Reklama

Reklama

Eso es

  • Francie L'As des as (více)
Ukázka z filmu

Obsahy(1)

Jo Cavalier je trenérem francouzského boxerského týmu, který cestuje na olympiádu do Berlína v době, kdy se nad Evropou stahují křídla fašistické orlice, v roce 1936. Za první světové války byl Jo jedním z nejúspěšnějších válečných pilotů a nyní se nehodlá bát ani nacistů ani samotného Hitlera. Hned první den v Berlíně se dostane do smrtelného konfliktu se strážci nového režimu... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (218)

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Je zajímavé, že i po 37.letech po 2.svět.válce je parodie na nacistickou éru stále zajímavé téma. Musím uznat, že režie zvládla úmysl velmi dobře, zvláště se mi líbila hudba v Hitlerově vile, kdy Židé hráli "jidiš" muziku a Tyroláci to okamžitě přetransponovali do jiné stupnice a byl z toho "Tirolwalzer". To mělo břink a já se bavila výborně. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jako celek to zas takova super sranda neni, na to tu jsou nejaky ty hluchy mista, jenze misty tu je tak ultimatne brutalni scena, ktera vzdy perfektne rozesmeje, at uz to je knihkupectvi, olympijska pochoden nebo treba chata z Hitlerem. A navic je celej film trosku jako road-movie, takze se dej nikde nezdrzuje a spolu s tradicne perfektnim Belmondem a chytlavou hudbou to je paradni zabava za lepsi 4*. ()

Reklama

LadyPupu 

všechny recenze uživatele

Pokud existuje nějaký film, který mi za všech okolností zvedne náladu, tak je to tento. Takhle si Bebela chci a budu pamatovat nejvíc. Bývalého boxera se srdcem na dlani, který se nikoho a ničeho nebojí a ještě si dokáže kohokoliv kdykoliv hezky povodit... "Sind Sie Franzose?" - "Éééé???" - "Was ist das?!?!" - "Medvídek! Er bin velmi hodný, šarmantní. Jeho nejm je Beethoven. Pa pa pa páám..." ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Mám rád lidi, kteří se hrnou všude tam, kde to jen trochu zavání průšvihem. Svědčí to o tom, že neztrácejí čas myšlenkami na to, co bude, ale jednají tady a teď. Takoví lidé jsou pak těmi nejbohatšími na celičkém světě. No a profil Jeana Paula Belmonda, tak jak ho známe z filmů, plně odpovídá profilu otce všech dobrodružných povah. Jsem neskonale šťasten, že i v tomto kousku, plném krom situací komických a dosti závažných, na konci stejně slaví triumf humor. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Úžasně zábavně dojemná dobrodružná jízda za druhé světové války. Gérard Oury tímhle filmem prokázal svou genialitu naznačenou už v Rabínu Jákobovi. Jedná se o schopnost namíchat do bláznivé komedie velmi vážné scény či promyšleně trefné dialogy. Já osobně považuju za obrovské umění, když během několika minut mě ze vteřiny na vteřinu zamrzne úsměv na rtech, aby si po dvou větách či jedné scéně zase na delší dobu pronajmul místo na mém obličeji. Gerard Oury hodil do filmového placu hodně "pánů filmů", ale Eso Es je originální a naprosto jedinečný skvost. Oury + Belmondo + Cosma = velká Enšpíglova filmová láska. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (20)

  • Film zlomil v Paříži rekord při otevíracím týdnu, když se prodalo 463 028 vstupenek. (Caszidy)
  • Jean-Paul Belmondo se kvůli nízké výšce při "výstupu" z letadla nechal zastoupit kaskadérem. (ČSFD)
  • Scéna příjezdu vlaku na berlínské nádraží je převzata z filmu Julia (1977). Scény z nacistického dokumentárního filmu Les Dieux du stade, který natočila Leni Riefenstahl během olympijských her v Berlíně v roce 1936, byly znovu použity se souhlasem režisérky, která znovu použila záběry Jesseho Owense na 100 metrů. (classic)

Reklama

Reklama