Reklama

Reklama

Muž z Hongkongu

  • Francie Les Tribulations d'un Chinois en Chine (více)
Trailer

Multimilionář Artur Lempereu (Jean-Paul Belmondo) je znuděn životem doslova k smrti. Dříve, než si z nudy sám sáhne na život, mu jeho přítel a guru poradí, aby uzavřel životní pojistku. A tak se Artur pojistí na dva miliony dolarů, které v případě jeho smrti dostanou jeho snoubenka Alice a orientální přítel Goh, kterého požádá, aby najal profesionální zabijáky, kteří ho mají zabít. Jenže právě když se tak stane, seznámí se Artur s okouzlující striptérkou Alexandrinou a najednou se mu strašně chce žít. Nezbývá, než se pokusit uniknout všem nástrahám, které na něj najatí zabijáci chystají a najít Goha, aby vrahy odvolal. Ten prý však odletěl rozjímat do himálajského kláštera. Začíná bláznivá honička, která hrdinu zavede nejen do Tibetu a zasněžených himálajských velehor, ale také do tisíce a jedné nebezpečné situace. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (172)

Han22 

všechny recenze uživatele

Deprimovaný milionář Belmondo má života dost a protože sebevražda mu nevychází, najme na sebe vrahy. Jenže pak se zamiluje a chce vše zrušit. Do toho tu máme čínského mistra, dvojici pojišťováků, sluhu, tlustého zabijáka a spoustu a spoustu honiček a různých ztřeštěností. Jen chybí maličkost - scénář a příběh. Je to zkrátka mišmaš scén, které dohromady nic moc netvoří, proto pro mě jen za tři. ()

Duke90 

všechny recenze uživatele

O poznání slabší než Muž z Ria. V podstatě jsem se skoro vůbec nezasmál a místo toho se spíš nudil. Jean-Paul Belmondo sice svého dobrodružného ducha neztratil, ale jen to a pohled na svůdnou Ursulu Andress bohužel k plné dokonalosti nestačí. Třeba si při další projekci ještě něčeho všimnu - v tom pozitivním slova smyslu samozřejmě. ()

Reklama

nascendi 

všechny recenze uživatele

Ak by som bol americký veriaci, tak iba zaúpiem: "Oh My God!" To bol strašný zážitok. Že komédia! Ani jeden dôvod na zasmiatie. Že dobrodružný! Ani náznak napätia. Bláznivý a drahý film to bol určite. Ale nakrútiť film kvôli tomu, aby človek videl ladné krivky Ursuly Andress a sledoval, ako Belmondo prechádza od herectva ku kaskadérstvu? Určite existujú jednoduchšie a najmä lacnejšie spôsoby. Hanbím sa, že som tomuto paškvilu kedysi dal tri hviezdičky. ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

Vidieť, že po úspechu Muža z Ria (1964) sa režisér snažil rýchlo z toho ešte niečo vyťažiť, tak zrejme preto tento rychlokvasný film, ktorý má síce evidentne vysoký rozpočet (akčné scény, množstvo atraktívnych lokácii), ale je úplne prihlúply, bez akejkoľvek myšlienky. Ale všimol som si ďalšie scénky, ktoré boli zrejme Spielbergovou inšpiráciou pre Indiana Jonesa (napr. visutý most, jazda na slonoch, atď.). ()

kacaabba 

všechny recenze uživatele

Promítáno školákům 7. ročníku ZŠ v rámci vzdělávacího cyklu "Světová a národní literární díla", tentokrát na motivy románu Julese Vernea "Číňanovy tramtpoty v Číně". Vzhledem k tomu, že je to francouzská akční bláznovinka, měl film úspěch. A ani jim nevadilo, že je to již půl století stará záležitost. ()

Galerie (96)

Zajímavosti (18)

  • Bylo to poprvé, co herci ze západu pracovali v Nepálu. Z města Patan byli někteří jeho obyvatelé kvůli natáčení na týden vystěhováni. (Zdroj: Philippe Durant: Belmondo). (vesper001)
  • Detektivové Stoleté Cornac (Paul Préboist) a Roquentin (Mario David) při automobilové honičce nasedají do červeného taxi. Při následující hromadné nehodě vylézají z havarovaného černého automobilu, aby vzápětí s ostatními použili stejný taxík, jako na počátku pronásledování. (Robbi)
  • Během natáčení v Hongongu se Jean-Paul Belmondo (Artur Lempereu) a jeho blízcí kamarádi a kolegové jako obvykle předháněli v kanadských žertících ("až se místo ředitele hotelu povážlivě otřásalo a my se milosrdně uklidnili"). Při jednom pozdním večeru se Belmondo s kamarádem rozhodli, že si podají režiséra Philippa de Brocu, který právě kdesi poklidně večeřel s producentem Mnouchkinem. Požádali jednoho z asistentů, aby mu zavolal a upozornil jej, že se ti dva prohánějí diskotékou v suterénu hotelu úplně nazí a dělají problémy. Režisér už podobné situace znal a hned se vydal do akce. Ne ovšem, aby je zarazil, ale aby se nenechal zahanbit a naopak se k nim přidal. O chvíli později se tedy na diskotéku, mezi poklidně tančící hosty, vřitil nahý muž... a spatřil své kamarády, kterak se na něj zubí v elegantních oblecích, s kubánskými doutníky v ústech. (NIRO)

Související novinky

Zemřel Jean-Paul Belmondo

Zemřel Jean-Paul Belmondo

06.09.2021

Přichází smutné zprávy z Francie. Svět filmu dnes přišel o jednu z velkých hereckých ikon, ve věku 88 let totiž v Paříži zemřel oblíbený francouzský herec a producent, charismatický Jean-Paul… (více)

Reklama

Reklama