zahrála Belmondova sestra Muriel Belmondo, která se objevila celkem ve třech filmech, kde hrál její slavný bratr. Jedná se o snímky Lovec hlav (1976), Samotář (1987) a Neznámý v domě. (1992). (Georgex)
  • Vrah (Bruno Cremer) dává svým kumpánům přezdívku Koko. Přezdívka údajně napadla režiséra poté, co cosi vysvětloval štábu a přikusoval svačinu, u čehož se zakoktal. Smyčka byla poté použita do filmu. (Arnost.Dadak)
  • Ve chvíli, kdy Stopař (Jean-Paul Belmondo) pomůže vězňovi k útěku, schovávají se v cisterně s vínem. Když však cisternu opustí, jsou oba suší a čistí. (AllShallFall)

Související novinky

Zemřel Jean-Paul Belmondo

Zemřel Jean-Paul Belmondo

06.09.2021

Přichází smutné zprávy z Francie. Svět filmu dnes přišel o jednu z velkých hereckých ikon, ve věku 88 let totiž v Paříži zemřel oblíbený francouzský herec a producent, charismatický Jean-Paul… (více)

Reklama

Reklama