Reklama

Reklama

V roce 1721 skončil na popravišti na náměstí de Greve v Paříži život proslulého zbojníka Cartouche. Bouřlivý život legendárního krále pařížského podsvětí, který zbožňoval bohatství a krásné ženy, kradl a rozdával, byl miláčkem chudiny a obávaným odpůrcem šlechty, inspiroval režiséra Philippa de Brocu. Ten převyprávěl Cartouchův příběh s notnou dávkou fantazie, ironie, ale i poezie s excelentním obsazením Jean-Paula Belmonda a Claudií Cardinaleovou. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (157)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Neměla jsem vůbec tušení, že král pařížských zlodějů Louis-Dominique Bourguignon, zvaný Cartouche, je skutečná postava. Cartouche velice dlouho unikal spravedlnosti, ale nakonec byl dopaden a v roce 1721 popraven na známém náměstí Gréve. Režisér Philippe de Broca si ho trošku zromatizoval a dodal mu na větším půvabu, oživil tak jednu legendu. Belmondovi byla role ušita přímo na tělo a Claudia Cardinale byla také skvělá. Já mám ráda filmy typu Fanfán Tulipán, Tři mušketýři aj., takže jsem se výborně bavila. ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Snažil jsem se, ale přesto se mi tento film nelíbil. Je pravda, že Belmondovi role drzého darebáka sedí, ale nebaví mne dívat se na filmy, které straní lůze a podsvětí, a naopak karikují šlechtu, církev a neuznávají zákon. Jako dítě jsem to nechápal, ale nyní je mi jasné, proč komunistické Československo vítalo takovou tvorbu ze Západu (Francie, Itálie), rovněž ovlivněného salonním marxismem (podobně viz Robin Hood a podobní hrdinové-rebelové). Zde je nutno podotknout, že dobrodružné francouzské filmy s Jeanem Maraisem jsou lepší, na rozdíl od tohoto mají úroveň a eleganci. ()

Reklama

salahadin 

všechny recenze uživatele

Pravda...Belmondo mi nikdy nic neříkal a francouzských dobrodružných filmů jsem zase tolik neviděl, ale Cartouche je na mé gusto rozvláčný a natažený, jako když namažete málo másla na velký krajíc. Velkým štěstím pro film je zapřažení hudebního skladatele jménem Georges Delerue, jehož hudba uměla s ušima to, co čokoláda s jazykem... Claudia Cardinale byla nádherná baba, takže na ni se taky dívá jak na Monu Lisu, jen by potřebovala mně sympatičtějšího herce. ()

waska 

všechny recenze uživatele

I po skoro půl století patří tento film mezi ty lepší dobrodružné historické filmy, který stojí na idolech tehdejší doby, Belmondovi a přímo nádherné Claudii Cardinale. Charisma, které čiší z Cartouche se už málo vidí i v dnešní době a i díky němu se vžíváte přímo do děje a prožíváte jeho příběh, stejně tak jako oplakáváte smrt jeho milované.. ()

Rosalinda 

všechny recenze uživatele

Další ze skvělých hlavních párů francouzské klasiky (CC je neskonale krásná a přirozená a Belmondo je zkrátka... Belmondo, ten rozverný, sršící Belmondo), těch kostýmních starých filmů s neohroženým hlavním hrdinou, na které se dá dívat znova a znova. Náboj, šarm, krásné obrázky, podmanivá hudba. Ráda se propadám do těch prosluněných vyhřátých peřin a nechám se objímat tím, co mám ráda a tak dobře to znám. V těchto případech mi ani dabing nevadí. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (8)

  • Po slavnostní premiéře filmu se Belmondo zase jednou vyřádil. Nejdřív spolu s Claudií Cardinale bombardovali přítomné hosty knedlíčky z krupice, později si na tiskové konferenci sundal pásek od kalhot, které mu spadly ke kotníkům, a na dotazy novinářů odpovídal ve slipech. Ale režisér de Broca ho ještě trumfnul, přišel na konferenci i bez těch slipů. (raininface)
  • Philippe de Broca, režisér a spoluautor scénáře, musel po premiéře čelit rozhořčení veřejnosti kvůli závěru filmu. Diváci doufali v jiný konec. (vesper001)

Související novinky

Zemřel Jean-Paul Belmondo

Zemřel Jean-Paul Belmondo

06.09.2021

Přichází smutné zprávy z Francie. Svět filmu dnes přišel o jednu z velkých hereckých ikon, ve věku 88 let totiž v Paříži zemřel oblíbený francouzský herec a producent, charismatický Jean-Paul… (více)

Reklama

Reklama