Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vraždu přítele nelze jen oplakat, pravý muž ji musí pomstít... Komisař Stan se společně se svým přítelem, inspektorem Simonem rozhodnou jednou provždy skoncovat s policejní kariérou. Chtějí koupit hotel a usadit se na pobřeží slunných Antil. Jako obvykle jdou zakončit pracovní den do své oblíbené vinárny. A tam během jediného okamžiku, kdy je inspektor Simon náhle brutálně zastřelen bezohledným zabijákem, jejich sen o společné budoucnosti končí. Stan se znovu smiřuje s policejní prací s jediným cílem, najít vraha svého přítele. Ale co s malým Simonovým synem, přece nepůjde do dětského domova… (Česká televize)

(více)

Videa (2)

TV spot 2

Recenze (221)

prezdivaka 

všechny recenze uživatele

Je smutné vidět, že stačí oblíbený herec a vetšina diváků propuká v nadšení. Ten film je doslova příšerný. Už od začátku, kdy se chová při zatýkání s kolegou jako diletant a když ho vyruší informátor, dívá se za ním, dokud mu gangster nezmizí. pak na něj vystřelí, když uniká v autě a to nesmyslně začne hořet. Správně mělo vybuchnout :-) ale to by byl konec moc brzy. Pak záplava klišé pokračuje malým synkem po mrtvém kolegovi. Belmondo má doma všude jejich fotky. Kluk se ho až po několika letech najednou zeptá, jaký byl vlastně táta. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Matně si vzpomínám, že se mi film líbil v dětství a měl jsem ho dokonce nahranej na videokazetě, ale abych pravdu řek, tak se mi ty kriminální filmy s Belmondem pletou mezi sebou. Ono je to všechno dost podobný. Belmondo hláškuje, balí ženský, když dostane do ruky nějakýho padoucha, tak ho zmlátí hlava nehlava, prostě s ničim se moc nepáře. Film jsem teď viděl po mnoha letech a takhle s odstupem času už to celý vyznívalo poněkud naivně. Ale má to v sobě jakýsi kouzlo 80. let, kdy správnej chlap nosil koženou bundu a džíny, kouřil, chlastal a v autě jezdil nepřipoutanej. A jestli se nepletu, tak to byla Belmondova poslední policajtská role. ()

Reklama

Hadriel 

všechny recenze uživatele

Kriminálka s Belmondem. Prostě to co mu jde nejlíp. Bez něj by to ale nebylo tak dobré. Tyhle policejní filmy z 70. až 90. let mě baví. + Belmondo je prostě super tvrďák. Nemůže hrát nic jiného než takovéhle overly manly frajery, kteří si se vším poradí, s nikým se nepářou a ženy jim padají k nohám. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Poctivý francouzský krimi thriller, jeho hlavní devízou jsou herci - drsný komisař Stan (J.P.Belmondo) a jeho protivník lupič a vrah Schneider (J.P.Malo). Jenže - humoru jako šafránu (vtipný je jenom malý Stanův kmotřenec a jeho odhánění Stanových nápadnic), akce nemnoho a dopad na emoce či rozum diváka téměř žádný. Jen pouhá vcelku napínavá oddechovka. Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=rm5T_bah9u4 ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Belmondo opět hraje svou klasickou roli, tedy drsného policajta, který jedná bez jakýchkoliv servítek a pro ránu rozhodně nechodí daleko. Takové role mu samozřejmě sedí jako ulité a určitě se v nich i vyžíval. Jenže tenhle film mi přišel jako odvar těch předešlých. Ty byly mnohem lepší. Taky se mi zdálo, že toho Belmondo neměl moc co hrát, vždycky se tak nějak objevil před kamerou, vysekl nějakou hlášku, rozdával rány a střílel ze zbraní. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (5)

  • Soundtrack k filmu vydalo hudební vydavatelství Polydor Records na LP a kazetě. Kromě hudby britského skladatele Dannyho Schoggera obsahuje dvě písně v podání Carlos Sotto Mayor (Eva). (sator)
  • Natáčanie snímky prebiehalo na mnohých miestach vo francúzskej metropole Paríž. (dyfur)

Reklama

Reklama